מתכון להכנת מאפה על הגריל

השילוב בין בשר ובצק נחשב לאחד המיזוגים המוצלחים ביותר בעולם האוכל. מעבר להיותו של מאפה הבשר מנה גדולה ומשביעה, אפשר להכין אותו בעשרות טכניקות כאשר לכל אחת מהן טעמים ורכיבים שונים על פי טעמם של הסועדים.

ואם חשבתם שלא ניתן ליצור מאפים מדהימים מהמנגל הביתי הקטן שלכם, הנה כמה דרכים שחושפות איך להכין מאפה על הגריל ולשדרג את המנות האהובות ביותר על ידי כלי בישול שכל מנגליסט חייב להכיר.

מאפי בשר נחשבים תמיד למטעמים מוצלחים ובעיקר כשהם מגיחים מהתנור של אמא. אבל מה אם נאמר לכם שיש כמה וכמה מנות מופלאות שאתם יכולים ליצור בעצמכם על הגריל בעשרים דקות עבודה? זה לא אומר שאתם צריכים להיפטר בקרוב מהתנור, משום שעדין קיימים מאפים רבים כמו לחמים ועוגות ששום גריל גז או פחמים לא יוכל להתמודד איתם, אבל אם חשקה נפשכם בשדרוג טעמי המנה העיקרית או בגיוון דרכי ההכנה שלה – אז איזה מזל שהגעתם לכאן.

איך להכין מאפה על הגריל – במה משתמשים כדי להכין מאפה על הגריל?

באופן עקרוני, כל כלי בישול שעשוי מיציקת ברזל או אמייל יוכל להתקבל טוב על סורגי הגריל. החום העוצמתי לא יפגע בכלי או בתבשיל, אך רצוי לכסות אותו היטב, על מנת שתהליך האידוי לא יהיה מוגבר. אם יש לכם גריל גז וכלי בישול שטוח כמו פלנצ’ה או מחבת, רצוי לכוון לטמפרטורה נמוכה ולסגור את המכסה על מנת לשמור את הנוזלים בתוך המנה. אם יש לכם גריל פחמים, חשוב שתדעו איך להכין מאפה על הגריל הזה כיוון שהוא שונה: יש להבעיר את הפחמים ולרכז אותם במרכז או בצד אחד, כאשר הבישול יבוצע בצד השני. הסיבה לכך היא שהחום הישיר מהפחמים עשוי להשפיע בצורה לא נכונה על תהליך ההכנה ולגרום למנה להתפייח במקום להתבשל.

 

כשאתם מעוניינים להכין מאפים בגריל השתמשו ב:

  • פלנצ’ה לצלייה ועישון העשויה מיציקת ברזל ומתאימה לעבודה על הגריל
  • מחבת רגילה, מחבת פסים, מחבת כפולה או דו צדדית עשויה מיציקת ברזל או אמייל
  • סירים עמוקים העשויים מאבן שיש ואפשר להציב אותם על חום מינימלי
  • סיר פויקה מספר 3 או סיר פויקה הולנדי (ללא רגליים) העשויים מברזל יצוק

אילו מאפים אפשר להכין על הגריל – איך להכין מאפה על הגריל

עראייס

אחת המנות הפופולריות והאהובות ביותר במטבח הערבי, שעניינה הוא קבב בפיתה. ככה פשט – ככה טעים. הצלייה של הקבב מתבצעת כבר בתוך הפיתה ורצוי על מחבת או פלנצ’ה עם פסים, כך שהפיתה מתקבלת במלוא פריכותה והקבב נותר עסיסי כשטעמיו נשמרו היטב בפנים. 

מתכון לעראייס על הגריל

בחרו נתח בקר טרי ואיכותי על מנת שנוזלי הבשר העסיסיים יעשירו את המנה ולא יגרמו לתחושת יובש בפה. רצוי להשתמש בנתח הצוואר בעל אחוז השומן הגבוה יחסית. זאת מפני שאחוז גבוה של שומן יעניק אקסטרה עסיסיות למנה ויגרום למיצים להיספג בתוך הפיתה. יש לבקש מהקצב לטחון את הבשר ולהשתמש בו עד 24 שעות מרגע הטחינה. 

המצרכים:

פיתות חצויות בכמות הדרושה

בשר בקר טחון מנתחי צלעות, צוואר או כתף

שמן זית

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

בצל סגול קצוץ דק

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

חופן אגוזים/ שקדים/ פיסטוקים/ צנוברים קצוצים דק (לא חובה)

אופן ההכנה:

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. את התערובת מחלקים לחלקים שווים. 

ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת ודוחסים הכל היטב כדי להשאיר את הקצוות ריקים. 

משקים את הפיתות בשמן זית משני הכיוונים ומניחים על האש – באזור פחות חם על הגריל.

צולים משני הצדדים עד להשחמה.

מגישים מיד עם סלט ירקות, טחינה ועמבה. 

פאי רועים

השילוב בין בשר ותפוחי אדמה תמיד היה נחשב למוצלח. במקור שילוב זה הוא מנה כפרית זולה ומשביעה הנוצרת בתבנית ואפשר לאכול ממנה כמויות גדולות. על הגריל יש להשתמש בתבנית ברזל יצוק (רצוי ללא פסים) ועליה להניח תבנית אלומיניום שבתוכה ימצא התבשיל בשכבות. התוצאה היא טעם משובח ועסיסי שמזכיר את טעמי המדורה הנוסטלגיים. 

המצרכים (ל-4 סועדים)

שכבת תפוחי האדמה:

4-5 תפוחי אדמה

2 ביצים

מלח, פלפל וקצת כורכום

שכבת הבשר:

חצי קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה

1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

 

הוראות הכנה:

קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים במים מומלחים עד להתרככות מלאה

מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומניחים לצינון מוחלט

לאחר שהפירה התקרר מוסיפים לו ביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה

בזמן שהפירה מונח בצד להתקררות מטגנים את הבצל הקצוץ ואת הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב.

משמנים תבנית מרובעת ויוצקים אליה כמחצית מכמות הפירה בהשטחה

יוצקים את הבשר הטחון מעל הפירה ומשטחים

מעל הבשר מוסיפים את המחצית השניה של הפירה ומשטחים ומעצבים

מניחים את התבנית על תבנית ברזל יצוקה ואופים אותה על הגריל באזור הלוהט פחות על המנגל, שאיננו כולל מגע עם פחמים ישירות. אם זהו גריל גז, כווננו לעוצמת חום נמוכה והניחו את התבנית בקצה. 

התבשיל יהיה מוכן תוך עשר דקות. יש להוציא אותו ולצנן מעט לפני ההגשה. 

הכנת רוסטביף לסדנביצ’ים של יום יום

אנטריקוט נחשב לנתח הבשר האהוב ביותר בישראל ובצלייה ופריסה נכונות, אפשר לייצר ממנו פרוסות רוסטביף מוצלחות וטעימות המשתלבות עם מנות לאורך היום ובעיקר בכריך. 

המצרכים (ל-8-10 מנות)

נתח אנטריקוט במשקל של 2-3 ק”ג

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 כפות חרדל חלק

אופן ההכנה:

מושחים את הנתח בחרדל ומפזרים מלח ופלפל

צורבים את הנתח על החלק החם של הגריל עד לקבלת צבע זהוב כהה

מעבירים את הנתח לחלק ה”קר” בגריל (המקום שבו הטמפרטורה נמוכה) וממשיכים בצלייה למשך כ-40 דקות. 

יש לסובב את הנתח כל 10 דקות.

בסיום מורידים את הנתח ומצננים כ-15 דקות.

פורסים ומכניסים אל הכריך לצד חסה, ממרח מיונז/ פסטו/ ממרח עגבניות מיובשות/ ממרח פלפלים.

אמפנדס – איך להכין מאפה על הגריל

המאפה הדרום אמריקאי האהוב נחשב לאוכל רחוב משובח ונפוץ. בישראל תמצאו אותו יותר בבתים של חובבי בשר וכמאכל משפחתי שמתאים למנת פתיחה או לאירוח חברים ומשפחה. איך להכין מאפה על הגריל גרסת ארגנטינה.

המצרכים:

3 כוסות קמח של 400 גרם (כל כוס – 135 גרם)

160 מ”ל מים

1/3 כוס שמן (50 גרם)

1 כפית מלח (7 גרם)

1 כף סוכר (15 גרם)

 

אופן הכנה:

לערבב היטב את החומרים בקערה וליצור בצק אחיד וחלק

מעצבים את הבצק לצורת נחש

חותכים לכדורים (כל יחידה כ-40 גרם)

מרדדים כל כדור היטב עד לקבלת בצק דק

ממלאים בבשר הטחון את הבצק ומקפלים את הקצוות

מהדקים את הקצוות היטב

מניחים על סיר פויקה או סיר ברזל יצוק על הגריל ומטגנים בשמן עד להזהבה. 

 

רעיונות למילוי האמפנדס (כ-15 יחידות)

300 גרם בשר טחון גס

1 בצל לבן קצוץ דק

גבעול בצל ירוק קצוץ דק

1/4 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

ביצה קשה (אפשרי)

זיתים ירוקים מגולענים (אפשרי)

 

אופן הכנה:

מבעירים את הגריל ומניחים את הסיר באזור שבו אין פחמים או חום ישירים.

מטגנים את הבצל עד להשחמה ומתבלים במלח ואורגנו.

מוסיפים את הבשר ואת יתר התבלינים ומרתיחים, ממשיכים לבשל כ-15 דקות. 

מקררים ומוסיפים את הביצה הקשה והזיתים 

 

בתיאבון! 

מתכון להכנת מאפה על הגריל
מתכון להכנת מאפה על הגריל

 

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה