מתכון לקבב עיראקי במעשנת בשרים

אין תענוג גדול יותר מלחגוג עם המשפחה והחברים בארוחת בשרים עסיסית וטעימה היישר מן המעשנת החדשה שרכשתם. מעשנת הבשרים מתוצרת וובר מתאימה מאד להכנת מנות הזקוקות לחום קבוע ולניחוח מעושן ונפלא. דוגמא מצוינת לכך היא מנת קבב עיראקי שיכולה לקבל ארומה ועסיסיות יוצאת דופן כאשר מחליפים את הגריל הפתוח במעשנת וצולים אותו על פחמים בחום יציב. 

 

קבב עיראקי עסיסי במעשנת בשרים

אף על פי שהנטייה הטבעית היא להכין את הקבב העיראקי, או הקבב המזרחי, על גבי אש פתוחה, דווקא זו מנה מושלמת להכנה במעשנת הבשרים וזאת בשל הארומה והעסיסיות שהמעשנת יכולה להעניק לה. ניתן להכין את המנה על גבי שיפודים או כקציצות לטעמכם האישי.

תמיד תוכלו להניח צרור רוזמרין, תימין ואף מקלות קינמון בתוך המעשנת כדי ליצור ניחוח מעשיר שאי אפשר יהיה לעמוד בפניו ולגרות את מיצי הקיבה של האורחים ושל כל השכנים בבניין.

 

מהו קבב עירקי?

קבב עיראקי, או קבב מזרחי בשמו המוכר יותר, הינו קציצת בשר בקר או בשר כבש

(ולעיתים גם תערובת של שניהם) בתוספת הגונה של שומן כבש אשר מעניק לה את הארומה והטעם המוכרים, כוסברה או פטרוזיליה, והמון תבלינים. שם המפתח בהכנת הקבב העיראקי הוא התיבול המיוחד שלה אשר מופיע בגרסאות שונות במטבח הטורקי, הפרסי, הבולגרי והמצרי. אחד ממרכיבי המפתח של התיבלון הוא השימוש בבהרט.

בהרט אינו תבלין בפני עצמו אלא תערובת תבלינים המכילים בעיקר ציפורן, קינמון ופלפל אנגלי במינונים ומידות שונות. לכל מטבח עדתי יש את הדרך המקובלת שלו להכין את תערובת הבהרט, לגוון ולדייק אותה עם אגוז מוסקט, צנוברים, הל או ירקות מיובשים, וכמובן שלכל סבתא עירקית מצויה יש את הדרך להכין תערובת על פי המסורת המשפחתית שלה.

אם אתם לא יודעים באיזה בהרט לבחור, ניתן לבקש את עזרת המומחה בחנות התבלינים ולספר לו איזו מנה אתם מעוניינים להכין ומה הטעם האהוב עליכם ביותר. בחנויות תבלינים מקצועיות יכינו לכם את תערובת הבהרט הרצויה על המקום.

  • 12%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    7,499.00
    הוספה לסל
  • 11%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    6,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    מידע נוסף
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

מעשנת הבשרים המקצועית של וובר

עישון במעשנת בשרים הפך לתחביב פופולרי ומקובל בקרב קרניבורים רבים המעוניינים להגיע לטעם אנין שבדרך כלל ניתן ליהנות ממנו רק במסעדות שף. אם גם אתם חובבי בישול אמיתיים ורוצים לשדרג את הדרך שבה אתם מכינים בשר, זה בדיוק הצעצוע בשבילכם. עישון בשר נבדל מצליה רגילה בעיקר בניחוח ובטעם העשירים שהבשר מקבל. תהליך העישון הינו למעשה סוג הבישול הקדום ביותר הקיים ומתוארך עד לימי תקופת האבן.

בשר מעושן שומר על טריותו לזמן רב מאד ועזר לבני האדם לעבור תקופות קשות של מחסור. כיום, אנחנו יכולים ליהנות מהארומה הנהדרת גם בלי לדאוג לימי החורף ההולכים ובאים. העישון מתקבל באמצעות חומו של פחם לוהט בטמפרטורה שנעה בין 80 – 130 מעלות צלזיוס המאוורר באמצעות פתחי אוורור בתוך כלי סגור.

הבשר יוצא מן המעשנת רך, עסיסי, נימוח ומריח כמו גן עדן. קיים גם עישון קר בטמפרטורות סביב 60 מעלות אך הוא אינו מומלץ לשימוש ביתי בשל החשש שייוותרו בבשר חיידקים חיים.

 

מתכון מנצח לקבב עיראקי

במיוחד עבורכם צירפנו מתכון לקבב עיראקי עסיסי וטעים. הכמויות מתאימות לארבע מנות. הבשר שאתם בוחרים עבור הקבב העיראקי צריך להיות שומני וטרי. לא מומלץ להכין קבב עם בשר קפוא בגלל המים האצורים בו. כמו כן, מומלץ מאד לבקש את הנתח מן הקצב שיטחן אותו במקום ולא להסתפק בבשר טחון מן המעדנייה. הבשר צריך להיות טחון דק דק עם כל שכבת השומן שלו.

כאשר אתם רוכשים תבלינים עבור הקבב העירקי, שימו לב להרכב שלו. תבלינים אשר נמכרים בעמדת התבלינים מכילים לעיתים תערובות שאינן רצויות לכם מבחינת הטעם, לכן תמיד מומלץ לרכוש תבלינים מחנויות מקצועיות אשר מכינות תערובות מסורתיות באופן מדויק יותר.

 

מרכיבים לקבב עיראקי

קילוגרם אחד בשר עגל טחון עם 15% – 20% אחוזי שומן, הנתחים המומלצים הם צלעות, צוואר או פלדה.
מאה וחמישים גרם שומן כבש טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
שניים בצלים בינוניים קלופים וקצוצים
חצי כוס פירורי לחם / פירורי לחם ללא גלוטן / קמח מצה דק
חצי כפית מלח
כפית אחת פלפל שחור
ארבע שיניים שום כתוש
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
רבע כוס מי סודה קרים / רבע כוס מים עם כפית אבקת סודה
רבע כוס שמן זית / שמן קנולה

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה ולשים ממש כמו בצק לעוגה. חשוב שתהיה אחידות כדי שהקבב העיראקי שלנו יהיה עשיר בטעמים וניחוחות בדיוק כמו שכולם אוהבים. לאחר לישה טובה שמשאירה אותו עם רכות חלקלקה, יש להעביר למקרר למשך שעתיים על מנת שהטעמים ייספגו בבשר.

לאחר שהבשר הצטנן ונח במקרר במשך שעתיים, יש להוציא אותו להגעה לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני הצלייה. בנתיים מבעירים אש במעשנת הבשרים במידה בינונית, 80 – 90 מעלות צלזיוס. כאשר הבשר מוכן לצלייה יש לעטוף איתו שיפודים או להכין ממנו קציצות, לבחירתכם, וצולים עד לפריכיות מבחוץ ועסיסיות מבפנים.

במידה ולא השתמשתם בכל הבשר שהכנתם, אין שום בעיה להכניסו למקפיא להכנה עתידית.

 

המלצת הגשה לקבב עיראקי

הדרך המומלצת ביותר להגיש לשולחן קבב עיראקי עסיסי ועשיר בניחוח היא על מצע של אורז צהוב ( עם התבלין קארי ) או על גבי לאפה עיראקית מסורתית ולתבל עם חומוס וטחינה, פטרוזיליה קצוצה או כוסברה. כמנות צד ניתן להגיש טורשי (חמוצים כבושים עיראקיים) וירקות קלויים כגון כרובית, חציל, בטטה ותפו”א.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה