מחפשים מתכון להמבורגרים?
רכיבים:
500 גרם בשר טחון. (מומלץ לבקש מהקצב 70% קשתית ו 30% צלעות.)
50 גרם שומן כבש.
100 מ”ל מי סודה.
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית שום גרוס.
מעט כמון
אפשר להוסיף מעט צ’ילי גרוס
וכמובן מכשיר הBurger press של Weber
אופן ההכנה:
מכניסים את כל הרכיבים לקערה ולשים היטב. יש ללוש את הבשר לפחות 5 דקות עד שנוצרת עיסה אחידה.
לוקחים את מכשיר הBurger press של Weber, ובעזרתו יוצרים את ההמבורגר בגודל ובמשקל הרצוי.
את ההמבורגרים מומלץ להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהכניס את התבנית למקרר לכחצי שעה.
מחממים גריל גז או גריל פחמים לצלייה ישירה בטמפרטורה של 200 מעלות.
וצולים את ההמבורגר כ-3 דקות מכל צד. (הופכים רק פעם אחת)
מומלץ להגיש בתוך לחמנייה על מצע חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל, מיונז, רוטב שום ורוטב אלף האיים.