בשנים האחרונות גריל הגז משתלט כמעט לחלוטין על שוק הגרילים בישראל ובעולם. האמת היא שזה לא מפתיע. מדובר על המצאה נוחה שמשדרגת את החיים באופן משמעותי, ולא ברור למה אין אותה לכל חובב בשר בבית. גריל גז מאפשר להכין נתחי בשר מעולים בכמות גדולה תוך זמן קצר, באיכות הכנה גבוהה מאוד, בלי להזיע, בלי להתלכלך, ובלי להסריח מעשן.
אין ספק שגריל הגז הוא מוצר מנצח, אבל אחד הסודות הכי גדולים שלו – זה שהפך אותו לפריט חובה עבור כל קרניבור וחובב בשר שמכבד את עצמו – הוא [ סוד המשולשים. הכנו לכם כאן מדריך מפורט מאוד שבו תוכלו למצוא את כל מה שאתם צריכים לדעת על משולשים לגריל גז. קדימה, בואו נצא לדרך.
מהו היתרון הגדול של גריל גז?
כמו שאתם בטח כבר יודעים, לגריל גז יש כמה יתרונות גדולים מאוד שהפכו אותו לאטרקטיבי בהרבה ונוח לשימוש הרבה יותר ממנגל פחמים רגיל ומסורתי. אבל ככל הנראה, היתרון הכי משמעותי של גריל גז, לפחות מבחינת טיב הצלייה של הבשר ואיכות המנה שתתקבל, טמון בפיזור החום האחיד.
כאשר אנו עובדים עם מנגל פחמים, אין לנו באמת אפשרות לשלוט בחום הצלייה באופן מדויק, ומה שיותר גרוע, אין לנו באמת אפשרות לשלוט ברמת החום בכל האזורים השונים. לא צריך להיות גאון גדול או שף בכיר כדי לדעת שחום אחיד הוא תנאי בסיסי והכרחי לצלייה טובה של הבשר ולטעם מעולה.
כך היה יוצא שאנשים היו יכולים להשקיע לא מעט כסף בנתחי בשר משובחים, לעבוד קשה ולהזיע על המנגל, ובסופו של דבר להתאכזב מהתוצאה. בגריל גז כל זה לא קורה, מכיוון שהגריל מפזר את החום שלו באופן אחיד על פני כל שטח הצלייה. איך הקסם הזה קורה? נגלה לכם בפסקה הבאה.
איך גריל גז שומר על חום אחיד?
בעבר היו שיטות שונות לשמור על חום אחיד על פני כל שטח הצלייה. השיטה הראשונה הייתה שימוש באבני לבה על מנת לפזר את החום באופן אחיד. הבעיה עם השיטה הזו הייתה שבסופו של דבר היא לא מילאה את המטרה שלה. כל אבן התחממה לעצמה ופיזרה את החום בצורה שונה, וכך בעצם לא הרווחנו שום דבר. הגז היה מתבזבז, והחום לא היה אחיד.
בנוסף, האבנים היו סופגות שומן, ולעתים הן גרמו ל’קפיצות’ של הלהבה וחריכת הבשר. בשלב השני נעשה שימוש ברשתות העשויות מברזל יצוק. ברזל יצוק קולט את החום, אוגר אותו, ואז פולט אותו באופן שווה. זה כמובן מגביר מאוד את יעילות פיזור החום, וכמובן שהברזל היצוק מפזר את החום בצורה שווה. אבל גם את השלב הזה עברנו, וכיום התקדמנו שליטה הטובה והיעילה ביותר, שיטת המשולשים כמובן.
משולשים
שיטת המשולשים היא בלי שמץ של ספק הדרך הטובה ביותר להבטיח פיזור אחיד של החום על פני כל משטח הצלייה. לא סתם כל החברות הגדולות שמייצרות גרילי גז נצמדו לשיטה הזו ולא זזים ממנה. המשולש הוא צורה הנדסית שקולטת את החום דרך הדפנות שלה ואז ‘יורה’ אותו בצורה ישירה כלפי מעלה.
כמה שהמשולש יהיה יותר חד ואטום, ללא חורים, פיזור החום יהיה איכותי ושווה יותר. יתרון נוסף שיש לשימוש בצורת המשולשים הוא שכל השומן שמטפטף ממשטח הצלייה שלכם יורד למטה אל הכלי המיועד לכך ולא ‘נתקע’. כדי שהעסק יעבוד כמו שצריך המשולשים צריכים להיות מתוכננים בקפידה להיבנות בצורה נכונה מחומרים נכונים, זה לא משהו שאפשר לאלתר ככה על הדרך.
איפה המשולשים נמצאים במבנה של הגריל?
המשולשים נמצאים בעצם בין מבערי הגז לרשת הצלייה. מבערי הגז נמצאים בחלק התחתון של גריל הגז, והם למעשה מייצרים את החום הרב. מעליהם נמצאים המשולשים שסופגים את כל החום הזה, ומעבירים אותו בצורה אחידה כפי שאמרנו למעלה, אל משטח הצלייה של גריל הגז שעליו מונח הבשר שאתם מכינים ברגע זה.
איזה סוגי משולשים יש כיום?
ישנם כל מיני סוגים שונים של משולשים. השוני ביניהם קיים בחומרי הגלם, אמייל או נירוסטה, וכמובן בצורה ובעיצוב המדויק. כל חברה מעצבת את המשולשים שלה בצורה שהכי מתאימה לדגם הנוכחי של גריל הגז, ולכן חשוב מאוד לא להחליף בין משולשים או לנסות לשחק עם העניין.
אם משום מה אתם צריכים להחליף משולשים בגריל הגז שלכם פשוט בדקו מהם המשולשים שמתאימים לדגם הספציפי של גריל הגז שברשותכם ורכשו משולשים מתאימים. שימוש במשולשים לא מתאימים יכול לפגוע בגריל הגז שלכם ולגרום לו לנזק, וכמובן שצליית הבשר על הגריל ממש לא תהיה מיטבית.
איך לנקות את המשולשים של הגריל שלנו?
אנו ממליצים מאוד לנקות אחת לתקופה מסוימת את המשולשים של הגריל. קודם כל זהו חלק מהתחזוקה הכללית של הגריל, אך יש לניקיון הזה עוד מטרה. אם יותר מדי לכלוכים יצטברו על המשולשים של הגריל שלכם, יכולת הולכת החום שלהם יכולה להיפגע, הם לא יבצעו פיזור אחיד של החום שנוצר במבערים אל משטח הצלייה, והבשר לא ייצלה בצורה מיטבית ומשובחת.
עם זאת, אין עניין לנקות את המשולשים כל שבוע או אחרי כל פעם שאתם מכינים בשר בגריל. אפשר לנקות אותם פעם בכמה חודשים, בהתאם למידת השימוש בגריל. פשוט תוציאו את המשולשים מהמקום שלהם, ושטפו אותם היטב עם מים חמים וסבון כלים רגיל.
סיכום
משולשים הם פטנט מעולה שמשמש כיום כמעט בכל הדגמים של גרילי הגז על מנת לייצר פיזור שווה של החום על משטח הצלייה. מדובר על פיתוח פשוט וגאוני שמסייע לכם להכין בשר ברמה הגבוהה ביותר.
שאלות ותשובות
הכנו לכם כאן תשובות לשאלות שידענו שיעניינו אתכם: