שקדי הבקר נחשבים למעדן של ממש בתרבויות ומטבחים אתניים רבים, מקורן בבלוטה הנמצאת סמוך ללבלב של הבהמה וטעמה נימוח ועשיר. ארוחת שקדי בקר מעושן במנגל פחמים יהפוך כל אירוח משפחתי או עם חברים לחגיגה של ארומה וטעמים ואתם לא תפסיקו לקבל מחמאות ושבחים.
ארוחת מלכים של שקדי בקר מעושן במנגל פחמים
מעדני שקדי בקר מעושן במנגל פחמים הם הדרך הטובה ביותר להפתיע את האורחים שלכם ולהציג לראווה את כישורי הבישול שלכם בגאווה גדולה. הצלייה עצמה אינה מסובכת ואורכת זמן קצר בלבד, אולם בחירת השקדים והכנתם טרם הבישול דורשת מיומנות מסוימת.
לארוחה שכולה טעם וארומה נפלאים, מעודנים ואנינים, המתאימה לחג או לאירוע מיוחד תוכלו לקנות שקדי בקר מן הקצב, אך קודם יש להסביר ולומר מהם שקדי בקר ומה ההבדל בין הסוגים השונים שלהם.
שקדי בקר מעושן במנגל פחמים עם ירקות קלויים ופסטה ביתית
כשאתם חושבים על פסטה, אתם בדרך כלל חושבים על אטריות יבשות שנופלות למים הרותחים משקית. במתכון הזה מכינים את הפסטה לבד בבית ומשדרגים את הארוחה לארוחת גורמה בכמה צעדים פשוטים באמצעות מכונת פסטה שכמוה ניתן להשיג בקלות בכל חנות לכלי אוכל, ומגישים לאורחים מנה טרייה ומהבילה של שקדי בקר מעושן במנגל פחמים עם ירקות קלויים על פסטה שאתם הכנתם.
השילוב של פסטה טרייה, ירקות קלויים ושקדי בקר הופך את הארוחה לקלה, משביעה, בריאה וצבעונית שעושה טוב על הלב והנשמה והיא מתכון בדוק לקצירת מחמאות ושבחים.
מרכיבים לארבע מנות שקדי בקר מעושן במנגל פחמים עם ירקות ופסטה
הבשר | 400 גרם | שקדי בקר שנוקו בקפידה |
הירקות | כוס | מקלות פלפל אדום/צהוב /ירוק /כתום |
חצי כוס | קישואים חתוכים לקוביות | |
חצי כוס | תחתיות ארטישוק | |
חצי כוס | גזר פרוס למקלות | |
כוס | פרחי ברוקולי / כרובית | |
כוס | שעועית ירוקה | |
חצי כוס | בצל סגול או לבן | |
ארבע כפות | שמן זית | |
שני שיני | שום כתוש | |
קמצוץ | תימין או בזיליקום | |
הפסטה | קילו | קמח פסטה |
שמונה | ביצים |
אופן ההכנה
בקערת מיקסר מניחים את קמח הפסטה והביצים ולשים במהירות איטית כדקה, מגבירים את המהירות לחמש דקות נוספות עד לקבלת כדור בצק אחיד ורך, מחלקים את הבצק לשמונה כדורונים, משטחים אותם אחד אחרי השני ומקמחים במעט קמח לבן, כל חתיכת בצק מניחים במכונת הפסטה ומכוונים לשלב 0.
מסובבים את הידית במתינות ועולים בדרגות הרידוד עד לדרגה שבע או שמונה, תלוי בעובי האטרייה המבוקש, לאחר שלב הרידוד נתחיל לבצוע את הבצק לאטריות ארוכות ברוחב סנטימטר אחד. אפשר לעשות זאת ידנית עם סכין חדה או להיעזר בכלי עזר מיוחד שמותקן על גבי מכונת הפסטה.
את האטריות שהרגע יצרנו בעצמנו מבשלים במשך דקה או שתיים במי מלח רותחים, מסננים ומניחים היישר בתוך הצלחות להגשה כדי למנוע מעברים רבים מדי של הפסטה הטריה והרכה מכלי לכלי. כעת נעבור לקליית הירקות. נחמם פלטת פלנצ’ה על גבי גריל הפחמים ובינתיים נקפיץ בתוך קערה את הירקות עם שמן זית, שום כתוש, התימין או הבזיליקום עד לכיסוי.
את הירקות הלחים משמן נסדר על גבי הפלנצ’ה ונקלה היטב אך ניזהר מחריכה. לאחר מכן נניח את שקדי הבקר לצריבה קלה משני הצדדים עד לדרגת העשייה הרצויה. בכל צלחת הגשה ניצור גומה קטנה בין אטריות הפסטה הטריות, ניצוק מעט ירקות ונערבב קלות ועליהן נניח נתחים של שקדי בקר מעושן במנגל פחמים.
סוגים שונים של שקדי בקר
הם מוכרים גם בשם ‘חליאוות’ ומוכרים בכל העולם כמאכל אנין טעם ויוקרתי. השקד הוא למעשה בלוטה הנמצאת בפנים גוף הבהמה ויש שני סוגים נפרדים הניתנים למאכל. הנחת שקדי הבקר על האש קצרה וקלה, אך לפני שנעשה זאת יש לבדוק האם הוסר הקרום העוטף את הבלוטה ( בדרך כלל ייעשה על ידי הקצב ) ושלא נותר לכלוך או שומן מיותר על גבי הבלוטה.
אם בכל זאת נמכרה לכם הבלוטה כשהיא עדיין עטופה בקרום, הרתיחו את השקדים בסיר קטן למשך מספר דקות והניחו להם להצטנן, באמצעות סכין חדה בצעו הפרדה עדינה בלי לפגוע בבלוטה עצמה וכעת היא מוכנה לצלייה.
- שקדי עגל מבלוטת התימוס – זוהי בלוטה יקרה ונדירה הקיימת רק אצל עגלים צעירים ומחירה גבוה, היא נחשבת לשומנית בדיוק כמו כל אברי הפנים וכשמכינים אותה על הגריל טעמה נימוח ועסיסי במיוחד. צבעה לבן והיא עשויה שתי אונות.
- שקדי בקר מבלוטת הפנקריאס – זוהי בלוטה הקיימת אצל כל בני הבקר בכל גיל ומופקת מהבלוטה הממוקמת לצד הלבלב. צבעה צהבהב וטעמו מזכיר כבד פרה.
שקדי הבקר מבחינה תזונתית
שקדי הבקר הינם מעדן מיוחד במינו המופק מן הבלוטות הגדלות בגוף הפרה ולמעשה הינם כלולים בקטגוריית האיברים הפנימיים, וככאלה הם מצד אחד עשירים מאד בשומן ואינם מומלצים לסובלים מכולסטרול גבוה אך מצד שני הם מכילים כמויות יפות של אומגה 9 וויטמין בי. המנה נחשבת משביעה וטעימה מאד ובצריכה מועטה לעיתים רחוקות הם בהחלט יכולים להיות חלק מהתפריט בדיוק כמו כבדי הבקר או מאכלים פנימיים אחרים שאתם אוהבים.
יתרונות מנגל הפחמים
על אף התחליפים הקיימים בשוק, לא באמת ניתן להחליף את מנגל הפחמים המסורתי שמלווה אותנו כבר מאות שנים. הטעם העשיר והארומה הייחודית שמעניק לנו גריל הפחמים הופך כל ארוחה לחגיגה אמיתית. קל ונוח לעבוד עם מנגל הפחמים ולהכין עליו מגוון גדול של בשרים, דגים וירקות לכל אירוח ולכל מטרה.
הכנת שקדי בקר מעושן במנגל הפחמים פשוטה מאד ומהירה ותעניק לאורחים חוויה קולינרית ייחודית של מאכל אנין טעם בשילוב הניחוח האופייני לפחמים הלוהטים.