הדרך הטובה ביותר לחגוג שבת עם חברים ומשפחה היא להגיש להם שישליק הודו עסיסי ומלא בטעם עשוי על גריל הפחמים. הטעם הנפלא של והניחוח המזוהים כל כך עם המנה העממית והמיוחדת הזו הופכים כל מפגש לחוויה של ממש ומציגים לראווה את כישורי הנפנוף שלכם על האש עם מנה מיוחדת במינה של שישליק הודו בגריל פחמים.
שישליק הודו מלא טעם בגריל פחמים
הדרך הכי טובה להכין שישליק הודו הינה על גריל פחמים, כשהשומן הנוטף נצרב ועולה בחזרה ומעניק לבשר טעם מעושן וארומה משובחת. שישליק הודו בגריל פחמים הוא מנה עממית השייך למשפחת המאכלים הבלקניים שהתפשטו ברחבי העולם מבולגריה ועד מונגוליה, מטורקיה ועד אירן ומיוון ועד עד פרס.
מנת שישליק מתאימה לכל אירוח ולכל חג, לרוב הוא עשוי מבשר כבש או מתערובת של הודו ושומן כבש, ולעיתים גם מבשר חזיר. הוא נחשב למאכל רחוב בערים רבות ויש דרכים שונות לתבל אותו באמצעות רטבים, אך המשותף לכולם הוא השיפוד הלוהט שעליו נצלה הבשר ומעניק לו את החום הפנימי שמבשל את קוביות הבשר בצורה המיטבית ביותר.
יתרונותיו של גריל הפחמים
בכל מדינה שבה נוהגים לאכול שישליק, מכינים אותו על אש פתוחה. גריל הפחמים הוא הדרך הנכונה ביותר להכין שישליק הודו בגריל פחמים בגלל השומן הנוטף לתוך הפחם הלוהט, וכשהוא נשרף ומתכלה העשן שלו עולה בחזרה אל הבשר, עוטף אותו בארומה וניחוח משכר שמעניק לו את הטעם הכה מוכר. ניתן גם להשליך לתוך הפחם הלוהט צרורות של רוזמרין, תימין וצמחים ארומטיים נוספים כדי ליצור ניחוח מדהים שייאגר בתוך הבשר הנצלה.
-
10%
הנחהגריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע שחור
₪1,890.00המחיר המקורי היה: ₪1,890.00.₪1,699.00המחיר הנוכחי הוא: ₪1,699.00. הוספה לסל -
6%
הנחהגריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע לבן
₪1,799.00המחיר המקורי היה: ₪1,799.00.₪1,699.00המחיר הנוכחי הוא: ₪1,699.00. הוספה לסל -
11%
הנחהגריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע כחול
₪1,899.00המחיר המקורי היה: ₪1,899.00.₪1,699.00המחיר הנוכחי הוא: ₪1,699.00. הוספה לסל
בשר ההודו
בשר ההודו הוא מקור מעולה לחלבון ודל בשומן, זוהי מנה בריאה, מאוזנת ומזינה במיוחד וניתן גם לשלב את קוביות הבשר הצלוי בתוך סלטי ירקות מבושלים וטריים כאחד. הכנת שישליק הודו בגריל פחמים היא דרך נפלאה וטעימה לצרוך בשר הודו כחלק מאימוץ אורח חיים בריא, מזין ומאוזן.
אופן הגשת השישליק
כאשר אתם מכינים את מנת שישליק הודו בגריל גז העזרו בשיפודי מתכת על מנת להביא להולכה טובה יותר של החום. אולם הזהרו מאד על האצבעות כשאתם מורידים אותם מן האש. ניתן להשיג כיסויי מגן לקצות השיפוד וניתן גם להסיר את קוביות הבשר המוכנות מן השיפוד ולהגישן בקערה.
שישליק הודו ומרינדה
בשר השישליק לקוח מנתח שנקרא חזה הודו נקבה. זהו בשר דל בשומן הנוטה להתייבש אך בעל תכונה מופלאה לספוג טעמים, ולכן מומלץ מאד להשרות את הבשר במרינדה ערב קודם לצלייתו על שיפודים. המרינדה היא למעשה הדרך שלכם להפגין יצירתיות וכישורים במטבח, וכל דבר הולך, מחריף ועד מתוק, מחמצמץ ועד קלאסי כמו שאוכלים אצלכם במשפחה לפני המתכון של סבתא עזיזה.
שילוב קוביות שישליק בתוך סלט
הנטייה הטבעית ביותר היא למלא בקוביות הבשר העסיסיות פיתה טרייה וחמה עם סלטי חומוס וטחינה ולטרוף את הכל עם המון צ’יפס, וזה לגמרי מובן. אבל כולנו הופכים להיות הרבה יותר מודעים כיום לאכילה בריאה, דלה בשומן ומשופעת בירקות.
אין זה אומר שאנחנו צריכים לוותר על מנת שישליק הודו בגריל פחמים, אלא רק לשנות את דרך ההגשה. להלן שלושה סוגי סלטים שבהם ניתן לשלב את קוביות הבשר שצרבנו על גריל הפחם ולהגישם כמנה עיקרית מאוזנת, בריאה והכי חשוב, מאד טעימה.
סלט קוביות שישליק עם מג’דרת אורז ועדשים
התוספת המושלמת לשישליק הודו בגריל פחמים הוא המג’דרה. האורז והעדשים מעניקים למנה מקור לחלבון ופחמימות החשובות מאד לתזונה בריאה ומאוזנת, ובשילוב עם קוביות הבשר המנה הופכת לארוחה אידיאלית, משביעה וטעימה מאד.
מרכיבים
6-8 מנות
בשר | קילוגרם | חזה הודו נקבה חתוך לקוביות גדולות |
מרינדת טריאקי ובזיליקום | כף | חומץ בלסמי |
כף | שמן זית | |
כף | דבש או סילאן | |
כף | רוטב טריאקי | |
שן אחת | שום קצוץ | |
חופן | בזיליקום טרי | |
קמצוץ | מלח | |
קמצוץ | פלפל שחור גרוס | |
מג’דרה | שתי כוסות | עדשים ירוקות / חומות |
כוס | אורז פרסי | |
שלוש וחצי | כוסות מים | |
שתי כפות | שמן | |
כפית | כורכום טחון | |
כפית | מלח | |
אחד | בצל חתוך לקוביות |
אופן ההכנה
ערב לפני הבישול מכינים את המרינדה. למרינדה חשיבות גדולה בהפיכת הבשר לרך, עסיסי ומלא בטעם. את כל מרכיבי המרינדה מערבבים בקערה ומקפיצים בתוכה את קוביות בשר ההודו עד שהם מכוסים היטב מכל צדדיהם. מכניסים למקרר להתייצבות הטעמים לאורך כל הלילה. ביום הארוחה, משרים את האורז ואת העדשים במים לשעה לספיגת הנוזלים ולקיצור משך ההכנה.
את האורז והעדשים המושרים מעבירים לסיר בינוני עם הכורכום והשמן ומכסים בשלוש כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל למשך עוד 20 -30 דקות. מכבים את האש ומניחים לאורז ולעדשים ‘לנוח’ מתחת למכסה מהודק למשך עוד חצי שעה. במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבצל עד לקרמול. יוצקים את הבצל המטוגן ביחד עם השמן במחבת לתוך הסיר של המג’דרה ומערבבים היטב.
ניתן לתבל ולהדגיש את הטעם גם באמצעות ריבת בצל. מוציאים את קוביות בשר ההודו במרינדה ומניחים בחוץ להגעה לטמפרטורת החדר. מרכיבים את הבשר על שיפודי מתכת ומדליקים את גריל הפחמים לאש גבוהה. צורבים את הבשר מכל צדדיו לדרגת העשייה הרצויה. מסירים את הבשר מעל השיפודים ומניחים את שישליק הודו בגריל פחמים על מצע של מג’דרה. ניתן לפזר חופן פטרוזיליה קצוצה.
לסיכום
גריל פחמים הוא הדבר האמיתי, זוהי הדרך הנכונה ביותר להכנת שישליק הודו בגריל פחמים עם הטעם המוכר והאהוב והארומה המיוחדת שלו. זוהי מנה שקל מאד להכין וטעים מאד לאכול, והופכת כל ארוחה לחגיגה של ממש עם החברים והמשפחה.