עישון בשר הפך לתחביב פופולארי במיוחד בשנים האחרונות, ונראה שמה שהתחיל כצורך פרקטי לפני מאות שנים – הפך במרוצת השנים לסמל סטטוס קולינארי. רבים מאיתנו לא מחזיקים בביתנו מעשנת בשרים מקצועית, ותוהים – האם ניתן לעשן בשר על גריל פחמים? כל המידע על כך במאמר הבא!
עישון בשר – איך זה התחיל?
עישון בשר הוא לא משהו חדש, ואולי תתפלאו לשמוע שהוא גם לא התחיל את דרכו בענף הקולינריה. עישון בשר היווה צורך פרקטי לחלוטין, והוא נועד למנוע את קלקול הבשר במסעות ארוכים. חיילים שיצאו למלחמה, ספנים ומלחים שיצאו למסעות ארוכים באוקיינוס, משלחות אמיצות אל הקוטב…
כל אלו עישנו בשר כדי שיוכלו לקחת אותו עמם למסעות ארוכים מבלי שיתקלקל ויירקב. במרוצת השנים, נראה שעישון בשר הפך להיות תחביב בקרב חובבי הצלייה, וכיום הוא מסייע לנו בגיוון התפריט והטעמים שלנו!
-
12%
הנחהמעשנת פלט SMOKEFIRE EX6
₪8,499.00המחיר המקורי היה: ₪8,499.00.₪7,499.00המחיר הנוכחי הוא: ₪7,499.00. הוספה לסל -
11%
הנחהמעשנת פלט SMOKEFIRE EX4
₪7,299.00המחיר המקורי היה: ₪7,299.00.₪6,499.00המחיר הנוכחי הוא: ₪6,499.00. הוספה לסל -
מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי
₪2,100.00 הוספה לסל -
מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי
₪1,399.00 מידע נוסף
גריל פחמים – היום ופעם
האם ניתן לעשן בשר על גריל פחמים? ובכן, כדי להבין את התשובה – עלינו לסקור מעט את השינויים שעברו גרילי הפחמים בשנים האחרונות.
צלייה באמצעות פחמים היא עתיקת יומין, ומתקני הצלייה עברו שינויים רבים במהלך השנים. כולנו בוודאי זוכרים את מנגלי המתכת הפשוטים, שהיו משרתים אותנו בכל יום עצמאות עד לפני מספר עשורים.
לאחרונה אנו נתקלים בגרילי פחמים משוכללים יותר, שהם תוצרת של חברות מובילות בתחום הפנאי והקמפינג. הגרילים הללו מצוידים במכסה פונקציונלי, מערכות איסוף שומנים ואפר, מערכת מניפה לאוורור, משטחי עבודה, מד חום, ועוד.
האם ניתן לעשן בשר על גריל פחמים?
גרילי פחמים חדישים בהחלט מאפשרים עישון של בשר, וזאת עקב המבנה היעיל שלהם. כיצד ניתן לעשן בשר בצורה יעילה על גריל גריל פחמים, ומה עלינו לדעת בנוגע לכך?
כיצד עוזר לנו מכסה הגריל?
עישון הבשר מתבצע באמצעות ספיגה של עשן רב בנתחי הבשר, ובכך יעזור לנו מכסה הגריל הפונקציונלי – ששומר על העשן בתוך גוף הגריל. כשלעשן אין לאן לברוח, אנו צפויים לקבל תהליך עישון אפקטיבי ואיכותי!
קצת על קופסת עישון
קופסת עישון ניתנת לרכישה אצל יצרניות הפנאי והקמפינג השונות, ומדובר למעשה בקופסת אלומיניום מחוררת. בקופסת העישון אנו מניחים כפיסי עץ מיוחדים המכונים “פלאטס”, ואלו מאפשרים יצירת עשן רב לטובת תהליך העישון. כל מילוי של הקופסה, יעניק לנו בערך שעה של ייצור עשן בארומה שנבחר (ע”פ סוג כפיסי העץ). לתשומת ליבכם – ניתן להכין קופסת עישון גם בבית!
לבחור נכון את עוצמת הצלייה
חשוב להבין, שתהליך העישון שאנו מדברים עליו נקרא גם “עישון עקיף”, ויש להקפיד לא לצלות את נתח הבשר באופן ישיר. עלינו לדאוג שהנתח ישהה במקום שבו הוא יוכל לספוג את כל העשן, אך לא ייצלה כמעט כלל במהלך העישון.
עוד אופציות לעישון בשרים?
עישון בשרים יכול להתבצע גם באמצעות מעשנת בשרים מקצועית או גריל גז. ה”טריקים” שבהם אנו משתמשים במתקני הצלייה האחרים הם די דומים – למשל השימוש במכסה ובקופסת העישון. מעשנות בשרים יכולות להיות מופעלות באמצעות גז או פחמים, והן המותאמות ביותר לתהליך עישון הבשר.
רכישת גריל פחמים
רכישת גריל פחמים צריכה להיעשות תוך מחשבה על דפוסי השימוש שלנו, על מנת שלא נרכוש מוצר שאין לנו צורך בו. במידה ואתם אכן מתכוונים לבצע גם עישון בשר על גריל הפחמים שלכם – תמיד ניתן לשאול את המוכר לגבי זה! זכרו לקרוא חוות דעת אמינות על המוצר שאותו אתם מעוניינים לרכוש, וכדאי גם לוודא לגבי אחריות מורחבת… בתיאבון!