אוהבים פיצה? רוצים להכין פיצה על הגריל פחמים שלכם? זה המתכון בשבילכם…
מתכון לפיצה
מצרכים:
אבן שמוט של וובר- 8836
תרווד של וובר- 6691
סכין לחיתוך פיצה של וובר 6690
לבצק:
1 ק”ג קמח
2 כפיות שמרים יבשים או חצי קוביית שמרים טריים.
2 כפות סוכר
580 מ”ל מים פושרים (כ2.5 כוסות)
1.5 כפית מלח
רבע כוס שמן זית.
לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ
חצי ראש שום כתוש
כפית שמן זית
200 גר רסק עגבניות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כף סוכר
מעט צ’ילי גרוס
כף אורגנו
כף בזיליקום מיובש
50 מ”ל שמנת מתוקה/מים
לתוספות:
זיתים ירוקים/שחורים
בצל רגיל/סגול
שום
פטריות
פלפלים
גמבות
חציל
תירס
טונה
עגבניות
ועוד…
גבינה צהובה מגורדת/תחליף גבינה (קשיו) פרווה.
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את השמרים והסוכר יחד עם 3 כפות מים ומניחים בצד לכ-15 דק,
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח, מוספים את תערובת השמרים, את השמן ומוסיפים את המים תוך כדי לישה.
מביאים את הבצק ליציבות. הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק מידי.
מכסים את הקערה במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח כ40 דק’ במקום חמים עד הכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את הרוטב.
קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
מחממים מחבת או סיר קטן ומוסיפים את כפית השמן.
מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה ומוסיפים את רסק העגבניות.
תוך כדי ערבוב מוסיפים את התבלינים והסוכר ולבסוף את המים/שמנת.
מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומחממים עם מכסה סגור עוד כ5 דק’.
ומשאירים את הרוטב להתקרר מעט.
מחממים את הוובר (פחם או גז) כשאבן הפיצה כבר נמצאת בתוך הגריל על העוצמה הגבוהה ביותר עד טמפרטורה של 250 מעלות.
כשהבצק מכפיל את נפחו, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק להוצאת האוויר.
חותכים את הבצק לכ-6 חתיכות (או לגודל הפיצה הרצוי כמובן) ויוצרים עיגולים ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק ומשטחים אותו לגודל הרצוי.
מורחים את הרוטב על הבצק ומוסיפים את התוספות הרצויות יחד עם גבינה צהובה מגורדת או תחליף גבינה פרווה.
מקמחים תרווד לפיצה ומעלים בעדינות את הבצק על התרווד. פותחים את המכסה של הגריל גז ומניחים את הבצק על אבן הפיצה הלוהטת.
סוגרים מייד את המכסה וממתינים כ-7-10 דקות עד שהבצק מוכן.
בתאבון!