שוק טלה מעושן
מעדן אמיתי. השומן שנמס בפה, הבשר שנימוח, הטעמים החזקים. לא צריך יותר מזה.
מצרכים:
נתח של שוק טלה (1.8-2.2 קילו)
10 שיני שום שלמים
2 ענפי רוזמרין טריים
2 ענפי טימין טריים
כוס יין אדום משובח
אופן ההכנה:
חורצים מעט את הנתח בעזרת סכין. ובנוסף יוצרים חורים קטנים בתוך הבשר.
אל תוך החורים מכניסים את שיני השום (מומלץ לחתוך כל שן לשתיים)
שופכים את היין על הבשר מתבלים עם מלח ופלפל.
תולשים את עלי הרוזמרין והטימין מהגבעול ומפזרים על הנתח.
מכניסים את הבשר לכלי סגור ולמנוחה של לילה במקרר.
מחממים מעשנה של וובר לטמפרטורה של 100-110 מעלות.
ממלאים את מיכל הנוזלים במים עד 2/3 גובה.(אפשר לשלב בתוך המים גם מעט יין או עשבי תיבול)
מכניסים את הנתח למעשנה לכ-4 שעות עד טמפרטורה פנימית של 75 מעולת.
עוטפים את הטלה בנייר אלומינים ומחזירים לעוד כשעה וחצי.
מורידים את הבשר מהמעשנה ונותנים לו לנוח כ20 דקות עטוף.
מוצאים מנייר האלומיניום ומגישים.
בתאבון!