מתכון להכנת המבורגר על קרש עישון

המבורגר על קרש עישון

מצרכים

קרש עישון של וובר
750 גרם תערובת בשר טחון להמבורגר
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
½ כוס מיונז
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים
2 פלפל חלפניו קצוצים ונקיים מגרעינים
1 כף חרדל דיז’ון
1 כף מיץ ליים
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
6 לחמניות המבורגר
חמוצים
טבעות בצל

אופן ההכנה

שעה לפני הצלייה משרים את הקרש במים.
מכינים מהבשר קציצות המבורגר במשקל של 125 גרם כל אחת. מפזרים על ההמבורגרים פלפל ומלח, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 30 דקות עד 24 שעות.
טיפ של וובר – כשמכינים קציצת המבורגר דקה יותר מקבלים המבורגר עסיסי יותר מאשר בקציצת המבורגר עבה. בקציצה דקה זמן צלייה קצר שומר על עסיסיות (אין סכנה של חלק חיצוני עשוי מדי וחלק פנימי נא, קציצה דקה לא מתנפחת על הגריל).
רוצים המבורגר של 250 גרם? שימו 2 קציצות המבורגר בלחמנייה!
לפני שמדליקים את הגריל גז או הפחם:
מערבבים בקערה מיונז, כוסברה, פלפל חלפניו, חרדל, מיץ ליים, ½ כפית מלח ו ¼ כפית פלפל שחור.
מכינים גריל פחמים או גז לצלייה ישירה ועקיפה בטמפרטורה בינונית של °175 – של °230 צלסיוס.
שמים את הקרש על הגריל, בו-זמנית צולים את ההמבורגרים. צולים את ההמבורגרים עד שהם מקבלים סימני צריבה משני הצדדים ואז מעבירים ומניחים אותם להמשך צלייה על קרש העישון. סוגרים את המכסה וצולים 7 – 8 דקות.
בדקה האחרונה קולים את הלחמניות על הגריל.
מורחים את הלחמניות במיונז מתובל ושמים בכל לחמנייה קציצת המבורגר (או יותר, לפי הטעם).
מגישים עם ירקות מוחמצים ובצל בציפוי נאצ’וס (מתכונים בהמשך השבוע)
בתאבון!
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה