אין כמו שיפודי שייטל על האש…
מצרכים
ראמפ סטייק (שייטל, נתח מס’ 13) במשקל 1 ק”ג
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
עלי אורגנו
¼ כוס מיץ לימון
½ כוס שמן זית
פלפלים ב-3 צבעים (אדום, צהוב וירוק) חתוכים לקוביות
עגבניות שרי
בצל סגול חתוך לקוביות
אופן הכנה
חותכים את הבשר לקוביות (או מבקשים מהקצב).
שמים את הבשר בתבנית ומתבלים בתבלינים היבשים, מוסיפים כמה עלי אורגנו טרי, יוצרים מיץ לימון ושמן זית. מערבבים היטב עם הידיים ומכסים את הבשר מכל הצדדים.
מעבירים למקרר לשעה, ועוד חצי שעה בטמפרטורת חדר לפני הצלייה.
מכינים גריל גז לצלייה ישירה בטמפרטורה גבוהה של 230 – 285 מעלות צלסיוס.
מכינים שיפודים צבעוניים ויפים עם בשר וירקות בהמון צבעים.
צולים את השיפודים בצלייה ישירה, 3 – 4 דקות בכל צד.
מורידים מהאש ומגישים מיד.
בתאבון!