כחטיף משביע או כמנת צד, קלחי תירס במנגל פחמים תמיד מתקבלים בברכה, הטעם המיוחד של התירס העשוי היטב על המנגל משתלב נהדר גם עם מנות בשריות וגם עם מנות צמחוניות והופך את חווית הארוחה לצבעוניות וטעימה יותר, במיוחד אם מכינים תירס חריף אש שיטריף את כולם.
קלחי תירס חריף אש במנגל פחמים
בדרך כלל כשאנחנו חושבים על תירס אנו מצפים למצוא אותו בסלט עם פלפלים אדומים ומלפפון חמוץ, עם טונה וביצה קשה, או סתם לאכול ישר מהפחית עם כפית. אבל התירס יכול להפוך גם למנה חריפה או חרפרפה בקלות רבה ולהפוך להיות חטיף מאד מלהיב או מנת צד נפלאה לארוחה, אם כי הוא פחות מתאים לילדים צעירים. המבוגרים לעומת זאת, יתלהבו מאד לנסות קלחי תירס במנגל פחמים בטעם חריף אש.
מתכון מטריף לתירס חריף אש עם חצילים קלויים בטחינה
לארוחה קלה ומשביעה מאד תוכלו להגיש לאורחים או ליהנות לגמרי לבדכם מארוחת קלחי תירס במנגל פחמים בתוספת חציל קלוי על האש עם טחינה טרייה. ניתן להכין את הטחינה לבד בבית באמצעים פשוטים ובטעם פשוט נפלא. הכנת הארוחה אינה אורכת זמן רב אך טעמה הטוב נותר עוד זמן רב על החך.
מרכיבים לקלחי תירס במנגל פחמים עם חצילים בטחינה
שש מנות
התירס | שישה | קלחי תירס גדולים |
שתי כפות | צ’ילי חריף | |
קמצוץ | מלח | |
שש כפות | שמן זית | |
שתי כפות | סויה | |
החצילים | שלושה | חצילים גדולים פרוסים לחצאים |
שלוש כפות | שמן זית | |
קמצוץ | מלח | |
קמצוץ | פלפל שחור | |
ארבע שינים | שום כתוש | |
הטחינה | 250 גרם | טחינה גולמית |
שתי יחידות | מיץ לימון | |
חצי כוס | פטרוזיליה קצוצה | |
כפית ורבע | מלח גס | |
רבע כוס | מים רותחים | |
קמצוץ | פפריקה מתוקה |
אופן ההכנה
נתחיל מהכנת הטחינה. בקערה עמוקה נניח את כל תכולת מיכל הטחינה ( 250 גרם ) ונבחש אותו עם מיץ הלימון והמלח עד לאיחוד המרקמים, לאחר מכן נוסיף בהדרגה את המים הרותחים עד שנגיע לרמת הסמיכות הרצויה. כאשר הטחינה מוכנה מפזרים מעליה את עלי הפטרוזיליה ובוזקים פפריקה מתוקה. מי שאוהב יכול גם להוסיף חופן של צנוברים.
עתה נמשיך עם החצילים, כל חצי חציל נחרוץ באמצעות סכין ונזליף לתוך החריצים שמן זית ונבזוק מעל מעט מלח גס, פלפל שחור ושום כתוש. את החציל עוטפים בנייר כסף ומניחים על הגריל בחום גבוה למשך כעשרים דקות, מומלץ להפוך את החצאים במחצית הזמן לעשייה מושלמת. מורידים את החציל מן האש, מקלפים את נייר הכסף ומניחים את החציל העשוי בזהירות על צלחת הגשה ומוזגים מעל לכל חציל מעט מהטחינה שהכנו.
אם רוצים, אפשר להוסיף עוד מזיגה קלה של שמן זית אך יש להיזהר שלא להציף את המנה בשמן. להכנת קלחי תירס במנגל פחמים משאירים את התירס בתוך קליפתו, היא תשמש אותנו בזמן הצריבה על מנגל הפחמים. להכנתו, מזיזים מעט את העלים רק כדי להזליף לתוכם מעט שמן זית לכל אחד ומניחים על המנגל למשך רבע שעה תוך כדי הפיכה. לאחר שהם מוכנים, מסירים את שכבת העלים ומורחים את התירס בצ’ילי וסויה ומגישים חם.
יתרונותיו של מנגל הפחמים
גרילי פחמים מעניקים טעם אהוב ומוכר מאד לבשרים, דגים, וירקות צלויים. הטעם המעושן והארומה המיוחדת מעוררי תאבון במיוחד ומשביעים מאד. גם אם החלטתם לעבור לאורח חיים צמחוני אינכם צריכים לנטוש את מנגל הפחמים אלא להיעזר בו כדי להכין מנות צמחוניות רבות ומגוונות שיעשירו את התפריט שלכם ויעניקו לו טעם וארומה מיוחדת כמו שאתם אוהבים.
על גבי מנגל הפחמים תוכלו להכין פטריות, חצילים, כרוביות, עגבניות ופלפלים קלויים, קישוא, בטטה ותפוחי אדמה, וכמובן, גם קלחי תירס במנגל פחמים לתוספת צבעונית וטעימה במיוחד.
למה אנחנו כל כך אוהבים חריף?
בארצות המזרח, בצפון אפריקה וגם באזורים אחרים בעולם, הטעם החריף נחשב למעדן של ממש. לאורך ההיסטוריה התפתחו מאכלים רבים אשר נצרכים כאשר הם מתובלים בחזרת, בסחוג, בווסאבי, בצ’ילי וברטבי סצ’ואן. אך מדוע בני האדם אוהבים כל כך את מה שגורם לצריבה עזה של הלשון, לעיניים לדמוע ולגוף להזיע וללב שלנו להאיץ? הסיבה טמונה באדרנלין שמתפשט בגוף שלנו שיוצר תחושה של הנאה מהצריבה.
בנוסף, במקומות רבים בעולם רווחת האמונה כי המאכל החריף משפר את הבריאות על ידי ההזעה שתורמת להוצאת רעלים מהגוף. כמו כן, בתרבויות רבות התפתחה האמונה כי גברים ונשים היכולים לעמוד בחריפות בגבורה, הדבר מצביע על כוחם וחוסנם.
תפריט צמחוני בריא, מזין וטעים
השמנת יתר, מחלות לב, סכרת ועודף כולסטרול הפכו כבר מזמן לנפוצים במיוחד. תפריט המבוסס על בשרים דלי שומן כגון דגים ועוף או תפריט צמחוני למהדרין יעילים בתרומה לירידה למשקל ולאורח חיים בריא יותר. ירקות שורש כגון בטטות ותפוחי אדמה וירקות נוספים כגון בצל, פטריות, פלפל ועגבנייה מקבלים טעם וארומה נפלאים כאשר הם נצרבים בדומה לקלחי תירס במנגל פחמים.
גם החציל יכול להוות מנה עסיסית ומלאת טעם כחלק מאימוץ אורח חיים בריא מומלץ להיעזר במנגל פחמים כדי לצרוב ירקות ממינים שונים ולהעניק להם טעם מיוחד שיעשיר את התפריט ויהווה מקור לארוחה בריאה, משביעה וטעימה.
לסיכום
קלחי תירס במנגל פחמים הוא מנה בריאה, צבעונית וטעימה שאפשר גם להכין בגרסה החריפה והמטריפה שתהפוך כל ארוחה קלה למעדן של ממש והאורחים פשוט ילקקו את האצבעות. קלחי התירס הינם תוספת מושלמת לכל ארוחה, בשרית או צמחונית, ומהווה תחליף בריא מאד למנות צד עתירות שומן כגון צ’יפס. עם מנגל הפחמים של וובר קל להכין ארוחות בשריות וצמחוניות בארומה וטעם נפלאים.