פסטרמה מעושנת על גריל גז – המתכון המנצח של וובר
מצרכים
חזה הודו שלם (מחולק ל- 2 חצאים)
לבריין:
3 ליטר מים
150 גרם מלח
70 גרם סוכר
לתיבול:
3 כפות סילן
3 כפות חרדל
חצי כוס סויה
30 גרם שום כתוש
10 גרם פלפל שחור גרוס
חופן כפיסי עץ דובדבן/ תפוח/ פקאן מושרים במים שעה לפני השימוש.
קופסת עישון
אופן ההכנה
משרים את החזה ל 48-24 שעות בבריין. מוציאים, שוטפים ומנגבים היטב.
מכינים מרינדה מחרדל, סילן, סויה שום ופלפל ומשרים ל – 24 שעות נוספות.
מחממים גריל גז בצורה הבאה:
בהנחה ומדובר בגריל עם שלושה מבערים, יש צורך לבצע תהליך של צלייה עקיפה. מתחת לרשת הגריל בצד ימין מניחים תבנית אלומיניום עם כ-ליטר מים. בצד השמאלי של הגריל מניחים את קופסת העישון עם השבבים הרטובים.
מדליקים את המבער שנמצא מתחת לקופסת השבבים על העצמה הגבוהה ביותר. סוגרים את מכסה הגריל ומחממים ל130-150 מעלות.
מנמיכים את חום הגריל למינימום ומניחים את חזה ההודו בצד הנגדי מעל תבנית הנוזלים.
סוגרים את מכסה הגריל ומעשנים את ההודו עד טמפרטורה פנימית של 72 מעלות.
מורידים והגריל ופורסים דק דק…ניתן להגיש חם או קר.
בתאבון!