המדריך להכנת פיצה ביתית על הגריל

פיצה על הגריל

כן, גם פיצה אפשר להכין על גריל!

גם אם זאת הפעם הראשונה שאתם מכינים פיצה על הגריל וגם אם אתם כבר מנוסים, אל תפספסו את המדריך שלנו להכנת פיצה על הגריל! וכמובן יש גם מתכון קליל וטעים 😉

הכנה של פיצה ביתית על גריל גז או גריל פחם זאת חוויה מיוחדת. הטעמים, הניחוחות, איכות הצלייה והחום הגבוה הם רק חלק מהיתרונות של הגריל ע”פ התנור. – את הפעם הראשונה בה תכינו פיצה על הגריל תזכרו תמיד, כי מאותו רגע לא תזמינו לעולם משלוח של פיצה, וודאי שלא תחממו פיצה קפואה.

לא רק בגלל הטעם המיוחד שיש לפיצה שמכינים על הגריל:

כשמכינים פיצה על גריל של וובר, אפשר להגיע לטמפרטורה גבוהה כמו בתנור מקצועי. הטמפרטורה הגבוהה מאפשרת תפיחה טובה יותר של הבצק וצריבה טובה של החלק התחתון וכך מתקבלת לנו פיצה קריספית ואפויה בדיוק כמו שצריך, כשכל התוספות עשויות היטב, והגבינה נמסה מעל.
הכנת פיצה בגריל נותנת לנו את העשן שהגריל מפיק, זה שמעניק לפיצה טעם וארומה מיוחדים. בגריל גז, ע”מ לקבל יותר טעמים אפשר פשוט להוסיף קצת כפיסי עץ לעישון ולקבל תוצאה מדהימה!

הכנה של פיצה על הגריל הופכת כל ארוחה לחגיגה. אידאלי כשמארחים או שסתם רוצים לבלות עם המשפחה או עם חברים. מסדרים יחד את התוספות , כל אחד עם התוספות והטעמים שהוא אוהב.

הנה הטיפים שלנו לארוחת פיצה מוצלחת:

 

מחממים מראש את הגריל.

כשמשתמשים באבן שמוט , מומלץ לתת לה להתחמם על הגריל לפני שמתחילים לאפות פיצות.

אם משתמשים בבצק שהוקפא (כמו שנמליץ במתכון), דואגים להפשיר את הבצק מספיק זמן מראש בטמפרטורת החדר.
כשהבצק מופשר מרדדים אותו לצורה של פיצה.

 

מסדרים תוספות ליד הגריל – הכל הולך!

אנחנו ממליצים לצרוב את התוספות על הגריל לפני הכנת הפיצה, כדי לקבל גם טעמים של קלייה: בצל, פטריות, פלפלים, חצילים, עגבניות…
אפשר כמובן גם להכין פיצות בשריות  – אין גבול לאפשרויות וליצירתיות!

 

לגבי ההכנה עצמה:

מתחילים באפייה של הבצק כשמד הטמפרטורה מראה 250 מעלות. אפשר לשים את הבצק ישירות על הרשת או על אבן שמוט.
אחרי מספר דקות (בערך 7-10 דקות) הבצק כבר אמור להיות מוכן. אנו ממליצים בשלב זה לזלף מעט שמן זית ולהוסיף עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו, טימין וקימל
צולים עוד מספר דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מורידים מהאש ואוכלים.

זה עד כדי כך פשוט.

 

אז קבלו מתכון לפיצה ים תיכונית

 

בצק לפיצה:

1 ק”ג קמח לבן

450 מ”ל מים חמימים

17 גר’ שמרים יבשים

20 גרם סוכר

60 מ”ל שמן זית

12 גר’ מלח

 

לרוטב:¼ כוס פסטו (עדיף פסטו שאתם הכנתם ולא קנוי…)
2 כוסות של גבינת מוצרלה קשה מגוררת
2-3 עגבניות תמר פרוסות
¼ כוס זיתים חתוכים ל – 2
¼ כוס צנוברים קלויים
½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
פלפל
מלח

צ’ילי גרוס

אורגנו
שמן זית

הכנה:
מכינים את הבצק:

שמים בקערה של מיקסר את הקמח, סוכר והשמרים. מערבבים אותם יחד. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים למשך 5 דקות במהירת נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיך ללוש עוד כדקה.

מתפיחים את  הבצק עד הכפלת הנפח, מחלקים את הצבק ל4 עיגולים שווים.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לצורה של פיצה.
מעבירים את הבצק לנייר אפיה מקומח או לתרווד\מגש לפיצה (מקומחים).
באמצעות מזלג מחוררים את החלק העליון של הפיצה בכל מיני מקומות כדי למנוע היווצרות של בועות בזמן האפייה.

בינתיים שמים את פרוסות העגבניות על נייר מגבת ומזרים מעל קצת מלח.

מחממים גריל לטמפרטורה גבוהה. אם משתמשים באבן שמוט מחממים את האבן היטב לפני האפייה.

מורחים על הפיצה רוטב פסטו בשכבה דקה. מסדרים את העגבניות, גבינת מוצרלה, זיתים וצנוברים. מפזרים מעל התוספות עוד קצת מוצרלה ופרמזן, ושמים את הבצק ישירות על הגריל או על האבן.
סוגרים את המכסה.

אחרי מספר דקות (בערך 7-10 דקות) הבצק כבר אמור להיות מוכן. אנו ממליצים בשלב זה לזלף מעט שמן זית ולהוסיף עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו, טימין וקימל מעט מלח ופלפל.
צולים עוד מספר דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מורידים מהאש ואוכלים.

בתאבון!

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה