עוף משוטח צלוי על גריל פחמים

עוף משוטח צלוי על גריל פחמים הוא אולי מן הקלאסיקות הכי גדולות שתזכו להכין בחיים שלכם. אין אחד שלא זוכר את ימי העצמאות עם העוף המשוטח שבתכלס הסיבה היחידה שההורים היו מכינים אותו ככה הוא כי הצלייה הייתה הרבה יותר מהירה. אז היום את העוף המשוטח אפשר כבר לבקש מהקצב, והכנת העוף המשוטח היא ממש פשוטה, אנחנו כאן כדי להסביר איך עושים את זה.

 

גריל פחמים – עולם חדש לגריל הישן והטוב

אז אם בנוסטלגיה עסקינן, אנחנו היום נדבר על הגריל הנוסטלגי ביותר הלוא הוא גריל הפחמים. גריל הפחמים הוא אחד מן הגרילים היותר נוסטלגיים שיצא לכם להתעסק איתם וכל זה מחזיק בטעם של ילדות של כולנו. למה טעם ילדות? אני יכול להעיד על עצמי שבתור ילד הייתי מחכה לעל האש על המשפחה בפארק של יום העצמאות או באחד מן היערות והייתי מתרגש לראות את אבא של מדליק את המנגל ומתחיל בצלייה של הבשרים.

לא היה משנה לי אם מדובר בשיפודי פרגית, כנפיים, סטייקים או לבבות, לשמוע את הצלייה מול הפחמים של הבשר הייתה מרתקת אותי ואפילו מרגשת אותי במקצת.

  • 10%
    הנחה
    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    449.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

אבולוציית גרילי הפחמים

גרילי הפחמים היום הם כבר ממש לא ממש מה שאתם זוכרים מפעם. פעם גרילי הפחמים היו גרילים חד פעמיים עשויים נירוסטה בכמה שקלים בודדים שניתן היה לקנות בכל קיוסק שכונתי. היינו רואים סטוקים שלהם נערמים לקראת יום העצמאות ולאחר מכן סטוקים שלהם נמצאים בפארק. היום גרילי הפחמים שונים שנות אור מן הגרילים הללו.

הגרילים היום הם מעוצבים יותר ונראים יותר דומים למטוס מאשר לגרילים הישנים וחוץ מרשת לא תמצא בין גריל הפחמים מנירוסטה לבין גריל הפחמים החדשים שום דבר דומה. היום גם יש לך סוגים שונים של פחמים שמותאמים לסוגי צלייה שונים ולגרילים מסוגים שונים ולכן חשוב להבין שמדובר בתורה חדשה יותר ומוכרת פחות, אבל עדיין רבים מן האנשים בוחרים בגריל הפחמים על שאר הסוגים השונים שיש בשוק.

 

עוף משוטח צלוי על גריל פחמים – איך מכינים את זה

עוף משוטח צלוי על גריל פחמים הוא אהוב על כולנו והסיבה לכך היא די ברורה, הטעם הנוסטלגי של העבר. נתחיל קודם כל בלהבין למה שנרצה לשטח עוף בכלל? הסיבה לכך היא די ברורה. הסיבה לשיטוח העוף היא בעיקר מסיבות זמן. הפחמים יש להן זמן בעירה מוגבל ועוף שלם לוקח זמן לפני השיטוח לצלייה. לכן בוחרים להשתמש דווקא בעוף שטוח בכדי לחסוך זמן ותוך פחות מחצי מהזמן של עוף שלם יש לנו ארוחת עוף מצוינת וטעימה.

 

שלב ראשון – שלב המרכיבים

אז בשלב הראשון נצטרך לאסוף קודם כל את המרכיבים הבאים:

עוף שלם משוטח 1.5 קילו בערך
מיץ לימונים 2 לימונים בשלים סחוטים
שום 3 שיניים
שמן זית ½ כוס
מלח לפי טעם
פלפל לפי טעם
פטרוזיליה צרור אחד קצוץ

שלב שני – הכנת המרינדה

אז בשלב הראשון ניקח את הלימונים ונסחוט את המיץ מהלימונים שלהם לתוך הקערה או התבנית שתכיל את העוף עצמו. לשם נוסיף את השום והשמן לצד המלח הפלפל והפטרוזיליה. לאחר מכן נוסיף את העוף השטוח ונכסה אותו במרינדה שהכנו בכל החלקים שלו. חשוב מאוד שהמרינדה תגיע לכל חלק וחלק של העוף אחרת זה פשוט לא יצא שווה בטעמים. לאחר סיימנו להשרות במרינדה נשרה אותו למשך לפחות 5 שעות במקרר בכדי שיספוג את כל הטעמים הטובים שהעמדנו לרשותו.

 

שלב שלישי – הכנת העוף על גריל הפחמים שלנו

אז בכדי להכין עוף משוטח צלוי על גריל פחמים אנחנו נוציא את העוף כשעה לפני הצלייה וניתן לו לחזור לטמפרטורת החדר. אחרי שהוא חזר אפשר יהיה להתחיל בהכנת העוף השטוח שלנו על גריל הפחמים. איך עושים את זה? קודם כל אנחנו ניקח את העוף ונצלה אותו מכל צד כמה דקות.

הסיבה לכך היא לתת לו להזהיב ואחרי שהוא הזהיב אנחנו נוכל להתחיל לתת לו להתבשל מבפנים כמו שצריך. אם נחשוף את העוף לגחלים באופן ישיר הוא יתייבש לנו ואנחנו לא נוכל להינות מהארוחה ולכן חשוב לדעת לעבוד עם העוף השטוח כמו שצריך. אחרי שסיימנו לצלות אותו מכל צד, נבריש אותו בשאריות המרינדה שנשארו מקודם, נכסה את העוף וניתן לו צלייה של כ- 40 דקות. ככה העור יהפוך לאט לאט לפריך והבשר יהיה עסיסי וטעם ללא כל חלק שאינו ניתן למאכל. סיימנו לצלות, נוציא את העוף מהגריל, ניתן לו ממש כמה דקות של מנוחה, ונגיש לכולם ובתיאבון!

 

גריל פחמים חדיש – מה העלות של זה בכלל?

התרשמתם מהמתכון והחלטתם לרכוש גריל פחמים חדש אבל לא יודעים מה המחיר? אנחנו ננסה להסביר לכם. קודם כל חשוב להבין שטווח מחירים של גריל איכותי וחדיש יתחיל מכמה מאות שקלים ויכול להגיע לעשרות אלפי שקלים והכל עניין של צורך. אם יש לכם צורך בגריל גדול ואיכותי עם פיצ’רים טכנולוגיים מסוגים שונים הוא יעלה לכם משמעותית יותר מאשר גריל איכותי ופחות גדול ובעיקר שמחזיק בפחות פיצ’רים. לכן ההמלצה החשובה ביותר שאנחנו יכולים לתת היא להתאים את רכישת הגריל לתקציב שלכם ולא הפוך.

 

לסיכום, הכנה של עוף משוטח צלוי על גריל פחמים היא לא קשה בכלל, ואנחנו ממליצים לכם לנסות ותקבלו ארוחה מדהימה פשוט. עכשיו לכו לקצב, תבקשו ממנו לשטח לכם עוף שלכם מה שיחסוך לכם הרבה עבודה וממש תוך ממש כמה דקות תוכלו כבר להרים את ארוחת הערב שלכם וכל מה שתצטרכו זה לצלות אותה.

עוף משוטח צלוי על גריל פחמים
עוף משוטח צלוי על גריל פחמים
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה