אחד המעדנים הנפלאים ביותר שאפשר להכין במעשנה הוא שקדי בקר. שקדי הבקר מופקים מבלוטת הפנקריאס של הבהמה וטעמם מזכיר מעט את כבד הפרה אך מעודן ואנין ממנו פי כמה וכמה. זוהי מנה חגיגית ליום חג או אירוע מיוחד כדי לפנק את האורחים שלכם בתענוג מיוחד. שקדי בקר מעושן במעשנה קלים מאד להכנה ונזללים בהנאה רבה.
מעדני שקדי בקר מעושן במעשנה
מעדן שקדי בקר מעושן במעשנה הם הדרך הטובה ביותר להפתיע את האורחים שלכם ולהציג לראווה את כישורי הבישול שלכם בגאווה גדולה. לארוחה שכולה טעם וארומה נפלאים, מעודנים ואנינים, המתאימה לחג או לאירוע מיוחד. הצלייה עצמה אינה מסובכת ואורכת זמן קצר בלבד, אולם בחירת השקדים והכנתם טרם הבישול דורשת מיומנות מסוימת. אך תחילה, יש להסביר ולומר מהם שקדי בקר ומה ההבדל בין הסוגים השונים שלהם.
מתכון טעים וקל של שקדי בקר מעושן במעשנה
שקדי בקר מעושן במעשנה על מצע של פולנטה הוא מתכון פשוט וקל להכנה ויקצור מחמאות רבות ושבחים על כישוריכם על הגריל ויגרום לכל האורחים שלכם להזיל ריר עוד מהמסדרון עם הניחוחות המטריפים שיציפו את הבית. הפולנטה הוא למעשה דייסה העשויה קמח תירס. בשונה מן הקורנפלור שהינו עמילן תירס, הקמח המיועד לפולנטה הוא גרגרי תירס טחונים דק דק.
הוא נבדל מן הממליגה הרומנית בכך שהוא נבחש ביחד עם גבינות ולא מבושל על בסיס מים בלבד. הפולנטה נחשבת אמנם מאכל עממי וזול אך טעמה משובח גם כשהיא משמשת מצע למנה אנינת טעם כמו שקדי בקר. פטריות הפורצ’יני משחקות תפקיד חשוב במטבח האיטלקי, ניתן לאכול אותן טריות או לשלב אותן בפיצה, אך דווקא כשהן מיובשות הן מעניקות טעם וארומה ייחודיים למנות בשר, פסטות, מרקים ואפילו קציצות.
מרכיבים לארבע מנות שקדי בקר מעושן במעשנה על מצע פולנטה ופורצ’יני
הבשר | 400 גרם | שקדי בקר שנוקו בקפידה |
הפולנטה | שתי כוסות | מים |
שתי כוסות | חלב או משקה פרווה בטעם חלב | |
30 גרם / שלוש כפות | חמאה / שמן זית | |
קמצוץ | מלח | |
3/4 כוס | קמח תירס לפולנטה
( לא קורנפלור ) |
|
50 גרם | פרמז’ן מגוררת/מיסו בטעם גבינה | |
75 גרם | גבינת גאודה /מיסו בטעם גבינה | |
הפטריות | מאה גרם | פורצ’יני מיובשות |
ארבע | כפות שמן | |
גבעול או שניים | בצל ירוק | |
קמצוץ | מלח | |
קמצוץ | פלפל שחור |
אופן ההכנה
להכנת שקדי בקר מעושן במעשנה נתחיל מהפולנטה, את החלב, החמאה והמים שמים בסיר קטן ומחממים תוך כדי בחישה, מוסיפים את המלח והפולנטה, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל לעוד חמש עד שבע דקות תוך כדי ערבוב כדי למנוע הדבקות וחריכה, עד שנוצרת דייסה סמיכה. מניחים לה להצטנן מעט ובינתיים ניגשים לטפל בפטריות.
במחבת רחבה מחממים שמן ומניחים בה את פרוסות הפורצ’יני המיובשות ביחד עם הפלפל והמלח וקולים אותן קלות משני הצדדים. מניחים אותן בצד וחוזרים אל הפולנטה. סיר הפולנטה הינו כעת חם אך לא לוהט, וזה הזמן הנכון לערבב בו את הגבינות עד שהן נמסות ונטמעות בתוך הדייסה לחלוטין. עתה הגיע הזמן להכין את שקדי הבקר המעושן במעשנה.
לאחר שווידאנו שהשקדים נקיים וללא עודפי שומן מניחים אותם בתוך המעשנה לצריבה קלה של מספר דקות משני הצדדים עד לדרגת העשייה הנכונה. מוציאים אותם החוצה מן המעשנה ומניחים אותם על מצע של פולנטה חמה, מסדרים מסביב את הפורצי’יני וממעל מפזרים עלי בצל ירוק קצוצים.
סוגים שונים של שקדי בקר
הנחת שקדי הבקר על האש קצרה וקלה, אך לפני שנעשה זאת יש לבדוק האם הוסר הקרום העוטף את הבלוטה ( בדרך כלל ייעשה על ידי הקצב ) ושלא נותר לכלוך או שומן מיותר על גבי הבלוטה. אם בכל זאת נמכרה לכם הבלוטה כשהיא עדיין עטופה בקרום, הרתיחו את השקדים בסיר קטן למשך מספר דקות והניחו להם להצטנן, באמצעות סכין חדה בצעו הפרדה עדינה בלי לפגוע בבלוטה עצמה וכעת היא מוכנה לצלייה.
שקדי הבקר הינם מעדן מיוחד במינו המופק מן הבלוטות הגדלות בגוף הפרה ולמעשה נחשבים לאיברים פנימיים. הם מוכרים גם בשם ‘חליאוות’ ומוכרים בכל העולם כמאכל אנין טעם ויוקרתי. השקד הוא למעשה בלוטה הנמצאת בפנים גוף הבהמה ויש שני סוגים נפרדים הניתנים למאכל:
- שקדי עגל מבלוטת התימוס – זוהי בלוטה יקרה ונדירה הקיימת רק אצל עגלים צעירים ומחירה גבוה, היא נחשבת לשומנית בדיוק כמו כל אברי הפנים וכשמכינים אותה על הגריל טעמה נימוח ועסיסי במיוחד. צבעה לבן והיא עשויה שתי אונות.
- שקדי בקר מבלוטת הפנקריאס – זוהי בלוטה הקיימת אצל כל בני הבקר בכל גיל ומופקת מהבלוטה הממוקמת לצד הלבלב. צבעה צהבהב וטעמו מזכיר כבד פרה.
שקדי הבקר מבחינה תזונתית
שקדי הבקר הינם כלולים בקטגוריית האיברים הפנימיים, וככאלה הם מצד אחד עשירים מאד בשומן ואינם מומלצים לסובלים מכולסטרול גבוה אך מצד שני הם מכילים כמויות יפות של אומגה 9 וויטמין בי. המנה נחשבת משביעה וטעימה מאד ובצריכה מועטה לעיתים רחוקות הם בהחלט יכולים להיות חלק מהתפריט בדיוק כמו כבדי הבקר או מאכלים פנימיים אחרים שאתם אוהבים.
-
12%
הנחהמעשנת פלט SMOKEFIRE EX6
₪8,499.00המחיר המקורי היה: ₪8,499.00.₪7,499.00המחיר הנוכחי הוא: ₪7,499.00. הוספה לסל -
11%
הנחהמעשנת פלט SMOKEFIRE EX4
₪7,299.00המחיר המקורי היה: ₪7,299.00.₪6,499.00המחיר הנוכחי הוא: ₪6,499.00. הוספה לסל -
מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי
₪2,100.00 הוספה לסל -
מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי
₪1,399.00 מידע נוסף
יתרונות המעשנה
המעשנה מאפשרת לנו לעשן, לצלות ולצרוב בשרים, דגים וירקות ולהעניק להם טעם ייחודי. עישון בשרים הינה טכניקה עתיקת יומין שסייעה לאבותינו לשרוד תקופות קשות, וגם היום ניתן להכין מעדנים נפלאים מנתחי בשר מעושן. עם המעשנות של וובר תוכלו להכין מגוון גדול של מאכלים אותם ניתן יהיה לאפסן לאחר מכן במקרר או במזווה לאכילה עתידית או לטרוף על המקום. שקדי בקר מעושן במעשנה הם דוגמא מצויינת לכך.