צלייה נכונה על גריל פחמים דורשת מיומנות וידע, למרות שבימינו התהליך הפך להיות הרבה יותר פשוט – עם כניסתם של גרילי הפחמים המתוחכמים יותר לשוק. יצרניות בתחום הפנאי והקמפינג החליטו להרים את הכפפה, ולייצר גרילי פחמים משוכללים הכוללים פיצ’רים מפתיעים. המדריך המלא לצלייה נכונה על גריל פחמים – יספר על חלק מהפיצ’רים הללו, ויעניק לכם מידע נוסף שיעזור לכם לצלות באופן מקצועי!
צלייה באמצעות פחמים
צלייה באמצעות פחמים היא שיטה עתיקת יומין, המלווה את האנושות כבר אלפי שנים. הפחם נוצר בבטן האדמה בתנאים קיצוניים, ובעבר הוא שימש כמקור אנרגיה להנעת רכבות ומכונות אחרות. לצד השימושים האלו ובמשך מאות שנים – אנשים נוהגים להשתמש בפחמים על מנת לצלות מזונות שונים, והוא יעיל למטרה זו – מכיוון שהוא מספק זמן בערה רב ביחס לכמות החומר שהוא מכיל.
המדריך המלא לצלייה נכונה על גריל פחמים
גרילי פחם של היום, מאפשרים לנו להפיק מזון איכותי גם אם אנו לא מקצוענים של ממש! יחד עם זאת, יש מספר פיצ’רים ומושגים שכדאי לנו להכיר – במטרה לצלות בצורה נכונה יותר על גבי גריל הפחמים שלנו! לפניכם המדריך המלא לצלייה נכונה בגריל פחמים.
מתקן ה- I-GRILL – חדשנות ללא פשרות
מתקן ה- I-GRILL הוא פטנט רשום של חברת WEBER, והוא מסוגל להעביר אלינו אינפורמציה חמה מתוך הגריל – גם כשאנו לא נמצאים לידו!
מדובר במתקן מבוסס בלוטוס’ המתקשר עם מדי חום הנעוצים בנתחי הבשר, ומעביר את האינפורמציה אל אפליקציה ייעודית בסמארטפון שלנו. באופן זה אנו יכולים לדעת מהי הטמפרטורה המדויקת בתוך הנתח, אפילו שהגריל סגור ואנו לא לידו. כמו כן, האפליקציה מאפשרת שיתוף מתכונים, כיוון שעון עצר, קבלת גרפים וסטטיסטיקה ועוד.
סוגי נתחים והטיפול בהם
במידה ונכיר מעט את סוגי הנתחים השונים, נוכל לדעת כיצד לצלות אותם בצורה טובה הרבה יותר. זכרו שיש נתחים עם אחוז שומן גבוה, ויש כאלו הנחשבים “רזים” יותר. מכיוון שצלייה מתבצעת אך ורק באמצעות הנוזלים הנמצאים בנתח עצמו – עלינו לצלות את הנתחים הרזים יותר (סינטה, פילה) עד דרגת העשייה M (מדיום) ולא מעבר לכך! את הנתחים השומניים יותר ניתן לצלות גם מעבר למידת העשייה M – ואין חשש שהדבר ייבש אותם.
קצת על מידות הצלייה הנפוצות
מהן מידות העשייה המקובלות בענף הצלייה?
רייר – R
זוהי דרגת הצלייה הקלה ביותר, ובה רק חלקו החיצוני של הבשר הוא צרוב במקצת.
מדיום רייר – MR
בדרגה זו אנו צולים את הבשר עוד קצת, כך שמעטפת הבשר עשויה, וחלקו הפנימי עדיין נא לחלוטין.
מדיום – M
מידת העשייה הזו היא הפופולארית ביותר, ובה חלקו החיצוני של הבשר עשוי היטב, וחלקו הפנימי עשוי חלקית – כך שרק מרכז הנתח הוא ורדרד.
מדיום וול – MW
מידה זו והבאה בתור, מתאימות לנתחים שומניים יותר כאמור. במידה זו אנו צולים את הנתח כך שחלקו החיצוני עשוי היטב, וחלקו הפנימי גם הוא עשוי ובצבע אפור – ורוד.
וול דאן – WD
במידת העשייה הזו אין חלקים נאים בבשר כלל, חלקו החיצוני של הבשר עשוי וקצת חרוך, וחלקו הפנימי עשוי היטב ובצבע אפור.
טיפים לסיום
דרגות העשייה שצוינו כאן הן הנפוצות ביותר, ויש אנשים שנוהגים להגדיר תתי דרגות נוספות. בכל מקרה, בעת שאתם צולים בגריל הפחמים שלכם בפעמים הראשונות, התנהלו בזהירות עד שתתרגלו לקצב שמכתיב הגריל הספציפי. יישומים כמו מכשיר ה- I-GRILL או מדי חום הננעצים בבשר – יכולים לסייע לכם לחקור את עולם הצלייה בצעדים זהירים… בתיאבון!