אסאדו ארגנטינאי
להכין אסאדו מעושן כל אחד יכול. מה שצריך זה מעשנה טובה, בשר טוב ורצון טוב!
הינה לפניכם מתכון מושלם לאסאדו ארגנטינאי ביתי.
מצרכים:
נתח קשתית/שפונדרה/אסאדו (4-5 קילו)
6 כפות חרדל דיז’ון
100 גרם סוכר חום
35 גרם פפריקה מעושנת
20 גרם שום גבישי
20 גרם רוזמרין יבש
20 גרם מלח אטלנטי/הימלאיה
15 גרם פלפל שחור גרוס
10 גרם פלפל שאטה/צ’ילי גרוס
2-3 גושי עץ דובדבן/היקורי
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל התבלינים היבשים,
מנקים את הבשר משומנים עודפים, מורחים היטב חרדל על כל הנתח,
מפזרים ומהדקים את התבלינים והסוכר.
מכניסים למקרר ל-24 שעות בכלי סגור או שקית ואקום.
מחממים את המעשנה לטמפרטורה של 100-110 מעלות.
דואגים שמיכל הנוזלים יהיה מלא 2/3 גובה במים פושרים.
מוסיפים את גושי העישון דרך הדלת הצדדית.
מניחים את הבשר במעשנה (קומה תחתונה).
לאחר כ-6 שעות (הבשר אמור להגיע לטמפרטורה פנימית של 71 מעלות),
עוטפים את הבשר בנייר אפיה ומעליו שכבת נייר אלומיניום, מחזירים את הבשר למעשנה לעוד כשעתיים.
מורידים את הבשר מהאש ונותנים לו לנוח כ-20 דקות טרם ההגשה.