שיפודי מותן בקר בגריל גחלים

שיפודי מותן בקר בגריל גחלים זו המנה הקלאסית ביותר שראינו בשנים האחרונות. אנשים רבים חושבים שאין מה לחדש בשיפודים מהסוג הזה יותר מידי. אבל מה שאנשים לא מבינים זה שהם טועים טעות מרה.

אז מה אפשר לחדש היום בשיפודי מותן בקר בגריל גחלים? איך בוחרים גריל גחלים טוב? מה מיוחד כל כך בגריל גחלים בכלל? אנחנו כאן כדי לנסות לענות על כל השאלות האלה ועוד.

 

גריל גחלים – לא מה שחשבנו שזה

אז לפני שבכלל נתחיל לדבר על איך מכינים את  שיפודי מותן בקר בגריל גחלים אנחנו קודם כל צריכים להבין מה זה גריל הגחלים הזה. אז כולנו מכירים את המנגל שהיינו משתמשים בו בימי העצמאות והימי הולדת ביער בתור ילדים, למנגל היו 2 גרסאות שעד היום רבים עדיין בוחרים להשתמש בהן, הגרסה הקטנה והגרסה היותר גדולה שאת שתיהן אפשר היה תמיד למצוא בכל קיוסק. היום המצב הוא קצת אחר ורבים בוחרים להביא גרילי גחלים לבית ולהעמיד אותם במרפסת או בגינה.

  • 10%
    הנחה
    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    המחיר המקורי היה: ₪499.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪449.00.
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

יש שוני גדול בין גרילי הגחלים של היום ושל פעם. הגרילי גחלים של היום הם משוכללים ומשודרגים הרבה אבל הרבה יותר. קודם כל השוני הראשון הוא הגדלים שיש לגרילים היום. כשאנחנו מעמידים גריל גחלים חדש בבית אנחנו לרוב נרצה גריל גדול יותר עם כמה שלבים כדי שנוכל לעשות כל מיני סוגים של בשרים. בנוסף אנחנו נרצה שהגריל פחמים שלנו יחזיק בטכנולוגיות חדישות מסוגים שונים וכל טכנולוגיה כזו תוסיף לנו כמה שקלים לתקציב לפחות.

 

שיפודי מותן בקר בגריל גחלים – מתכון טעים וקל במיוחד

לפני שנתחיל להכין  שיפודי מותן בקר בגריל גחלים חשוב להדגיש שמדובר במתכון פשוט למדי. המתכון לא כולל הרבה מאוד חומרי גלם ובעיקר המתכון נועד כדי להדגיש את טעמם של חומרי הגלם השונים אשר משתלבים נהדר בשיפוד אחד. אז מה חשוב בבחירת חומרי הגלם? חשוב מאוד לבחור חומרי גלם טריים ואיכותיים שמומלצים על ידי הקצב והמוכר. חומרי גלם שאינם טריים יכולים לפגוע בטעם במיוחד במתכונים פשוטים כמו אלו שהם על טהרת חומרי הגלם עצמם.

אז בשלב הראשון אנחנו נארגן את חומרי הגלם הבאים בכדי להכין שיפודי מותן בקר בגריל גחלים:

סינטה חתוכה לקוביות של 2 ס”מ 1 ק”ג
מלח 1 כפית
פלפל 1/3 כפית
חרדל 2 כפות
רוטב ברביקיו 2 כפות
דבש/סילאן 1 כף

 

לחתוך לקוביות

אז אחרי שארגנו את כל חומרי הגלם הללו אנחנו יכולים לראות שאין יותר מידי עבודה רק מהסתכלות על חומרי הגלם. יש אנשים שמעדיפים לחתוך את מותן הבקר שלהם לקוביות בעצמם ויש את אלו שמעדיפים את מותן הבקר שלהם כבר חתוכה לקוביות זה ממש לא משנה. אחרי שסיימנו להכין את הקוביות נתחיל בהכנת המרינדה.

הכנת המרינדה

בכדי להכין מרינדה טעימה ואיכותית הסוד הוא לערבב את כל המרכיבים כמו שצריך. לכן ניקח את המלח, הפלפל, החרדל, רוטב הברביקיו והדבש או הסילאן ונערבב אותם בקערה כמו שצריך עד שתהפוך למרקם של משחה. לאחר שערבבנו את כל המרכיבים כמו שצריך, נזרוק פנימה את קוביות מותן הבקר שלנו וניתן להם לשחות לפחות שעה אחת במרינדה שלנו. המרינדה הזו עם מרינדה פשוטה במיוחד אבל רוויית טעמים ולכן צריך לתת למותן הברק לשבת לפחות שעה כשהעדיפות היא לילה שלם לספיגת טעמים אלו.

 

ההמלצה שלנו

אחרי שהוצאנו את שיפודי מותן הבקר שלנו מהמרינדה אנחנו נתחיל בתהליך האחרון לפני שלב הצלייה והוא שלב הכנת השיפודים. את השיפודים נרכיב בצורה פשוטה למדי ונכניס כ – 6 חתיכות של מותן בקר לשיפוד אחד. ההמלצה שלנו על השיפודים היא תמיד להשתמש בשיפודי מתכת שבסופו של דבר שומרים על הטעם של מותן הבקר ולא פוגעים בו ובנוסף הם שלא כמו שיפודי העץ לא משאירים חתיכות שעלולות לגרום לפציעות בפה ולסיכון של חיים של המשתמש.

 

שלב הצלייה

לאחר שסיימנו להכין את השיפודים נתחיל לעשות את החלק האחרון והחשוב ביותר והוא הצלייה. בשביל לצלות בגריל גחלים יש צורך קודם כל בהדלקה והבאת הגחלים למצב של להט. אחרי שהגחלים מתלהטות ומוכנות לעבודה אנחנו נביא את שיפודי מותן הבקר שלנו ונתחיל בצליית  שיפודי מותן בקר בגריל גחלים. את השיפודים אנחנו ניתן להם כ3-4 דקות על כל צד עד שיצלו באופן מושלם. בגלל שמותן הוא חלק חסר שומן בעיקרון, אז הצלייה לא יכולה להיות ארוכה מידי אחרת חתיכות מותן הבקר שלנו יהיו יבשות וחבל.

 

קניית גריל גחלים – איך עושים את זה נכון?

כדי לרכוש גריל פחמים איכותי לבית חשוב לעבוד לפי מספר כללי ברזל. כלל ראשון והחשוב ביותר הוא הגדרת תקציב שלפיו אתם רוכשים את גריל הגחלים שלכם. גריל גחלים יכול לעלות כמה מאות עד כמה עשרות אלפי שקלים וכל פיצ’ר קטן עולה לנו עוד קצת כסף. לכן חשוב שתגדירו את התקציב שלפיו תפעלו. בנוסף ההמלצה החשובה ביותר היא לבצע סקר שוק בעזרת מומחים.

אנשים שרכשו מספר גרילי גחלים בחיים יוכלו לעזור לכם ולתת לכם את העצה שלהם ואת חכמתם, הקשיבו להם ותעזרו בהם. כלל ברזל אחרון, הוא ללכת תמיד עם המותגים המובילים בשוק. למוצרים כאלה אחריות ארוכה חוסכת המון כספים בעתיד ולכן תמיד כדאי ללכת עם מותג מוכר שמביא אחריות ארוכת טווח.

לסיכום הכנה של  שיפודי מותן בקר בגריל גחלים היא המנה הקלאסית ביותר שאפשר לדמיין ואחת האהובות. אין אדם שלא אוהב לאכול את השיפודים הללו היישר מהאש וכל מי שטועם אותם פשוט נהנה. אם אתם מעוניינים בעוד מתכונים לגריל גחלים תמשיכו לגלוש באתר ולבחור את המתכונים הטובים ביותר עבורכם.

שיפודי מותן בקר בגריל גחלים
שיפודי מותן בקר בגריל גחלים
תוכן עניינים
תמונה של Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה

    עדכון זמנים חשוב!

    ביום הזיכרון (13/05/24) הסניפים יהיו פתוחים עד השעה 16:00

     

    ביום העצמאות (14/05/24) הסניפים יהיו סגורים