אחד היתרונות הגדולים של גריל גז, מעבר לחיסכון בזמן העבודה והלכלוך, הוא כמובן השליטה המלאה בצליית הבשר. היתרון הזה מאפשר לכל אחד ואחת מכם להכין נתחי בשר משובחים בצלייה מדויקת ומקפדת, ממש ברמה של שף מקצועי. כמובן שלרמה כזו אי אפשר להגיע עם מנגל פחמים שבו אין פיזור אחיד של החום, ואין למי שצולה את הבשר שליטה מוחלטת בטמפרטורת הצלייה.
היום נספר לכם על מרכיב סופר חשוב בגריל הגז שלכם, כזה שאולי נראה לכם קטן ולא ממש משמעותי, אבל הוא זה שיסייע לכם להכין את הבשר בצורה הכי טובה ומשובחת שאפשר. אז בואו נצא לדרך.
מד טמפרטורה
מד טמפרטורה הוא מכשיר די פשוט עם מטרה ברורה: להראות לנו מהי הטמפרטורה. כיום יש על כל גריל גז שמכבד את עצמו מד טמפרטורה. הרעיון הכללי די ברור: במקום שנצטרך לנחש מתי הגריל מספיק חם וכבר אפשר לשים את מנות הבשר על הרשת לצלייה, נקבל אינדיקציה מדויקת. כך גם נוכל לשאיר את הגריל סגור במשך הזמן שהוא מתחמם, ולא נצטרך לפתוח אותו כל הזמן כדי לבדוק מה המצב של הרשת, מה שפוגע כמובן בחימום הרשת.
באופן כללי אנו יכולים לספר לכם שהטמפרטורה האידיאלית לצליית הבשר היא בין 250 ל- 280 מעלות צלזיוס. חשוב לשמור על הסבלנות ולא להתפתות להתחיל לצלות את הבשר כאשר רשתות הגריל נמצאות בטמפרטורות נמוכות יותר, למרות שבאופן עקרוני ניתן להתחיל לצלות את הבשר כבר מטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
אם תשאלו למה, נוכל להסביר לכם שאחד הדברים החשובים באיכות הצלייה של הבשר הוא המגע הראשוני של הנתח עם רשת הצלייה, ולכן חשוב שהרשתות יהיו ממש לוהטות לפני שמניחים עליהן את הבשר. כדי שתוכלו לראות בקלות ובמהירות מהי רמת החום בתוך הגריל כדאי להקפיד לנקות מדי פעם את מד הטמפרטורות ולשמור על המסך שלו מלכלוכים שונים.
אם מסיבה כלשהי מד הטמפרטורה שעל הגריל גז שלכם התלכלך בצורה שאי אפשר לנקות, או שהוא הפסיק לעבוד, אין לכם מה לדאוג. ניתן להשיג מדי טמפרטורה חילופיים ולהרכיב אותם על הגריל.
מה החיסרון של מד טמפרטורה מובנה?
אחרי שהבנו כמה חשוב לעקוב אחרי מד הטמפרטורות, נצטרך לאכזב אתכם קצת. מד הטמפרטורות שנמצא על המכסה של הגריל שלכם לא ממש יכול לתת לכם את מידת החום המדויקת שנמצאת בתוך הגריל. הסיבה לכך היא מאוד פשוטה – מד החום הזה נמצא מחוץ לגריל ולא בתוכו.
החום שמד החום החיצוני מראה לכם הוא בגובה המכסה, אבל רשתות הצלייה הן נמוכות יותר ולכן גם חמות יותר. אז אם אתם רק צריכים אינדיקציה כללית לגבי רמת החום של הגריל מד החום החיצוני יעשה את העבודה בלי בעיה, אבל אם יש לכם נתח שאתם רוצים להכין בטמפרטורה מאוד מסוימת, תצטרכו למצוא פתרון טוב יותר. על הפתרון הזה תוכלו ללמוד ממש בפסקה הבאה.
מדי טמפרטורה
כדי למדוד את הטמפרטורה בתוך החלל הפנימי של גריל הגז שלכם, אנו ממליצים לכם בחום להשתמש במד טמפרטורה נייד. חשוב שתדעו שיש בעולם הזה מגוון עצום של מוצרים ואין לנו ספק שתוכלו למצוא את מד החום שיתאים לכם.
הסוגים השונים של מדי טמפרטורה ניידים
באופן כללי, מדי הטמפרטורה הניידים מתחלקים לשני סוגים, כאשר הסוג הראשון נועד לבדוק את טמפרטורת הבשר, ואילו הסוג השני נועד לבדוק את הטמפרטורה בתוך גריל הגז. הסוג הראשון הוא די פשוט – מדובר על חלק מוארך וחד שננעץ אל תוך נתח הבשר, והוא מחובר לידית שעליה יש צג.
זהו מד טמפרטורה ‘טיפש’, אך יעיל מאוד ופשוט לשימוש. תוכלו למצוא מד טמפרטורה כזה בצורה של מברג, או מד טמפרטורה מתקפל שקצת מזכיר אולר. הסוג השני של מדי חום מתוחכם הרבה יותר ובתוכו יש מגוון רחב מאוד של מוצרים שונים.
מדובר על מדי חום אלחוטיים שאותם מחברים לגריל הגז באמצעות בורג ופרפר, או באמצעות מגנט רב עוצמה. מדי החום הללו מתחברים בעזרת בלוטוס לאפליקציה ייעודית במכשיר הפלאפון שלכם, וכך אתם יכולים לעקוב כל הזמן אחרי הטמפרטורה שבגריל גם בלי להיות צמודים אליו.
איך עובד מד טמפרטורה נייד
מד טמפרטורה נייד הוא מכשיר יעיל מאוד ומשוכלל מאוד. מדובר בעצם על סט של כמה חלקי מתכת שנראים כמו שיפודים, וצג גדול. שיפודי המתכת הם בעצם מדי החום שקולטים את הטמפרטורה, ומשדרים אותה אל המסך הגדול. ניתן להשיג מדי טמפרטורה עם מספרים שונים של אותם שיפודים, שנקראים בעגה המקצועית פרובים.
איך משתמשים במד טמפרטורה?
הכנו לכם כאן מדריך קצר, כדי לסייע לכם להשתמש בצורה יעילה ונכונה במד טמפרטורה חיצוני לבשר. בשלב הראשון צריך להכניס את מד החום לחלק המרכזי והעבה ביותר בנתח. חכו כמה דקות, ורק אז תבדקו מה הטמפרטורה של הנתח. הטמפרטורה הרצויה תלויה כמובן במידת העשייה של הנתח שאליה אתם מכוונים.
אחד הדברים שהכי חשוב לזכור זה שחוץ מההכנה הפנימית, אתם גם צורבים את הנתח. לכן אנו ממליצים לכם להפסיק את הצלייה כאשר הטמפרטורה של הנתח נמוכה בשתי מעלות מהטמפרטורה הרצויה. הצריבה הסופית של הנתח היא זו שתביא אותו למצב מושלם ותסיים את התהליך.
סיכום
מד טמפרטורה הוא פריט שנראה שולי ולא ממש חשוב, אך בפועל הוא זה שמסייע לנו להכין ולצלות את הבשר בצורה מקצועית וטובה. לכן חשוב קודם כל להקפיד לשמור על מד הטמפרטורה שמחובר לגוף הגריל שלכם, ולנקות אותו מדי פעם כך שיהיה קל מאוד לקרוא מהן הטמפרטורות. זכרו – שנייה אחת יותר מדי בקריאת הטמפרטורה יכולה לפגוע בהכנה המושלמת של הבשר.