סנדביץ’ המבורגר דג על הגריל
לציפוי הדג:
½ כוס פירורי לחם
½ כפית אבקת שום
½ כפית פלפל קאיין
½ כפית פטרוזיליה יבשה
4 פילה של דג לבן – אנחנו ממליצים על דג קוד
לרוטב מיונז:
בין ⅓ ל – ½ כוס מיונז
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רליש חמוצים (אפשר למצוא רליש במעדניות וחנויות מתמחות)
¼ כפית שבבי בצל יבש
להגשה:
4 לחמניות המבורגר
4 עלי חסה
4 פרוסות של עגניה
4 טבעות בצל
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את פירורי הלחם עם אבקת שום ופלפל קאיין.
מצפים את פילה הדג בתערובת פירורי לחם.
מחממים גריל גז או גריל פחמים לטמפרטורה בינונית, לצלייה ישירה.
דואגים שהרשתות יהיו נקיות וחמות, וצולים את הדג 4 עד 5 דקות מכל צד.
הופכים בזהירות וצולים את הצד השני.
תוך כדי צלייה מערבבים את מרכיבי הרוטב. למי שאין בעיה, אפשר להחליף את ה ½ כוס מיונז ב ¼ כוס מיונז ו ¼ כוס יוגורט.
ממש לפני שהדג מוכן קולים את הלחמניות על הגריל.
הרכבת המנה:
מורחים ממרח מיונז בחלק התחתון של הלחמנייה, שמים מעל דג, חסה, עגבנייה ובצל ואוכלים מיד.
בתאבון!