חברת Weber ישראל מגישה לכם מתכון להמבורגר סלמון עם רוטב עשבי תיבול!
דרך מצויינת להכנת סלמון טעים על הגריל גז או הפחם שלכם!
מצרכים להמבורגרים:
נתח של סלמון נקי מעור ועצמות במשקל של 450 – 500 גרם, חתוך לרצועות של 2.5 ס”מ
¾ כוס פנקו (פירורי לחם אסייתיים)
¼ כוס מיונז
3 כפות של בצלצלי שאולט קצוצים היטב
2 כפות של עלי כוסברה קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 כפות של עלי כוסברה קצוצים
2 כפות של עלי בזיליקום קצוצים
1½ כפות של צלפים ללא הנוזלים, קצוצים
מעט גרידת תפוז
שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
4 לחמניות המבורגר
4 עלי חסה
2 עגבניות, כל עגבנייה חתוכה ל – 4 פרוסות.
הוראות הכנה:
במעבד מזון קוצצים את הסלמון בפולסים קצרים, מקפידים לא לקצוץ יותר מדי. מעבירים את הסלמון לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. מוסיפים ½ כפית מלח ו ¼ כפית פלפל שחור, ומערבבים בעדינות עד ליצירת תערובת.
מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות – מחלקים את התערובת ל – 4, ויוצרים קציצות המבורגר, כל קציצה בעובי של כ 2 ס”מ.
מסדרים את ההמבורגרים על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
בינתיים בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, כולל כ ¼ כוס של שמן זית איכותי, ומתבלים בפלפל ומלח.
מכינים גריל פחמים או גז לצלייה ישירה בחום בינוני של 170 – 220 מעלות.
מברישים את ההמבורגרים משני צדדיו במעט שמן זית.
צולים את ההמבורגרים בחום בינוני בגריל גז או כל גריל אחר, כשהמכסה סגור ככל שאפשר.
צולים את הקציצות עד להשחמה יפה, סה”כ זמן צלייה משני הצדדים של 6 עד 8 דקות.
בדקה האחרונה מניחים את הלחמניות פתוחות על הגריל.
כשההמבורגרים מוכנים מורידים אותם ואת הלחמניות מהגריל ומסדרים:
בכל לחמנייה שמים עלה חסה, המבורגר, עגבנייה ואת הרוטב מעל.
כדאי לנסות 😉
בתאבון!