מתכון לביף ג’רקי במעשנה

אחת המנות הטעימות והנחטפות ביותר שניתן להכין במעשנה היא ביף ג’רקי, רצועות בשר דקות ומיובשות שנזללות כחטיף אידיאלי לאירוח חברים ומשפחה וכמתאבן עד שהמנה העיקרית תהיה מוכנה. קל מאד להכין ביף ג’רקי במעשנה והיופי במנה שניתן לשנות ולגוון את תערובת התבלינים בכל פעם אחרת ובכך להגיע למנעד של טעמים וניחוחות מאותה המנה עצמה. 

 

ביף ג’רקי במעשנה שנחטף מיד

ביף ג’רקי במעשנה הינו מנה המיועדת לנישנוש או להגשה כחטיף. ניתן להגיש אותו עם מטבלים, בתוך כריך, או פשוט לנשנש ישר מן הקופסא. רצועות ביף ג’רקי ניתן לשמור באחסון אטום במקרר למשך כשלושה שבועות ( אם נשארו לכם בכלל שאריות לא מנושנשות ) וחשוב לדאוג שלא יהיה חשוף ללחות. בזמן העשייה ניתן לתבלו בכל סוג של תבלון אהוב, החל מכורכום, כמון והל, דרך סילאן וצ’ילי חריף ועד לתערובת טוסקנה בניחוח רוזמרין רענן.

 

מתכון קל הכנה לרצועות ביף ג’רקי במעשנה עם פוק’צה

הכנת ביף ג’רקי בבית אינה אורכת זמן רב אך היא מספקת אפשרויות רבות של תענוג כשהרצועות המוכנות מאופסנות במקרר וממתינות לכם להניח אותן בכריך או לתת לאורחים לנשנש בזמן שהם מחכים לארוחה. את התבלון תוכלו לבחור כרצונכם ולגוונו מפעם לפעם על מנת להשיג טעמים שונים למטרות שונות.

במתכון זה נכין את הרצועות מנתח ואסיו, אך ניתן גם להכין אותן מנתחים אחרים דלי שומן וגידים כגון וויסבראטן או כף, נתבל את הבשר עם צ’ילי חריף ונגיש אותו לצד פוקצ’ה מהבילה שתגרום לאורחים להתענג וללקק את האצבעות. מומלץ להגיש לשולחן עם קעריות שמן זית, עגבניות מיובשות חומץ בלסמי וזיתי קלמנטה.

 

מרכיבים לארבע מנות (או שתיים לרעבים) רצועות ביף ג’רקי במעשנה ופוקצ’ה פריכה

בשר ארבע קילוגרם נתח וואסיו דל שומן וללא גידים חיצוניים
כף אבקת צ’ילי חריף
פוקצ’ה 20 גרם שמרים
קמצוץ סוכר
שלוש כפות שמן זית
שתי כוסות מים
תוספות לבחירה זיתים, עגבניות מיובשות, אגוז מוסקט, חומץ בלסמי, שמן זית, מלח גס, שיני שום

 

אופן ההכנה

כדי להכין ביף ג’רקי במעשנה עם פוקצ’ה נתחיל קודם עם הכנת הבצק. בקערה עמוקה מערבבים את כל מרכיבי הפוקצ’ה ולשים עד לקבלת בצק רך. מתפיחים במשך כשעתיים, מגלגלים לכדור ומתפיחים למשך שעה נוספת. מעצבים את הכדור לצורה המאורכת המוכרך ננת של הפוקצ’ה, ובשלב הזה ניתן לשבץ בה שיני שום, זיתים ( ללא חרצן ), עגבניות מיובשות, אגוז מוסקט ( היזהרו משאריות קליפות ) או כל תוספת אהובה אחרת.

אופים בתנור למשך עשר דקות בחום של 200 מעלות והמטבח מתמלא ניחוחות שאין לעמוד בפניהם. עתה ניגשים לטפל בבשר. פורסים את הנתח לפרוסות דקיקות נגד כיוון הסיבים עד ליצירת רצועות ארוכות.

בוזקים מעליהן אבקת צ’ילי חריף ומסדרים אותן על גבי רשת או תבנית ומכניסים למעשנה בחום נמוך 70-80 מעלות למשך ארבע שעות. הבשר מוכן כאשר הוא יבש אבל עדיין רך וגמיש. מומלץ להשאיר פתח אוורור קטן פתוח כדי להוציא את הלחות.

 

מטבלים לגיוון

אין דבר יותר טעים מלטבול את הפוקצ’ה במטבל מרענן עם רצועת בשר מיובש ביד לארוחה קלה ומשביעה במיוחד.

באופן מסורתי מקובל להגיש את הפוקצ’ה עם חומץ בלסמי ושמן זית, אך ניתן גם להגיש לשולחן סלט חצילים קלויים על האש, סלט פלפלים איטלקי ( ממרח המורכב מפלפלים קלויים טחונים למשחה חלקה עם תבלינים ) סלט קישואים מתקתק, קערה של כרוביות אפויות במעשנה, ממרח טפנד ( עשוי מזיתי קלמנטה שחורים ) כרוב כבוש, סלט ירקות קצוץ טרי, וכמובן, איך אפשר בלי ממרח פלפלי חלפיניו חריף אש.

 

חשיבותו של הביף ג’רקי בתזונת בני האדם הקדמונים

מאז למדו בני האדם לבשל ולהשתמש באש כדי לצרוב, לעשן ולצלות דגים, בשרים וירקות, התפתחה תרבות ייבוש ויישון רצועות דקיקות של בשר. הבשר המיובש נשמר בטריותו זמן רב ואיפשר לבני האדם הקדמונים לשרוד תקופות קשות של מחסור.

בדרום אמריקה, משם נלקח המושג ‘ג’רקי’  נהוג עד היום לייבש בשר אלפקה ולמה כדי להכין מהם מטעמים. טעמו של הבשר המיובש מלוח והוא משביע גם במנות קטנות. גם היום אנחנו יכולים ליהנות מרצועות ביף ג’רקי במעשנה בדיוק כפי שעשו אבותנו ולפנק את האורחים שלנו במתאבן מעניין או כחטיף טעים לצד הבירה.

 

נתחי הבשר המתאימים להכנת ביף ג’רקי

כדי להגיע לתוצאות יפות של בשר מעושן וטעים חשוב לבחור בנתח דל שומן ומועט בגידים. אלו הם הנתחים המומלצים להכנת ביף ג’רקי וכדאי לבקש אותם מהקצב כשהם נקיים משאריות שומן וגידים בשוליהם:

  • וואסיו / פלאנק
  • כף
  • צ’אך
  • וויסבראטן
  • שייטל
  • מכסה אנטרקוט

 

יתרונותיה של המעשנה

המעשנה היא למעשה גריל סגור עם פתח לארובה שמעניק ארומה ייחודית לבשרים, דגים וירקות או גבינות. עישון בשר הוא אחד הטכניקות העתיקות ביותר שקיימות ועד היום הוא נחשב לאחד מדרכי הבישול המקובלות להכנת מעדנים ולשמור אותם באפסון לזמן ארוך. באמצעות המעשנה תוכלו גם אתם להפתיע את האורחים עם מנות מיוחדות במינן בטעם מעושן ונפלא. רצועות ביף גרקי במעשנה הוא דוגמא אחת מני רבות.

  • 12%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    7,499.00
    הוספה לסל
  • 11%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    6,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    מידע נוסף
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

 

חטיף בשר מיובש ובירה – שילוב מנצח

במקומות רבים בעולם מקובל להגיש רצועות בשר מיובש כגון ביף ג’רקי במעשנה כמנת צד לכוס הבירה. תשלובת הטעמים של הבשר והבירה כמו נועדו זה לזה ומאזנים זה את טעמו של זה. בפעם הבאה שאתם מזמינים אורחים לשעה שאיננה בדיוק שעת ארוחת הצהריים או הערב ואתם מעוניינים לכבד אותם במנה משביעה וטעימה, נסו בירה צוננת עם רצועות בשר מיובש והמחמאות לא יאחרו לבוא.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה