שיפודי מותן בקר במעשנה

מותן בקר זה נתח שמוכר ואהוב על כולנו,  שיפודי מותן בקר במעשנה זו כבר חוויה אחרת. אז אין דבר טעים ומהנה יותר משיפוד של מותן בקר שעבר בישול במעשנה שחיזקה לו את טעמי הבשר ונתנה לו טעמי עישון חזקים. אבל איך בכלל מכינים שיפודי כאלה במעשנה? מה זה מעשנה בכלל ואיך קונים מעשנה לבית?

 

מעשנה – משימור לשיפור

אז המעשנה היא באמת כלי היסטורי שבמקור היה לו יעוד שונה ממה שאנחנו מכירים היום. המעשנה נועדה לשם מטרת שימור מזון בזמנים עברו ומשפחות רבות ככה היו משמרות את הבשר שלהם. אז אם אתן מצפים שהמעשנות של העבר יהיו עצומות כאלה אז דווקא נתון שאולי יפתיע אתכם והמעשנות בעבר היו קטנות בהרבה מהמעשנות שאנחנו מכירים היום. הסיבה לכך היא די ברורה, משפחות היו משתמשות באותן המעשנות ובאותה התקופה בשר היה פריבילגיה, ואם היית משיג את הבשר היית צריך לשמר אותו לתקופה ארוכה. המעשנה בנויה בצורה כזו שהיא מחזיקה במקור חום ותאי מזון ותאים המיועדים להחזקת העשן.

  • 12%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    7,499.00
    הוספה לסל
  • 11%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    6,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    מידע נוסף
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

 

ומה המעשנות היום?

המעשנות היום כבר הפכו לטכנולוגיות ומשוכללות הרבה יותר. המעשנות עברו ממש תהפוכה טכנולוגית והיום הן ממש הייטקיות חדישות עם טכנולוגיות שלא חשבנו שאפשר לדמיין בכלל. הכלי ההיסטורי הזה עבר תהפוכה של ממש ומכלי של משפחות דלות אמצעים בעבר הפך היום לכלי שיכול להגיע למחירים של אפילו עשרות אלפי שקלים ואנשים מוכנים לשלם המון על בשר שעבר עישון טוב. המעשנה היום היא פופולאריות במיוחד בזכות האלמנטים וזמני הבישול הארוכים שלמדנו להעריך עם הזמן, הריכוך שנגרם לבשר בזמני הבישול הארוכים הפך להיות אחד הדברים היותר ויראליים ואנשים לא מבינים כזה פשוט.

 

הכנת  שיפודי מותן בקר במעשנה – איך עושים את זה באופן מושלם?

הכנת  שיפודי מותן בקר במעשנה זה לא דבר קשה במיוחד ולא דורש ידע מוקדם או עבודה רבה מידי, אבל הטעם, הטעם הוא פשוט וואו. הטיפ הראשון בהכנה של מתכון שכזה הוא לבחור את חומרי הגלם בצורה נכונה. בחירה נכונה של חומרי הגלם יכולה להפוך את הארוחה מטובה למדהימה וזה בזכות בשר טוב ואיכותי, טריות משחקת משחק חשוב וכמובן הזמן שהבשר נח בתוך המרינדה עצמה. בגלל שאנחנו מכינים נתח מותן שהוא חסר שומן אנחנו נשתמש בכל מיני מרכיבים שישמרו על הנתח מייבוש.

 

אז בשלב הראשון ניקח את כל המרכיבים הללו

מותן בקר חתוכה לקוביות של 2 ס”מ 2 ק”ג
חרדל 2 כפות
ברביקיו 2 כפות
סילאן 2 כפות
שום כתוש 4 שיניים
מלח 1 כפית
פלפל 1/3 כפית
שמן זית 3 כפות

הכנת המרינדה

אז אחרי שסוף סוף הוצאנו את כל המרכיבים נתחיל לעשות את המרינדה שלנו. המרינדה שלנו היא מרינדה שמתאימה מאוד למעשנה. אז נכון, מותן בקר זה בשר איכותי שאם היינו עושים אותו בגריל כנראה שלא היינו מכניסים אותו לכזו מרינדה אבל בגלל שאנחנו מעשנים את הבשר אנחנו נרצה לתת לו טוויסט של טעמים ולשמור אותו מייבוש במעשנה. אז ניקח את המרכיבים למרינדה שהם חרדל, ברביקיו, סילאן, שום כתוש, מלח, פלפל, שמן זית ונערבב אותם עד שיגיעו לתערובת אחת ואחידה.

אחרי שהתערובת הופכת לאחידה ניקח את מותן הבקר שלנו ונכניס אותה למרינדה וניתן לה לשבת בפנים לפחות שעה אחת. העדיפות היא תמיד ליותר משעה ולתת למותן הבקר שלנו לילה שלם בכדי לספוג את הטעמים באופן מיטבי אבל גם שבוע זה יספיק.

 

שיפוד הבשר

אחרי זה נתחיל להרכיב את השיפודים שלנו. ההמלצה לשיפודי מותן בקר במעשנה היא שימוש בשיפודי מתכת. הסיבה לכך היא די ברורה, שיפודי עץ משאירים טעמי לוואי ועלולים לפצוע את מי שאוכל אותם ולכן נעדיף שלא להשתמש בשיפודי העץ החד פעמיים. מה שגם שיפודי ברזל הם מרשימים יותר ואנשים תמיד יתרשמו מקבלת שיפוד ברזל איכותי.

 

השלב הסופי – הכנסת השיפודים למעשנה

אחרי שסיימנו את הכנת השיפודים נתחיל בחימום המעשנה. אחרי שהדלקנו את המעשנה וחיממנו אותה אפשר להכניס את השיפודים לתוך המעשנה. אז את השיפודים נכניס כמו שצריך למעשנה למשך כרבע שעה. חשוב להפוך  בכדי שכל השיפוד יקבל מכל האלמנטים של העישון.

מה שמדהים בתהליך עישון הוא שהשיפוד יקבל עכשיו את הטעמים של העישון ואנחנו רוצים שהוא יקבל עם המרינדה את הטעמים של העישון כי זה בדיוק מה שהופך שיפוד מותן בקר משיפוד טוב לשיפוד מושלם. אחרי שסיימנו להכין את השיפודים, אנחנו נניח אותם בצד למשך כמה דקות ואחרי זה נוכל להגיש את השיפודים לכל מי שהגיע ולתת להם להתענג על כל רגע.

 

מעשנה – המדריך לקונה המתחיל

כדי לרכוש מעשנה חשוב לדעת מספר כללים בסיסיים שיעזרו לכם בבחירה. אז קודם כל חשוב לדעת לבחור לפי תקציב מותאם אישית. מעשנות הן מתחילות במחירים נמוכים ומגיעות למחירים גבוהים למדי שלא כל אדם יכול להרשות לעצמו ברכישה ולכן חשוב להתאים את התקציב שלכם לפני בחירת המעשנה ולהתחיל את החיפוש בהתאם לתקציב הזה.

דבר שני ולא פחות חשוב, יש המון מומחים ברשת שידעו לתת לכם הצעות בהתאם לתקציב שלכם, תתייעצו איתם יש פורומים יעודים וקבוצות פייסבוק במיוחד לשם כך. הם ידעו לתת לכם את העצות הטובות ביותר ובכללי את ההצעות הכי טובות עבור התקציב שלכם.

אז כמו שאתם יכולים לראות שיפודי מותן בקר במעשנה הם ממש לא קשים להכנה והם מרשימים כל אחד, כל מה שיש לעשות זה להחזיק במעשנה וחומרי גלם איכותיים ותוך ממש כמה דקות אפשר להרים ארוחה מדהימה במעשנה הביתית.

שיפודי מותן בקר במעשנה
שיפודי מותן בקר במעשנה
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה