שיפודים פיקנטיים של בשר כבש עם חצילים
חברת Weber האמריקאית מובילה את סצינת הגריל והברביקיו מאז 1952. החברה מגישה מתכון לשיפודים בסגנון אוריינטלי – שיפודים פיקנטיים של בשר כבש עם חצילים , שילוב מנצח של טעמים! ארוחה טעימה וקלה להכנה.
חומרים ( 4 – 6 מנות):
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק (כולל את החלק הלבן)
1/3 כוס רוטב הויסין (להשיג במעדניות , מכולות מהמזרח הרחוק וברשתות השיווק)
2 כפות של רוטב סויה (רצוי סויה דל נתרן)
2 כפות שרי יבש
1 כף שמן צ’ילי
1 כף חומץ אורז
1 כף של ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
1 כף סוכר חום
1/2 – 1 כפית שום כתוש
חצי קילו בשר כבש מהרגל, ללא העצם, חתוך לקוביות
קוביות מחציל טרי – כמספר קוביות הבשר (לפחות 2 חצילים)
מלח
שמן
שיפודי במבוק
בתוך קערה עמוקה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, חוץ ממלח. מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים כך שהמרינדה תכסה היטב את הבשר.
מניחים במקרר למשך שעתיים לספיגת הטעמים בבשר.
מכינים גריל לצלייה ישירה, בטמפרטורה של 230 – 285 מעלות.
בינתיים פורסים את החצילים לקוביות, מכניסים לקערה עם 1/4 כפית מלח ומוסיפים מעט שמן כך שיכסה את החצילים מכל הצדדים.
מוסיפים לבשר 1/2 כפית מלח, מערבבים ומתחילים להכין את השיפודים.
מכינים את הרשת לצליה – מברישים במעט שמן או באמצעות חצי בצל טבול בשמן.
צולים את השיפודים, רצוי עם מכסה סגור (לכל גריל גז או גריל פחמים של וובר מכסה).
הופכים את השיפודים 4 פעמים, כך שהבשר יהיה עשוי מכל הצדדים.
צולים לרמת המוכנות המועדפת.
כשהשיפודים מוכנים מורידים אותם מהאש, מטבלים במעט מלח ומגישים.
מומלץ להגיש על מצע אורז.
בתאבון!
אודות חברת די אנס אס יבואנית Weber
Weber הוא שם נרדף לשלמות ומקצועיות בתחום הברבקיו איכותיים והמשובחים ומדובר באייקון אמריקאי ומותג עולמי. מוצרי וובר מיוצרים בארה”ב באיכות הגבוהה ביותר המבטיחה שנים רבות של הנאה.