גריל פחמים הוא הדרך הטובה ביותר להכין את המעדן העממי והפשוט להכנה עם עסיסיות וארומה שאין דומה לה ומתאים לכל שבת עם חברים ומשפחה, חגים וימים מיוחדים לחגיגה. קבב עיראקי בגריל פחמים משתלב נהדר עם לאפה עיראקית ושולחן עמוס בסלטים מכל סוג וצבע ואהוב מאד על ילדים ומבוגרים כאחד.
קבב עיראקי מושלם בגריל פחמים
קבב עיראקי בגריל פחמים הוא הדבר האמיתי. הארומה והעסיסיות שמעניקים לו הפחמים והאש הגלויה פשוט לא ניתן להחלפה. ניתן להכין קבב עיראקי בגריל פחמים על גבי שיפודים או כקציצות לטעמכם האישי ולהגישם לשולחן עם לאפה עיראקית מסורתית, סלטים טריים, צ’יפס וסלטי חומוס וטחינה וליהנות מארוחה עממית, פשוטה, לא יקרה ומתאימה לכל אירוע ולכל הזדמנות למסיבה.
מהו קבב עיראקי?
הקבב מופיע בגרסאות שונות במטבח הטורקי, הפרסי, הבולגרי והמצרי. התיבול של הקבב משתנה ממטבח למטבח אך השימוש בבהרט במהלך הכנתו נפוץ מאד. זהו מאכל שנחשב לעממי ובדרך כלל יהיה עשוי מחומרי גלם זולים יחסית אם כי עם השנים נוצרו גרסאות יוקרתיות יותר מנתחים משובחים ואפילו קבב צמחוני למהדרין על בסיס סייטן או טופ.
המרכיב העיקרי של קבב עיראקי בגריל פחמים הינו תערובת של בשר בקר, שומן ובשר כבש קצוצים בתשלובת של תבלינים, בדרך כלל גם בשילוב כוסברה, פטרוזיליה וצנובר המורכבים על גבי שיפוד מתכת או עץ הנצרב על אש גלויה ומגיע למידת העשייה הרצויה בתוך זמן קצר.
השימוש בבהרט במהלך הכנת הקבב העיראקי
הבהרט המשמש במהלך הכנת קבב עיראקי בגריל פחמים אינו תבלין בפני עצמו אלא תערובת תבלינים המכילים בעיקר ציפורן, קינמון ופלפל אנגלי במינונים ומידות שונות. לכל מטבח עדתי יש את הדרך המקובלת שלו להכין את תערובת הבהרט, לגוון ולדייק אותה עם אגוז מוסקט, צנוברים, הל או ירקות מיובשים, וכמובן שלכל סבתא עירקית מצויה יש את הדרך להכין תערובת על פי המסורת המשפחתית שלה.
אם אתם לא יודעים באיזה בהרט לבחור, ניתן לבקש את עזרת המומחה בחנות התבלינים ולספר לו איזו מנה אתם מעוניינים להכין ומה הטעם האהוב עליכם ביותר.
גריל הפחמים המקצועי של וובר
גריל הפחמים המקצועי של וובר מעניק לכם חוויה אותנטית ואמיתית של אש גלויה בעיצוב מושלם ובנוחות מקסימלית. קל לשמור על יציבות הטמפרטורה ונוח מאד לעבוד איתו, מתאים במיוחד למרפסות, גינות וגם לקחת אותו איתכם לפארק.
הגלגלים מעניקים לו ניידות כך שתוכלו להציב אותו בכל נקודה ולשמור על קשר עין עם כל החברים והמשפחה שממתינים לארוחה. קבב עיראקי בגריל פחמים הוא מנה מושלמת להכנה בכל הזדמנות לארוחה משביעה ומהנה.
מתכון מנצח לקבב עיראקי בגריל פחמים
מומלץ מאד לבקש את הנתח מן הקצב שיטחן אותו במקום ולא להסתפק בבשר טחון מן המעדנייה. הבשר צריך להיות טחון דק דק עם כל שכבת השומן שלו. הבשר שאתם בוחרים עבור הקבב העיראקי צריך להיות שומני וטרי. לא מומלץ להכין קבב עם בשר קפוא בגלל המים האצורים בו.
כמו כן, כאשר אתם רוכשים תבלינים עבור קבב עיראקי בגריל פחמים, שימו לב להרכב שלו. תבלינים אשר נמכרים בעמדת התבלינים מכילים לעיתים תערובות שאינן רצויות לכם מבחינת הטעם, לכן תמיד מומלץ לרכוש תבלינים מחנויות מקצועיות אשר מכינות תערובות מסורתיות באופן מדויק יותר.
קבב עיראקי בניחוח קינמון
המתכון הזה לקבב עיראקי בגריל פחמים יגרה את מיצי הקיבה של האורחים כבר מן המסדרון. הקינמון הופך את הקבב לחגיגה של טעמים וניחוחות וייטרף עוד לפני שתספיקו לקרוא לאורחים לבוא לשולחן.
מרכיבים
ארבע מנות
600 גרם | בשר עגל טחון מנתח פלדה/צוואר |
400 גרם | בשר טלה טחון מנתח פלדה |
צרור | נענע |
100 גרם | צנוברים |
אחד | בצל גדול |
ארבע | שיני שום |
קמצוץ | פלפל שחור גרוס |
קמצוץ | מלח גס |
רבע כפית | קינמון |
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים של קבב עיראקי בגריל פחמים בקערה ולשים עד לאחידות, לאחר מכן יוצרים קציצות עגולות בקוטר של כארבעה חמישה סנטימטר. ניתן גם לשפד את הקציצות על גבי שיפוד, לבחירתכם. מניחים במקרר לפחות לשעה עד להתייצבות הטעמים ומוציאים כחצי שעה לפני ההכנה להגעה לטמפרטורת החדר.
לאחר מכן צולים על אש פתוחה למשך זמן קצר עד שהקציצה הגיעה לדרגת העשייה הרצויה. מניחים על מצע של אורז צהוב או לאפה עיראקית וסלט טרי.
חומוס ביתי מושלם
כולנו מכירים היטב את מדף הסלטים בסופרמרקט, כל כך הרבה מותגים, כל כך הרבה טעמים, אבל האם ידעתם כמה פשוט וקל להכין חומוס לבד בבית? הפתיעו את האורחים שלכם בחומוס תוצרת בית להגיש ליד קבב עיראקי בגריל פחמים ותראו איך הם מלקקים את האצבעות בהנאה. לפני שאנו מתחילים, זכרו שהחומוס צריך לשרות לילה שלם במים לפני ההכנה.
מרכיבים
1 קילוגרם | חומוס שהושרה לילה שלם במים |
1 כפית | סודה לשתיה |
ריכוזים של טחינה: 30% = 3/4 כוס
20% = 1/2 כוס 10% = 1/4 כוס |
טחינה גולמית |
1 כפית | כמון |
שתי כפות | מיץ לימון |
שן אחת | שום כתוש |
לאחר ההשריה, נכניס את גרגרי החומוס לסיר כבד ונמלא במים עד לכיסוי של 4 -5 סנטימטר ונוסיף את כף הסודה לשתייה ומרתיחים את הסיר. באמצעות מסננת מוציאים את הקצף שנוצר מן האינטראקציה עם הסודה וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך ארבעים דקות עד שהגרגירים נימוחים ללא כל התנגדות.
מניחים לגרגרים להתקרר עד לטמפרטורת החדר. טוחנים היטב את הגרגרים במעבד מזון ובהדרגה מוסיפים מיץ לימון, שום וכמון. כאשר התערובת הופכת חלקה ואחידה מגישים אותה עם שמן זית, פפריקה ועלי פטרוזיליה קצוצים מעל.