עוף צלוי בסגנון ג’מייקני ידוע גם כג’רק, מתכון קליל וטעים.
ג’רק, תערובת תבלינים יבשה ופיקנטית מתאימה לשימוש עם עוף, דגים ובקר.
בנוסף שיטת הצלייה הג’מייקינית מכונה אף היא ג’רק, ובה תערובת התבלינים יוצרת מעטפת פריכה בזמן הצלייה על הגריל גז או הפחם.
הכירו את הסגנון הג’מייקני
מצרכים
4-6 כרעיים של עוף מחולקים לירך ושוק (עם העור)
2 כפות שמן צמחי
בצל ירוק
מיץ מליים טרי (אפשר מיץ לימון אם אין)
2 כפות שמן צמחי
בצל ירוק
מיץ מליים טרי (אפשר מיץ לימון אם אין)
לתערובת תבלינים ג’רק (Jerk)
1 כף אבקת שום
2 כפיות פלפל קאיין
2 כפיות אבקת בצל
2 כפיות טימין יבש
2 כפיות פטרוזיליה יבשה
2 כפיות סוכר
1 כפית פפריקה
1 כפית תבלין אול-ספייס (תבלין שדומה לפלפל אנגלי, גדל בג’מייקה, ניתן להשיג בחנויות תבלינים וחנויות לבשלנים)
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית שבבי פלפל אדום יבש
½ כפית אבקת אגוז מוסקט
¼ כפית אבקת קינמון
1 כף אבקת שום
2 כפיות פלפל קאיין
2 כפיות אבקת בצל
2 כפיות טימין יבש
2 כפיות פטרוזיליה יבשה
2 כפיות סוכר
1 כפית פפריקה
1 כפית תבלין אול-ספייס (תבלין שדומה לפלפל אנגלי, גדל בג’מייקה, ניתן להשיג בחנויות תבלינים וחנויות לבשלנים)
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית שבבי פלפל אדום יבש
½ כפית אבקת אגוז מוסקט
¼ כפית אבקת קינמון
אננס (רצוי טרי) חתוך
בצל ירוק חתוך לרצועות
פלפל אדום חריף נקי קצוץ
בצל ירוק חתוך לרצועות
פלפל אדום חריף נקי קצוץ
ליים
אופן ההכנה
במעבד מזון מערבבים שמן, בצל ירוק, מיץ ליים ותערובת תבלינים ג’רק.
מורחים את התערובת על נתחי העוף מכל הצדדים, מכסים ומעבירים למקרר לספיגת הטעמים.
משאירים במקרר 4 שעות – לילה שלם.
30 דקות לפני הצלייה מוציאים את העוף מהמקרר.מכינים גריל פחמים או גז לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית.
שהגריל חם קולים את האננס על הגריל, מספר דקות מכל צד, עד שהאננס מקבל סימני צריבה יפים.
מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
מורחים את התערובת על נתחי העוף מכל הצדדים, מכסים ומעבירים למקרר לספיגת הטעמים.
משאירים במקרר 4 שעות – לילה שלם.
30 דקות לפני הצלייה מוציאים את העוף מהמקרר.מכינים גריל פחמים או גז לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית.
שהגריל חם קולים את האננס על הגריל, מספר דקות מכל צד, עד שהאננס מקבל סימני צריבה יפים.
מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
צולים את העוף בצלייה ישירה עם המכסה סגור, כ 8 דקות מכל צד.
טיפ של וובר – איך יודעים מתי אפשר להפוך את העוף? ברגע שניתן להפוך את העוף בקלות והוא לא נדבק לרשתות!
טיפ של וובר – איך יודעים מתי אפשר להפוך את העוף? ברגע שניתן להפוך את העוף בקלות והוא לא נדבק לרשתות!
בינתיים מכינים את האננס – חותכים לקוביות ומוסיפים בצל ירוק ופלפל חריף.