מתכון להכנת פורטרהאוס ברוטב סטייק Homemade

מהו פורטרהאוס ואילו מצרכים צריכים להכנותו

פורטרהאוס – המלך של הגריל, מורכב מפילה וסינטה ובאמצע עצם
מצרכים
2 סטייקים מנתח פורטרהאוס
שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
רוטב סטייק Homemade
½ כוס רוטב ווסטרשייר
¼ כוס ברנדי
¼ כוס מיץ לימון טרי
¼ כוס חומץ יין לבן
1 כוס קטשופ
½ כוס בצל קצוץ
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
1 כף חרדל

אופן ההכנה

בסיר קטן מערבבים את המרכיבים של רוטב הסטייק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר חלקית, מבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם והופך לסמיך.
כשהרוטב מוכן מורידים את הסיר מהאש ומחכים 10 דקות. לאחר 10 דקות יוצקים את הרוטב לקערה דרך מסננת.
הכנת הסטייקים
מייבשים את הסטייקים עם מגבת נייר.
מורחים את הסטייקים בשמן זית משני הצדדים, ומשאירים את הסטייקים לנוח בטמפרטורת החדר בין חצי שעה לשעה.
מכינים גריל לצלייה ישירה ולא ישירה, בחום גבוה של ° 230- ° 285 צלסיוס.
מתבלים צד אחד של הסטייק בפלפל ומלח ומעבירים את הסטייקים לצלייה בגריל – צולים קודם את הצד המומלח.
סוגרים את המכסה וצולים במשך 3 דקות.
מתבלים את הצד השני של הסטייק, והופכים את הסטייקים.
צולים עם מכסה סגור עוד 3 דקות.
מעבירים את הסטיייקים לצלייה עקיפה, וממשיכים לצלות 10 עד 16 דקות עם המכסה סגור, כשבמחצית הזמן הופכים את הסטייקים.
כשהסטייקים מוכנים מורידים אותם מהגריל גז או הפחם ומעבירים למנוחה של 5 עד 10 דקות.
מגישים עם רוט.
בתיאבון!
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה