רוצים להכין סלמון מעושן במעשנה?
המתכון הזה במיוחד בשבילכם…
מצרכים
פילה סלמון- 1.5-2 ק”ג
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר וניל (אפשר גם לבן או דמררה)
1/3 כוס מלח אטלנטי (ניתן להשתמש גם במלח גס)
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס פפריקה מתוקה
1 כפית גרגירי חרדל
1 כף שום גבישי או שום כתוש
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה יחד את כל המצרכים
לוקחים תבנית גדולה (מספיק בשביל להכניס אליה את הסלמון) ומפזרים מעט מהתיבול בתחתית התבנית.
על התיבול מניחים את הסלמון ומפזרים את יתרת התיבול.
מכסים את התבנית עם ניילון נצמד.
מכניסים למקרר לכ-12 שעות (גם לילה יעשה את העבודה…)
לאחר המנוחה של הדג במקרר נוציא אותו לטמפרטורת החדר לכ-חצי שעה.
בזמן הזה, נכין את הדברים כולל מעשנת לעבודה.
נייצב את הטמפרטורה של המעשנת של וובר כך שהיא תעמוד על 110-120 מעלות.
נוסיף שבבי עץ לפי הטעם (דובדבן או מסקיט מומלץ מאוד לדגים)
נוציא את הדג מהתבנית וננער אותו טיפה ע”מ להוריד קצת מהתיבול.
נניח על הקומה העליונה של המעשנת למשך כחצי שעה על שהדג נראה מוכן.
*ניתן לוודא שדג מוכן ע”י לחיצה על אחת מפינות הדג. את הפינה מתפרקת בקלות, סימן שהדג מוכן…
בתאבון!