חזה אווז במעשנה של וובר – השיטה לחזה אווז חלומי
מצרכים:
2 חזה אווז (מולארד)
1 כוס יין אדום (יבש או חצי מתוק)
1 כף רוטב סויה
3 שיני שום, כתושות
1 בצל קצוץ דק מאוד
2 כפות דבש
1 כף אבקת שום
1 כף חומץ בלסמי
2 גושי עץ לעישון היקורי / תפוח
אופן ההכנה:
- בעזרת סכין חורצים את החזה בחלק השומני ומעט מהצד בלי השומן.
- מערבבים היטב את היין, הסויה, השום והבצלים. את התערובת יוצקים על גבי חזה האווז.
- מערבבים היטב ומניחים בצד למשך שלוש שעות לפחות.
- מחממים את המעשנה ל 120 מעלות.
- מוציאים את החזה מהמרינדה (לשמור על המרינדה לא לזרוק)
- מכניסים את החזה לכשעה וחצי למעשנה.
- חותכים מעט משומן החזה ו/או יוצקים שמן זית למחבת
- מוסיפים חומץ בלסמי, דבש ואת המרינדה שנשארה.
- לאחר רתיחה מצמצמים את הרוטב כ- 2 דקות. מסננים.
- פורסים את החזה לפרוסות דקות, מגישים לצד הרוטב.
בתאבון!