עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים

עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים הוא כל כך פשוט שלא תאמינו. כשאנחנו חושבים על מתכונים בריאים ומהירים הוא אחד מן האופציות הבטוחות, ולחובבי העוף הוא יביא אחלה של תחליף לבשרים שאנחנו כל כך אוהבים.

אז איך עושים עוף במרינדת פפריקות כמו שצריך בגריל הפחמים? מה כל כך מיוחד בגריל הזה שאנחנו מעדיפים להשתמש בו? כמה יעלה לנו לקנות גריל פחמים חדש ואיכותי? אנחנו כאן לענות לכם על הכל.

 

גריל פחמים – יכולות מודרניות עם קסם של פעם

אז גריל הפחמים כולנו מכירים אותו בתור הגריל הכי קלאסי שיש. לא תמצאו גריל יותר קלאסי מגריל הפחמים או משהו יותר נוסטלגי ממנו. גריל הפחמים כולנו מכירים אותו בגלל כל חגי ה”על האש” שיש בתרבות הישראלית. התרבות הישראלית מלאה בחגים מן הסוג הזה ובערך כל חגיגה מסתכמת בלקיחת כל המשפחה לפארק או ליער ולעשות על האש עם גריל הפחמים הכסוף מנירוסטה שלכולנו היה זרוק בבגאז’ של הרכב תקופה לא מבוטלת.

היום אנשים הבינו שניתן לשעתק את החוויה הזו אל הבית על ידי הבאה של גרילי פחמים למרפסת או לגינה, טעם של פעם, קסם של פעם והכל בעיצוב חדשני.

  • 10%
    הנחה
    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    449.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

טעם של פעם בעיצוב חדשני למדי

אז כן הטעם של הפחמים על הבשר הוא הטעם של פעם. כולנו מכירים אותו ואוהבים אותו ולא יכולים להסביר למה הטעם של הפחמים על הבשר הופך את החוויה לגבוהה הרבה יותר. יש שיאמרו שהכל מתחיל בטעם הנוסטלגי שמייצר לנו גריל הפחמים, אחרים יאמרו שיש סיבות מאוד הגיונית והצריבה של הגחלים מביאה טעם מעושן יותר לבשר, והחך הישראלי ידוע בתור אוהב טעמים מעושנים.

סיבות רבות ומגוונות יש להעדפה של גרילי הפחמים של אנשים רבים ואי הירידה בביקוש של גרילי הפחמים מוכיחה את זה, ישראלים אוהבים את גרילי הפחמים ולא מוכנים לוותר עליהם גם לא עבור גז ובמיוחד לא עבור הגריל החשמלי.

 

וכמה עולה לנו גריל פחמים איכותי?

אז המחיר של גריל פחמים איכותי הוא אינו קבוע, אבל הוא ינוע בסביבות המאות שקלים לגריל עד לאפילו עשרות אלפי שקלים במקרים מסויימים. הרבה דברים ישפיעו על המחיר שלו החל מהגודל של הגריל, החומרים שממנו הוא עשוי, הטכנולוגיות השונות שאנחנו רוצים איתו וכמובן המותג של הגריל יכול להשפיע על המחיר באופן ישיר. מותגים מוכרים יותר מחזיקים באחריות ארוכה יותר מצד אחד אבל מהצד השני עולים לנו יותר ברכישה, ולכן בטווח הארוך יכולים לחסוך לנו הרבה כסף אבל בטווח הקצר יגרום לנו להוציא כמה שקלים יותר, מה שלא כל אדם יכול לעמוד בו.

 

עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים – כל כך טעים, כזה פשוט

עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים הוא אחד מן המתכונים היותר קלילים שתעשו בחיים שלכם. אנחנו לא נצטרך לעבוד יותר מידי קשה ועיקר הזמן הוא זמן ההמתנה של העוף במרינדה. המרינדה כוללת בעיקר את מבחר הפפריקות השונות וכמובן את עוד מספר תבלינים כדי לשמור על טעם טעים ואיכותי של העוף. צלייה של עוף שלם לרוב לקחת קצת זמן, אבל חובבי העוף אחרי שהם יראו את היופי שבסוף הוא יהיו בשוק טוטאלי. לשם כך נאסוף את המצרכים הבאים:

עוף שלם 1.5-2 קילו של עוף
שמן כוס שמן
פפריקה מתוקה 3 כפות
פפריקה מעושנת 2 כפות
פפריקה חריפה 1 כף
שום כתוש 2-4 שיניים תלוי בכמה אתם אוהבים טעם שום
מלח כפית
פלפל 1/3 כפית

 

שלב ראשון – מרינדה של 24 שעות

בשלב הראשון של הכנת עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים, אנחנו ניקח את העוף ונכניס אותו למרינדה של 24 שעות. את המרינדה מכינים כך שהשמן ביחד עם הפפריקות והשום יתערבבו לרמה האחידה שאנחנו דורשים. לאחר שנסיים את המרידה ניקח את העוף שלנו ונכניס אותו לשכב המרידה ונכסה את כולנו למשך יום שלם בכדי שיוכל לספוג את הטעמים. מכיוון שמדובר בעוף שלם, אנחנו חייבים לתת לו את הזמן הזה ולא כדאי לתת לו פחות אחרת הוא יספוג את הטעמים הנהדרים הללו וחבל.

 

שלב שני – צליית העוף בגריל הפחמים שלנו

לאחר 24 שעות אפשר להוציא את העוף מהמרינדה והוא מוכן לצלייה. 2 כללים חשובים, תוציאו את העוף מחוץ למקרר לפחות לשעה לפני תחילת הצלייה בכדי שיתחמם ויתפוס את טמפרטורת החדר, וחוק שני ואולי יותר חשוב מהראשון בכל הקשור להכנה של עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים, והוא אם יש לכם מוט מסתובב שאפשר לתלות עליו את העוף זה יהפוך את הארוחה לפי כמה וכמה יותר טעימה.

אם אין המוט? לא נורא בכלל אפשר להשתמש במכסה ולתת לו 20 דקות צלייה מכל צד ככה שהוא יתרכך ויהיה מוכן לאכילה בעת שישחים ויקבל את הצבע הצלוי. וככה מכינים את העוף ללא מאמץ רב ואפשר להגיש לחברים או למשפחה. מדובר במנה מרשימה במיוחד וכל מי שרואה אותה ברוב המקרים בטוח שעבדתם עליה זמן רב והוא לא יודע בכלל שמדובר במנה פשוטה למדי.

 

אז כמו שאתם מבינים מתכון של עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים הוא מתכון מאוד פשוט ופשוט נהדר. רוב האנשים שיראו את המתכון הזה יגידו לעצמם שהוא דורש עבודה רבה אבל זה ממש לא נכוו, את העצמות מוציאים את הקצב, והכל מוכן כל שיש לעשות הוא להמתין. גרילי פחמים נותנים גם לעוף את הטעם הצלוי שאנחנו כלכך אוהבים וזוכרים מהילדות ולכן אנחנו ממליצים להשתמש בהם לצליית העוף, תנסו את המתכון ולא תצטערו, בהתחייבות.

עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים
עוף במרינדת פפריקות בגריל פחמים
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה