אין כמו חטיפי אסאדו פריכים וקריספיים על גריל הפחמים שמעניק להם טעם וארומה ייחודית, ממש כאילו אתם נמצאים בלב הפמפס עם האל גאוצ’וס בנדידתם אחרי שדות מרעה לפרות. חטיפי אסאדו בגריל פחמים זה הדבר הכי קרוב לטעם האמיתי והמקורי של הקאובויים הדרום אמריקאים ויהפוך כל אחר צהרים שגרתי לאקסלנטה.
חטיפי אסאדו פריכים ועסיסיים בגריל פחמים
אין תחליף לטעם ולארומה של גריל הפחמים, האש הגלויה והניחוח העשיר של השומן הנצרב כה מעוררי תאבון ומשמחים כל לב. ניתן גם להשליך בין הפחמים צרור רוזמרין או תימין ולהפוך את הארוחה לחגיגה של ניחוחות וטעמים. חטיפי אסאדו בגריל פחמים הם הדבר הקרוב ביותר לטעם האמיתי, העסיסי ונוטף השומן של האח הגדול הדרום אמריקאי, האסאדו של האל גאוצ’וס.
לכל אירוח ולכל סיבה, גריל פחמים מוכן ומזומן להכנת ארוחות בשריות, דגים וירקות צלויים במהירות וביעילות רבה. חטיפי אסאדו בגריל פחמים הם דוגמא מצויינת למה אפשר להכין בקלות רבה ואפילו בלי הכנה מיוחדת מראש. אין כמו ארוחת בשרים טובה לחברים ולמשפחה ולהוכיח את כישורי הצלייה שלכם ולקצור מחמאות בקלות רבה.
מהם חטיפי אסאדו?
חטיפי האסאדו הם פרוסות דקיקות בעובי של חצי סנטימטר של נתח הצלעות שמקבל מרקם קריספי ופריך ועשיר מאד בטעם. הוא נפלא כמנת צד, כחטיף לאירוח או כנשנוש בזמן שהאורחים מחכים למנה העיקרית, במיוחד עם מטבלים מעניינים כמו צ’ילי או גוואקמולי. הדרך הטובה ביותר ליהנות מהם היא לבקש מהקצב שיפרוס לכם אותן על המקום, טריות ומשובחות.
בקשו מהקצב נתח מספר 9 הנקרא בארץ קשתית, או בלעז שפונדרה או שורט ריבס. אסאדו הינו דרכם של האל גאוצ’וס, הבוקרים הדרום אמריקאים, לצלות בשר בשטח הפתוח על גבי מדורה. שדרת הצלעות של הפרה נצלית בשלמותה על גבי מתקן ברזל מיוחד במשך מספר שעות עד לפריכיות מושלמת. מאחר שסוג צליה זה אינו אפשרי בבית, האסאדו בגרסתו הישראלית כולל נתחי בשר עם עצם שניתן להניח על המנגל.
חטיפי אסאדו קפואים לעומת טריים – מה מומלץ?
אנחנו תמיד ממליצים לקפוץ לקצבייה השכונתית ולבקש מן הקצב לפרוס לכם פרוסות דקיקות וטריות כדי שהטעם והארומה המיוחדים שלכם יהיו הכי מושלמים, אולם בשל הפופולאריות הרבה של חטיפי אסאדו בגריל פחמים ניתן כיום להשיג מארזים קפואים לשמור במקפיא עד לשעת השימוש.
זה מאפשר לכם להיות ספונטניים גם אם מגיעים אליכם אורחים במפתיע או שאתם צריכים להכין ארוחה משביעה בתוך זמן קצר יחסית. הבעיה עם החטיפים הקפואים שצריך להפשיר אותם היטב לפני ההכנה ולהביא אותם לטמפרטורת החדר טרם ההכנה. אם זה בסדר מצידכם אז אין שום בעיה.
פיוז’ן חטיפי אסאדו עם סלט סלק
ארגנטינאי ופולניה נכנסים למטבח ויוצאים משם עם חטיפי אסאדו בגריל פחמים עם סלט סלק מרענן ובריא שמאזן את הטעם הבשרי בטעם החמצמץ והמעודן של הסלק. פיוז’ן הינו סגנון בישול המפגיש שני סוגי מאכלים שבדרך הטבע אינם נפגשים בשל פערי התרבויות או המרחק הגיאוגרפי.
השילוב של שני מאכלים שונים כל כך יוצר הזדמנויות להיפתח לטעמים וניחוחות בלתי צפויים ומפתיעים במיוחד ולהפוך את העולם למטבח גלובלי אחד קטן. וכמובן, איך אפשר בלי יין ? אנו ממליצים על הגשת חטיפי האסאדו עם יין פטי וורדו, יין אדום יבש שישתלב מצוין עם החמצמצות של הסלק ועם הטעם הבשרני של חטיפי האסאדו.
מרכיבים של חטיפי אסאדו בגריל פחמים
קילוגרם אחד | פרוסות נתח מספר 9 בעובי של לא יותר מחצי סנטימטר. ניתן להשיג קפוא, רצוי להשיג טרי |
כפית | מלח |
כפית | פלפל שחור |
אופן ההכנה
מניחים את בשר חטיפי האסאדו כחצי שעה לפני ההכנה מחוץ למקרר כדי להגיע לטמפרטורת החדר. אם יש נוזלים, יש לנגבם. בינתיים מדליקים את האש בגריל הפחמים וצולים את הפרוסות כשלוש עד ארבע דקות מכל צד עד לקריספיות זהובה.
מרכיבים לסלט סלק
שלושה | סלקים גדולים |
שתי שיניים | שום |
כף | חומץ |
כף | שמן זית |
כף | מיץ לימון |
כפית | סוכר/ דבש |
1/4 כוס | פטרוזיליה קצוצה |
חופן | אגוזי מלך קצוצים |
אופן ההכנה
תחילה נבשל את הסלקים עד להתרככותם בסיר מלא במים רותחים. יש לקלף את הסלק טרם הבישול בדיוק כמו תפוחי אדמה. כשהסלקים מתרככים, נוציא אותם מן המים הרותחים לתוך קערה של מים קרים ונמתין מספר דקות עד להתקררותם. לאחר שהגיעו לטמפרטורה שבה ניתן להחזיק אותם ללא פגע נפרוס אותם לקוביות קטנטנות.
יש המעדיפים קוביות זערוריות שמעניקות לסלט תחושה נעימה יותר לאכילה, יש המעדיפים קוביות גדולות, ויש כאלו המעדיפים לגרור את הסלק בפומפייה לגזירים ארוכים. הסגנון והצורה הם היצירתיות שלכם. לאחר שהקוביות או הגזירים מוכנים, מניחים אותם בתוך קופסא שיש לה מכסה עם כל שאר המרכיבים, סוגרים היטב את המכסה ומשקשקים אותו היטב לערבוב כל המצרכים עד לאחידות.
מניחים את הקופסא במקרר כשעה עד להתייצבות הטעמים. לאחר הכנת חטיפי אסאדו בגריל פחמים נגיש אותם על מצע הסלק לפיוז’ן מושלם של טעמים.
לסיכום
חטיפי אסאדו בגריל פחמים הוא הדבר הקרוב ביותר לטעם האמיתי של האל גאוצו’ס שנודדים אחרי הפרות שלהם בערבות הפמפס שבארגנטינה. הפרוסות הדקיקות והפריכות יכולות לשמש כמנות צד או כחטיף לפני הארוחה. גריל הפחמים מעניק לחטיפי האסאדו את הטעם והניחוח העשיר של בשר צלוי שמגרה את מיצי הקיבה ומשמח כל לב.
מומלץ להגיש את חטיפי האסאדו עם יין אדום יבש וליהנות משיחה נעימה בזמן ההמתנה למנה העיקרית. תוכלו להגיש את חטיפי האסאדו במגוון צורות, עם מטבלים טעימים, עם אריפה (לחם דרום אמריקאי) או עם סלק סלק מרענן וטרי.