לפניכם המדריך המלא לצלייה נכונה בגריל גז! גרילי הגז הם בין מתקני הצלייה היעילים והנוחים בענף הצלייה, ויצרניות מובילות בתחום הפנאי והקמפינג שוקדות על שיפורים עבורם משנה לשנה.
כיום ביכולתנו למצוא גרילי גז מתוחכמים ונוחים במיוחד, ובאמצעותם נוכל לצלות בשר, עופות ודגים. אומנות הצלייה דורשת ניסיון וידע, ומאמר זה יעניק לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני הצלייה הבאה שלכם… קריאה נעימה!
גריל גז – פסגת הנוחות
גרילי גז מציעים נוחות ללא פשרות, ומשנים את כללי המשחק עבור מי שרוכש אותם! גריל גז מבוסס על מבערי נירוסטה חזקים, השולחים את החום אל משולשי אמייל שנמצאים תחת רשת הצלייה.
באמצעות משולשי האמייל – החום מתפזר בצורה אחידה על גבי משטח הצלייה, ומעניק לנו מזון איכותי במיוחד! עיצוב גריל הגז מאפשר ניצול של החום, האדים והעשן – על מנת להעניק למזון את העסיסיות והארומה האופייניים לו.
המדריך המלא לצלייה נכונה בגריל גז
על אף שגרילי הגז הם משוכללים במיוחד בימינו, עדיין דרושה מיומנות מסוימת על מנת להגיע לרמת צלייה מדויקת.
המדריך המלא לצלייה נכונה בגריל גז, כולל מספר מושגים וכלים רלוונטיים שישנו את חווית הצלייה שלכם מעתה והלאה:
צלייה בהתאם לסוג הנתח
בעת צליית בשר, עלינו להכיר את סוגי הנתחים השונים כך שנוכל לצלות אותם בהתאם.
נתחים עם אחוזי שומן גבוהים – ניתן לצלות גם במידות עשייה גבוהות שמעל מדיום (M), ואילו נתחים “רזים” יותר דוגמת פילה וסינטה – כדאי לצלות עד מדיום ולא מעבר.
הצלייה שאנו משתמשים בה מכונה גם “צלייה יבשה”, מכיוון שהבשר נצלה אך ורק בנוזלים הנמצאים בו.
I-GRILL
אין חובב צלייה שלא שמע על מהפכת ה – I-GRILL, אותו מכשיר בלוטוס’ חכם המתיישב על הגריל שלנו, ומאפשר אינדיקציה מדויקת לגבי מצב הצלייה!
המכשיר מקבל אינפורמציה ממדי חום הנעוצים בנתחי הבשר, ומעביר אותה אל אפליקציה ייעודית בסמארטפון שלנו.
באופן זה, אנו יכולים לדעת מה מצב הנתח אפילו כשאנו לא עומדים ליד הגריל! בנוסף המכשיר מאפשר שיתוף מתכונים, עיון בגרפים, כיוון שעון עצר ועוד.
מידות עשייה מקובלות
מהן מידות העשייה המקובלות בענף צליית הבשרים?
רייר – R
זוהי מידת העשייה הקלה ביותר, שבה חלקו החיצוני של הנתח צרוב קלות, ואילו חלקו הפנימי נא לחלוטין.
מדיום רייר – MR
מדיום רייר משמעותו, שהמעטפת החיצונית של הבשר עשויה במידה בינונית, וחלקו הפנימי עדיין נא לחלוטין.
מדיום – M
זוהי מידת העשייה המקובלת עבור רוב נתחי הבשר, ובה חלקו החיצוני של הבשר עשוי היטב, ורק חלקו המרכזי נא ומעט אדום.
מדיום וול – MW
מידה זו והמידה שמעליה – מומלצת רק עבור נתחים שומניים יחסית. במידת מדיום וול הבשר עשוי היטב בחלקו החיצוני והפנימי.
וול דאן – WD
זוהי מידת העשייה הגבוהה ביותר, ובה הבשר חרוך בחלקו החיצוני, ועשוי היטב בחלקו הפנימי – שמקבל צבע אפרפר.
טיפים נוספים לצלייה על גריל גז
אנשים רבים צולים בשר באמצעות השיטה המסורתית – שלא עושה שימוש בעזרים טכנולוגיים, ומסתמכת על החוש והניסיון.
במידה ואתם מעוניינים לפתח מיומנות שכזו, דעו לכם שמדובר בתהליך – ואין זה מומלץ “לקפוץ” למים מיד. ביכולתכם להתלוות לחבר או בן משפחה בעל ניסיון בנושא, או להשתמש במדי חום לנעיצה בתור התחלה – עד שתפתחו את המיומנות הדרושה!
ברשת תוכלו למצוא כתבות וסרטונים רבים, שיעזרו לכם להרחיב את הידע שלכם בתחום הצלייה – בדרך להכנת מזון איכותי, טעים ועסיסי בכל פעם מחדש!