מתכון להכנת שיפודי עוף ברוטב בוטנים – מנה נהדרת וקלילה לימים חמים!

 שיפודי עוף ברוטב בוטנים – מנה נהדרת וקלילה לימים חמים! מחפשים מנה טעימה וקלילה? שיפודי עוף! מומלץ…

***אפשר להכין רק את השיפודים עם הגלייז, אבל שווה להשקיע ולהכין גם רוטב בוטנים.

מצרכים להכנת הגלייז

1 כוס מרק עוף/ציר עוף
½ כוס יין אורז מתוק
¼ כוס סויה (אנחנו מעדיפים סויה מופחת נתרן)
3 כפות סוכר
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
6 שיני שום כתושות/מעוכות
½ כפית פלפל שחור
1 כפית רוטב דגים

אופן הכנת הגלייז

שמים את הכל בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ללא המכסה 25 – 30 דקות.
מורידים מהאש ומניחים להתקרר. מסננים את התערובת כדי להיפטר מהמוצקים.
ניתן לאחסן במקרר בצנצנת מעוקרת כ 3 שבועות.

אופן השריית שיפודי העוף

1 ק”ג נתחי כרעיים חתוכים לגודל שמתאים לשיפודים
קופסת שימורים של תירס גמדי
צרור בצל ירוק חתוך לגודל של תירס גמדי
שמים את הבשר בשקית ניתנת לסגירה, מוזגים פנימה ½ כוס רוטב גלייז, מוציאים את האוויר ואוטמים. מסובבים את השקית כדי שהרוטב יכסה את העוף מכל הצדדים.
מעבירים למקרר ל 2 – 4 שעות.

למתבל בוטנים

½ כוס מרק/ציר עוף
¼ כוס רוטב הויסין
2 כפות סויה
1 כף חומץ אורז
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 כפית רוטב צ’ילי חריף – אנחנו משתמשים ברוטב סיררצ’ה
½ כפית רוטב דגים
3 כפות חמאת בוטנים
1 כפית שמן סומסום
זרעי סומסום קלויים
בסיר קטן מערבבים מרק/ציר עוף, רוטב הויסין, סויה, חומץ אורז, ג’ינג’ר, רוטב צ’ילי ורוטב דגים. מביאים לרתיחה על אש בינונית. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה שמן סומסום.
מכסים כדי לשמור על החום.

אופן צליית הבשר

מכינים גריל גז או גריל פחמים לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית.
מוציאים את הבשר מהשקית ומכינים שיפודים.
מברישים את השיפודים בגלייז שנשאר ומעבירים לצלייה.
מברישים בצל ירוק ותירס גמדי בגלייז.
צולים עם המכסה סגור, 8 – 10 דקות סה”כ. במחצית הזמן מברישים שוב עם גלייז והופכים את השיפודים.
צולים את התירס והבצל (אפשר גם על שיפוד) 4 – 5 דקות.
כשהשיפודים מוכנים מורידים אותם מהאש מסדרים אותם על צלחת הגשה עם תירס גמדי ובצל ירוק. מפזרים מעל סומסום קלוי ומגישים עם מת
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה