שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית בגריל פחמים

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית בגריל פחמים הוא מעדן פשוט שכולל את כל מה שאנחנו אוהבים. מדובר בעצם בשישליק שמקבל את אחד הנתחים המובחרים והטעימים ביותר של הבקר לצד מרינדה עם טעמים מקומיים וכל זה בגריל הפחמים המדהים. אז איך מכינים שישליק כזה? כמה עבודה יש לבצע? וכיצד בוחרים גריל פחמים?

  • 10%
    הנחה
    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    449.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

גריל פחמים – אולטימטיבי לבשרים

גריל פחמים תמיד ימשיך להזכיר לנו את ימי העצמאות שלנו בתור ילדים. על האש שנעשה בגריל כסוף שעשוי מנירוסטה שזורקים את שק הפחמים בפנים, לוקחים נייר טואלט ושמן ומדליקים איתם את הפחמים וכולנו חוזרים מסריחים מעשן ואמא צועקת עלינו לזרוק את הבגדים לכביסה ולרוץ מהר למקלחת.

אבל היום גריל פחמים הוא כבר לא כמו פעם. נכון, עדיין אנחנו נהנים להשתמש בגרילים הקטנים מנירוסטה אבל רבים בוחרים להשקיע טיפה יותר ולהעמיד במרפסת או בגינה שלהם גריל פחמים גדול יותר, איכותי יותר ובעיקר מתקדם יותר עם כל פיצ’רים מגניבים שאוהבי צליית הבשרים ובעיקר אוהבי בשרים. אז נכון גריל גז לרוב יהיה מסריח יותר וקצת קשה יותר לתפעול מהאחים שלו גריל הגז או הגריל החשמלי אבל הטעם שהוא מייצר לבשר לרוב יהיה עשיר יותר אף טיפה מעושן יותר.

 

איך אנחנו מכינים שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית בגריל פחמים?

בכדי להכין שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית בגריל פחמים אנחנו קודם כל נצטרך את המרכיבים הבאים:

שמן זית ישראלי איכותי כוס
מיץ לימון חצי לימון סחוט
שום כתוש 4-5 שיניים
עשבי תיבול ים תיכוניים טריים (אורגנו, נענע, כוסברה, רוזמרין וטימין) חצי כוס
קוביות נתח קצבים 1 ק”ג
קוביות קישוא 250 גרם
עגבניות שרי 7-10 עגבניות
קוביות בצל לבן 2 בצלים בינויים

 

אופן הכנת המרידנה

אז בהתחלה אנחנו נצטרך להכין את המרינדה ולכן ניקח את שמן הזית מיץ הלימון השום הכתוש ועשבי התיבול הים תיכוניים הטריים שלנו ונערבב אותם עד לכדי מרינדה עשירה בטעמים. לאחר שסיימנו לערבב אותם לכדי מרינדה אנחנו ניקח את קוביות נתח הקצבים שלנו ונוסיף אותם למרינדה וניתן להם לנוח בערך כ-שעה בפנים. מה שקורה בזמן הזה נתח הקצבים סופח את הטעמים העשירים של המרינדה הים תיכונית. מרינדה ים תיכונית היא בעצם מרינדה עם כל הטעמים שאנחנו אוהבים כאן ויש קצת טעמים מארצות ים תיכוניות אחרות שגם כולנו נהנים ואוהבים לאכול.

 

שילוב המרינדה עם השישליק

לאחר שהבשר נח במרינדה וספג את הטעמים העשירים של המרינדה הים תיכונית אנחנו יכולים להתחיל להכין את השיפודים עצמם הלוא הם השישליק שלנו. שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית בגריל פחמים מתחיל בכך שניקח שיפודים (עדיפות לשיפודי ברזל) ונתחיל להרכיב את השיפודים שלנו איך שנרצה ובאיזו צורה שנרצה. יש שיעדיפו לקחת את נתח הקצבים להוסיף קוביית קישוא, בצל עוד נתח קצבים ולבסוף עגבניית שרי ויש שיעדיפו סדר אחר, מה שבטוח זה שאין סדר נכון וכל אחד יכול לבחור את מה שהוא אוהב בשישליק שלו.

אחרי שסיימנו אנחנו ניגש לגריל הפחמים שלנו ונתחיל בעשייה. השלב הראשון הוא להדליק את גריל הפחמים ולכן נשתמש בפחמים שאנחנו רגילים להשתמש בהם בגריל הפחמים הביתי שלנו. ניתן להם להידלק אם זה דרך מבערים או סוגים שונים של פחמים או שדווקא נעדיף להשתמש בכל מיני טריקים ישנים כמו הנייר טואלט והשמן זה ממש לא משנה, העיקר שנדליק את גריל הפחמים ונתחיל להכין את השישליק שלנו.

 

שיפודי שישליק – חוק הברזל

לאחר שהגריל הפחמים שלנו התלהט נתחיל בלהניח את השיפודים שלנו ולצלות את השישליק עד למידת העשייה. חוק ברזל בשישליק ובכל שיפוד שאתם מבצעים הוא לשמור על גודל אחיד של קוביות כדי שהכל יצא עשוי באותה המידה, אחרת החוויה נהרסת. 3-4 דקות על כל צד ויש לנו אחלה שישליק שכל אחד שיטעם יהנה ממנו.

 

נתח קצבים – למה קוראים לו ככה?

את נתח הקצבים כולנו מכירים או לפחות שמענו את השם הזה לפחות פעם או פעמיים בחיים. הוא נחשב לנתח די נדיר לא רק מכיוון שהוא קטן יחסית אלא גם בגלל שהקצבים לא אוהבים לחלק אותו באטליז לפחות ככה זה היה בעבר. בעבר הקצבים היו שומרים אותו לעצמם בכדי להכין ארוחות בשריות מדהימות וזה רק מעיד יותר על למה הוא כל כך טעים ומובחר. הנתב מבחינת מיקום נמצא בסרעפת של הבקר, נתח זה מתחלק לשני סוגים אשר הם נתח קצבים עבה ונתח קצבים דק.

נתח הקצבים העבה הוא שריר שנמצא במיקום של אחרי נתח קצבים דק והוא מחזיק במשקל מרשים של כ- 850 גרם. נתח הקצבים הדק לעומת זאת אלה כבר 18 שרירים שונים שמחוברים באזור הסרעפת ותומכים בה כאשר חלק ממנו בחלק הפנימי של הצלעות וחלק בחלק החיצוני.

 

גריל פחמים – כבר לא מה שהכרנו פעם

גריל הפחמים היום הוא לא מה שהכרנו פעם, השוק גדל באופן משמעותי ואפשר היום לרכוש גרילים מרשימים במיוחד ואפילו לשוק הפחמים נכנסו המון מתחרים. כל כך הרבה סוגים שונים של פחמים שאפשר למצוא ואתם לא תאמינו איזה פחמים איכותיים וקלים לתפעול. בנוסף היום הטווח של גריל פחמים טוב יכול להתחיל מכמה מאות שקלים ואפילו להגיע לעשרות אלפי שקלים במקרים מסוימים של גדלים מטורפים וטכנולוגיות שונות.

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית בגריל פחמים היא מנה מנצחת במיוחד כאשר אתם בוחרים להשתמש בגריל פחמים. אז קדימה לכו לקצב, תכינו מרינדה ים תיכונית איכותית ועשירה בטעמים ותזמינו את החבר’ה, אתם לא תצטערו על כך.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה