מתכון לביף ג’רקי במנגל פחמים

לארוחה קלה עם המשפחה, או כיבוד קליל לאורחים, ביף ג’רקי במנגל פחמים הוא הדרך הבטוחה לקצור מחמאות ושבחים. רצועות הבשר המיובש מקבלות ארומה וטעם נפלאים מהגחלים הלוהטות והופכות כל ארוחה קלה או חטיף לתענוג אמיתי. את רצועות הביף ג’רקי ניתן לנשנש בין ארוחות, להכניס לכריך טעים או לצד מטבלים מעניינים וכמובן לא לשכוח כוס של בירה טובה וקרה.

 

פינוקי ביף ג’רקי במנגל פחמים

ביף ג’רקי במנגל פחמים הינו מנה המיועדת לנשנוש או להגשה כחטיף. רצועות ביף ג’רקי ניתן לשמור באחסון אטום במקרר למשך כשלושה שבועות (אם נשארו לכם בכלל שאריות לא מנושנשות) וחשוב לדאוג שלא יהיה חשוף ללחות. בזמן העשייה ניתן לתבלו בכל סוג של תבלון אהוב, החל מכורכום, כמון והל, דרך סילאן וצ’ילי חריף ועד לתערובת טוסקנה בניחוח רוזמרין רענן. ניתן להגיש אותו עם מטבלים, בתוך כריך, או פשוט לנשנש ישר מן הקופסא.

 

מתכון פשוט במיוחד לרצועות ביף ג’רקי במנגל פחמים עם סט מטבלים

אחת הדרכים הפופולאריות להגשת ביף ג’רקי היא עם סט מטבלים וכאן היצירתיות והדמיון שלכם יכולים לעבוד שעות נוספות. תוכלו לגוון ולשנות את המטבלים על פי הטעם האישי והחשק, ולרענן מדי פעם את התפריט. הכי כדאי להגיש עם הבירה האהובה עליכם כשהיא מצוננת וקרירה.

 

מרכיבים לארבע מנות רצועות ביף ג’רקי במנגל פחמים עם מטבלים מטריפים

בשר ארבע קילוגרם נתח וואסיו דל שומן וללא גידים חיצוניים
מטבל קישואים ארבע יחידות קישוא גדול
שתי יחידות בצל
שלוש ביצים קשות
קמצוץ פלפל שחור
קמצוץ מלח
מטבל פלפלים קלויים עשר יחידות פלפל אדום/צהוב/ ירוק/ כתום
שש שיני שום
שלוש כפות חומץ
כפית סוכר
קמצוץ מלח
מטבל חצילים 300 גרם חציל קלוי
שתי שיניים שום
חצי גליל גבינת עיזים פרומעז או סנט מור
כפית מלח
חצי מיכל שמנת מתוקה
ריבת צ’ילי שמונה יחידות צ’ילי אדום
שמונה יחידות פלפל מתוק אדום
כף שמן זית
שתי יחידות בצל
גבעול עלי רוזמרין טרי קצוצים דק
שני עלי דפנה
מקל קינמון
מאה גרם סוכר חום
מאה וחמישים מ”ל חומץ בלסמי
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל

 

אופן ההכנה

כדי להכין ביף ג’רקי במנגל פחמים, את הבשר נפרוס לרצועות דקיקות נגד כיוון הסיבים ונניח אותם על המנגל לקלייה טובה משני הצדדים עד שהבשר מיובש אך עדיין גמיש. נוציא את הבשר מן האש ונתחיל בהכנת המטבלים. כדי להכין ממרח קישואים נקצוץ את הבצל ונטגן עד להזהבה, נניח פרוסות של קישוא על גבי הבצל המטוגן ונמשיך לבשל עד להתרככות, נעביר למעבד מזון ונטחן עד לקבלת ממרח אחיד.

כדי להכין מטבל פלפלים קלויים נשתמש בגריל הפחמים על מנת לקלות את הפלפלים ולהשחימם היטב. כשהפלפלים מתקררים מעט, נסיר מעל בשרם את הקליפה שנחרכה ונותיר רק את החלק הרך והנקי אותו נפרוס לרצועות ונעביר לקערה עם השום, השמן, החומץ, הסוכר והמלח. בעזרת מזלג נערבב את התערובת עד לקבלת מראה אחיד ומרקם חלק.

כדי להכין את מטבל החצילים נניח חציל פרוס על גבי מנגל הפחמים ונצרוב עד להתרככות. את בשר החציל נניח בתוך מעבד מזון ונטחן לקרם חלק, בהדרגה נוסיף פנימה את גבינת העיזים, המלח והפלפל, ולבסוף את השמנת המתוקה. כדי להכין ריבת צ’ילי נקלה על גבי מנגל הפחמים את הפלפלים המתוקים ואת פלפלי הצ’ילי עד להשחמה. לאחר שהפלפלים מתקררים מעט נסיר את הקליפות החרוכות ונותיר רק את החלקים הרכים.

בעזרת כפית נחלץ את הגרעינים וננקה היטב, נעביר את בשר הפלפלים המנוקה למעבד מזון ונטחן עד למרקם חלק. במחבת נטגן בצל עד להזהבה ונוסיף לו רוזמרין, עלי דפנה, קינמון, מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת בצל מקורמן עדין.

מוסיפים למחבת את מחית הפלפלים, הסוכר והחומץ הבלסמי וממשיכים לבשל כשעה על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם סמיך ודביק. מוציאים מתוך הסיר את עלי הדפנה ומקל הקינמון. אם המטבלים שהכנו לא נטרפו עד תום, אפשר לשמור אותם בצנצנות מעוקרות למשך עוד כשלושה עד ארבעה ימים. הריבה מטבעה מחזיקה זמן רב יותר, עד לשלושה שבועות.

 

מימי הקדמונים ועד לימינו אנו

הבשר המיובש נשמר בטריותו זמן רב ואפשר לבני האדם הקדמונים לשרוד תקופות קשות של מחסור. גם היום אנחנו יכולים ליהנות מרצועות ביף ג’רקי במנגל פחמים בדיוק כפי שעשו אבותינו ולפנק את האורחים שלנו במתאבן מעניין או כחטיף טעים לצד הבירה. טעמו של הבשר המיובש מלוח והוא משביע גם במנות קטנות.

בדרום אמריקה, משם נלקח המושג ‘ג’רקי’  נהוג עד היום לייבש בשר אלפקה ולמה כדי להכין מהם מטעמים. מאז למדו בני האדם לבשל ולהשתמש באש כדי לצרוב, לעשן ולצלות דגים, בשרים וירקות, התפתחה תרבות ייבוש ויישון רצועות דקיקות של בשר.

 

נתחי הבשר המומלצים להכנת ביף ג’רקי

כדי להגיע לתוצאות יפות של בשר מעושן וטעים חשוב לבחור בנתח דל שומן ומועט בגידים. אלו הם הנתחים המומלצים להכנת ביף ג’רקי וכדאי לבקש אותם מהקצב כשהם נקיים משאריות שומן וגידים בשוליהם:

  • וואסיו / פלאנק
  • כף
  • צ’אך
  • וויסבראטן
  • שייטל
  • מכסה אנטרקוט
  • 10%
    הנחה
    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    449.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

יתרונותיו של מנגל הפחמים

בדיוק כמו בימים עברו, גם היום ייבוש בשרים מעל אש פתוחה הבוערת בגחלי עץ ארומטיים מעורר בנו תיאבון ומטריף את החושים. מנגל פחמים הכי קרוב לדבר האמיתי – אש פתוחה בשטח, ומעניק לבשר את טעמו המוכר והאהוב. מנגל הפחמים של וובר מקצועי ונוח מאד לשימוש ויאפשר לכם להכין מגוון רחב מאד של דגים, בשרים וירקות צלויים. ביף ג’רקי במנגל פחמים הוא דוגמא מצוינת.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה