מתכון להכנת חזה עוף עם טחינה מתובלת / צזיקי

מזמינים אורחים? רוצים להרשים? קבלו מתכון להכנת חזה עוף מנצח קל ופשוט להכנה

טחינה מתובלת

2 כפות נענע טרייה קצוצה
1 כף שמן זית כתית מעולה (extra-virgin olive oil)
½ 1 כפית מיץ לימון
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
חצי כוס טחינה גולמית
עגבנייה קצוצה
מלפפון חתוך לקוביות קטנות

מרינדה

3 כפות שמן זית כתית מעולה (extra-virgin olive oil)
3 כפות מיץ לימון
1 כף אורגנו יבש
1 שן שום כתושה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
⅛ אבקת שבבי צ’ילי
¾ ק”ג – 1 ק”ג חזה עוף חתוך לנתחים בינוניים.
1 בצל אדום חתוך לטבעות
שמן זית כתית מעולה (extra-virgin olive oil)
6 פיתות

אופן הכנה

בקערה בינונית מכינים את הטחינה. את העגבנייה והמלפפון מוסיפים לטחינה לפני ההגשה.
בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי המרינדה. מכניסים את הבשר לקערה ודואגים לכסות אותו היטב במרינדה.
שמים בטמפרטורת חדר ל 30 דקות.
מכינים גריל גז או גריל פחם לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 175 – 230 מעלות צלסיוס.
מברישים את הבצל בשמן זית. מוציאים את החזה עוף מהמרינדה.
צולים את החזה עוף ואת רצועות הבצל בצלייה ישירה עם המכסה סגור, 6 – 8 דקות סה”כ. הופכים פעם אחת במחצית הזמן.
טיפ של וובר – כשהבשר לא נדבק לרשתות אפשר להפוך אותו.
שהבשר מוכן מורידים אותו מהאש.
מחממים את הפיתות.
הרכבת המנה:
שמים על כל פיתה מעט חזה עוף, בצל צלוי וקצת טחינה מלמעלה.
מי שאינו שומר כשרות יכול להחליף את הטחינה בכוס יוגורט.
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה