הכנת קינוחים בגריל פחמים מעניקה לנו סיום מתוק לכל ארוחה, ואנשים רבים “חורשים” את הרשת בחיפוש אחר מתכונים טעימים ופשוטים.
גרילי הפחמים של היום מציעים פונקציות רבות ושונות, וכמו שהן משדרגות את צליית המזונות האחרים – כך הן תורמות גם להכנת הקינוחים! במאמר הבא, אספנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת על הכנת קינוחים בגריל פחמים.
גרילי פחמים – מה נשתנה?
צלייה באמצעות פחמים משמשת את האדם כבר אלפי שנים, וגם בימינו הטכניקה הזו מאפשרת לנו מזון בעל טעם ייחודי. הפחם נוצר בבטן האדמה בתהליך של מיליוני שנים, והאנרגיה הרבה שהוא טומן בחובו – הפכה אותו לחומר אידיאלי להפעלת רכבות ומכונות… וגם לצלייה והכנת מזון! ענף מתקני הצלייה באמצעות פחם עבר שינויים רבים, ובעוד בעבר היינו מסתפקים במנגלים בצורת קופסאות מתכת פשוטות, היום השוק מציע לנו גרילי פחמים המכילים פונקציות מפתיעות שהופכות את תהליך הצלייה לפשוט במיוחד!
מזונות שניתן להכין בגריל פחמים
גרילי הפחמים של היום מצוידים במכסה פונקציונלי, מערכת מניפה לאוורור, מערכות איסוף שומנים, ופיצ’רים נוספים של נוחות ובטיחות. למעשה, גרילי הפחם בימינו מאפשרים הכנה של כל סוג מזון – במידה ויש ברשותנו את האביזרים המתאימים. באמצעות פלטות יצוקות – אנו יכולים להקפיץ, לאפות, ולהכין קינוחים מעניינים, ובאמצעות רשתות ייעודיות מסוגים שונים – אנו יכולים לצלות דגים, עופות, וכל מזון אחר! בקטלוגים של יצרניות הגרילים המובילות – תוכלו למצוא מגוון של אביזרים שיחשפו בפניכם עולם חדש ומרתק!
הכנת קינוחים בגריל פחמים
כל ארוחה משביעה דורשת קינוח מתוק בסיומה, ואין זה משנה כמה מלאים אנחנו… כי כולנו יודעים שיש קיבה נפרדת לקינוחים! הכנת קינוחים על גריל פחמים יכולה להיות פשוטה ויעילה, והיא תעניק לנו סיום מושלם לחוויית הברביקיו שלנו בכל פעם מחדש! אספנו עבורכם מספר רעיונות שייתנו לכם השראה.
העממי – מרשמלו
אז נכון, זה לא הקינוח הכי בריא והכי יוקרתי שקיים, אבל הוא טעים, פשוט, ובעל מרקם ייחודי ונוסטלגי! את המרשמלו ניתן לשפד על שיפודי עץ או מתכת, ולסובב קלות מעל הפחמים עד לקבלת סימני חריכה עדינים ועיוות בצורת המרשמלו. חשוב להקפיד לא לחרוך את המרשמלו יתר על המידה, מכיוון שהוא מתפחם בקלות והופך ללא טעים, וממש לא בריא!
הבריא – פירות צלויים
פירות צלויים הם ממש פשוטים להכנה, ויש לנו מספר אופציות להכנה שלהם על גבי גריל הפחמים שלנו. ניתן לחתוך ירקות דוגמת תפוחים, שזיפים, ענבים ובננות, לשפד אותם על שיפודים ולהניח על רשת הצלייה, וניתן לחתוך ירקות מסוימים כמו בננות – ולהניח אותם כמו שהם על גבי הגריל. כך או כך, חשוב לעשות זאת לזמן קצר ועד לקבלת פסי חריכה עדינים – על מנת לשמור על הערכים התזונתיים של הפרי.
המושחת – פנקייקים
פנקייקים הם טעימים ומפנקים במיוחד, ומסתבר שניתן להכין אותם גם על גבי גריל הפחמים שלנו! כל מה שאנחנו צריכים זה פלאנצ’ה, ומתכון טוב לבלילה. לאחר הכנת הבלילה, אנו יוצקים אותה על הפלאנצ’ה המשומנת שחיממנו מראש, והופכים לצד השני כשאנו רואים בועות.
הכנת קינוחים בגריל פחמים – חשוב לדעת
לאחר שראינו מספר רעיונות מעניינים להכנת קינוחים בגריל פחמים, חשוב לציין שצלייה עדינה של פירות תשמור על הוויטמינים שבהם, ולכן יש להקפיד לא לחרוך אותם יתר על המידה.
כמו כן, כל מזון המכיל סוכר יעבור תהליך של קרמול בשלב מסוים, וכדאי לנקות היטב את רשת הצלייה ואת הכלים האחרים, כדי למנוע הידבקות של סוכר וקושי בניקוי.