5 מנות צמחוניות למנגל שלכם

החלטתם לעבור לאורח חיים בריא ומאוזן יותר? מעולה, אבל זו ממש לא סיבה לזרוק את המנגל. באמצעות הגריל המקצועי והאהוב שלכם תוכלו להכין אינספור ארוחות צמחוניות ובריאות להפליא ללא כל מאמץ ולהעשיר את התפריט שלכם בחוויה צבעונית וטעימה כל כך עד שבכלל לא תתגעגעו לבשר.

 

צמחוני ב’על האש’

לכולנו קרה שהוזמנו למנגל על ידי חברים קרניבורים אשר הציעו לנו לאכול את התוספות כמנה עיקרית, דבר שלפעמים די פוגע, האמת. מצד שני, כשאנחנו עצמנו חובבי בשר לא תמיד אנחנו יודעים מה לעשות כשאחד האורחים שלנו מצהיר על עצמו כצמחוני.

לכן חשוב שנשים על השולחן כמה עובדות בסיסיות, הראשונה היא שהצ’יפס והפיתה עם החומוס איננה מזון לצמחונים במנגל. חשוב לדאוג למנות מאוזנות ובריאות גם כשאתה צמחוני ולא לסמוך על זה שהתוספות יעשו את העבודה. השנייה היא שהמגוון, השפע והטעמים בהחלט יכולים להאפיל על הבשר כך שהיזהרו, אתם עלולים להתמכר.

 

מזון צמחוני בריא וטעים על הגריל

על פי משרד הבריאות, צלחת מאוזנת ובריאה צריכה להכיל 1/4 חלבון, 1/4 פחמימה ו – 1/2 פרי וירק טריים. מאחר וצמחונים אינם אוכלים בשר הם צריכים למצוא את החלבון שלהם במקומות אחרים כגון טופו, סייטן ומוצרים דומים נוספים. פחמימות יכולות להיות פסטה, אורז, דגנים שונים, לחם ומאפים, תפוחי אדמה ועוד המון דברים טובים. להלן חמש צלחות מאוזנות, בריאות וטעימות בטירוף שיגרמו לכל טורפי הבשר שלצידכם לרייר:

  • המבורגר מתחליף בשר עם פלחי תפוחי אדמה ובטטה צלויים – כדי להרגיש שאתם בדיוק כמו כולם ולא אוחזים גבעול חסה בזמן שכולם בולסים סטייקים והמבורגרים, למה לא ללכת עם הזרם ופשוט להחליף את הקציצה הבשרית בתחליף בשר? כיום ניתן להשיג בכל מרכול תחליפי בשר באיכות גבוהה מאד עם טעם נפלא ומרקם שמרגיש כמעט כמו הדבר האמיתי, לצד פלחי תפוחי אדמה ובטטה צלויים שאפשר לטבול ברוטב אלף האיים ולקנח בסלט ירקות גדול.
  • שיפודי סייטן וירקות על מצע של ריזוטו ופטריות – הסייטן הינו תחליף בשר שמקורו ביפן ומופק מחלבון חיטה מותסס. מרקמו של הסייטן מזכיר גבינה מוצקה וניתן לעשות איתו כל מה שעושים עם בשר: להקפיץ אותו עם ירקות בווק, להכניס אותו לסלט, להכין ממנו שניצלים, קבבים וקציצות וגם שיפודים.
    הכינו קערה עם פרוסות קישוא, בצל סגול, פלפלים בכל הצבעים ועגבנייה, בזקו את התבלינים האהובים עליכם, סדרו אותם לשיפודים יפים וצבעוניים ולאחר שהם מוכנים הניחו אותם על מצע ריזוטו בפטריות מפנק לארוחה של טעמים משתלבים נהדרים.
  • עגבניות ממולאות בבורגול וכוסברה – הכינו בורגול על פי הוראות היצרן כאשר מומלץ גם לתבל אותו באבקת מרק עוף או אבקת מרק ירקות, טגנו שבבי בצל וצנוברים עד להזהבת הבצל ויחד עם שמן הטיגון מזגו לתוך קערת הבורגול, הוסיפו חופן של כוסברה קצוצה, ערבבו היטב ומלאו איתם עגבניות בשלות שתוכנן הוצא, כאשר מומלץ מאד לערבב את תוכן העגבנייה המסונן מחרצנים ביחד עם המילוי.
    את העגבניות הממולאות הניחו על גבי המנגל לצלייה קצרה והגישו לצד סלט קייצי מרענן.
  • פטריות מלך היער צלויות על מצע של מג’דרה – פטריית מלך היער הינה פטרייה בשרנית ועבה שמרקמה מזכיר את מרקמו של הבשר. צלו פטריות מלך על המנגל ובזקו מעליהן מלח ופלפל שחור. הניחו את פרוסות הפטרייה הצלויות על מצע של מג’דרה ( אורז עם עדשים חומות ) מזגו פנימה בצל מטוגן יחד עם שמן הטיגון וריבת בצל וערבבו הכל לסלט חם ומהביל.
  • חציל קלוי בשמן זית וטחינה על מצע לאפה ביתית – הטחינה היא מקור מעולה לחלבון ויחד עם החציל הקלוי והלאפה היא יוצרת ארוחה מאוזנת, אם כי אנחנו לא ממש בטוחים בקשר לקלוריות ( תמיד אפשר לאזן את זה עם סלט ירוק גדול ורענן ) פורסים את החצילים לאורכם לשני חצאים, בעזרת סכין חדה חורצים חריצים בבשר החציל, בוזקים שמן זית איכותי, מלח ופלפל, מגלגלים בתוך נייר כסף וקולים עד להתרככות.
    בינתיים אופים לאפה ביתית בטאבון או על גבי הגריל. כאשר החצילים מוכנים מניחים אותם על גבי הלאפה החמה, מוזגים שמן זית לתוך החריצים ולאחר מכן טחינה עסיסית, רצוי תוצרת בית, בוזקים צרור פטרוזיליה קצוץ טרי ומעט פפריקה ומגישים.

 

איך אורח חיים צמחוני יכול לתרום לבריאות שלכם?

בשר הוא טעים, בגלל זה אנחנו כל כך אוהבים לאכול אותו, אבל למרבה הצער אכילת חלקים עתירי שומן כמו חלקי פנים וסטייקים שמנוניים עלולים לסכן את הבריאות שלנו. תופעות בלתי נעימות כמו שומנים בדם, כולסטרול וכבד שומני לא ממש מבשרים לנו טובות. המעבר לאורח חיים צמחוני יכול לסייע לנו לרדת במשקל וליהנות מתזונה דלת שומן ועשירה במינרלים ובויטמינים חשובים. להלן היתרונות שבמעבר לצמחונות:

  1. מזון עתיר ויטמינים – אכילת שפע של פירות וירקות טריים מספקת לגוף את כל הויטמינים והמינרלים שהוא זקוק להם ביחד עם סיבים ומים לשיפור המטבוליזם ופעולת מערכת העיכול.
  2. מזון דל שומן – רוב המזונות הצמחוניים הינם דלים בשומן, אך היזהרו כשאתם מתבלים את הסלט שלכם ואל תוסיפו יותר מדי שמן או יותר מדי אגוזים, הם מכילים שומן בכמות גבוהה.
  3. ירידה במשקל – צמחונים רבים מדווחים על ירידה הדרגתית במשקל. חשוב להגיע למשקל תקין כדי למנוע מחלות הקשורות להשמנת יתר כגון יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סכרת ועוד.
  4. טעמים חדשים ומסקרים –המעבר לצמחונות יכול לפתוח בפניכם את הדרך למגוון של דגנים, קטניות, פירות וירקות שאפילו לא ידעתם שקיימים ואשר נמצאים בדרך כלל בחנויות טבע ובריאות.
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה