פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים

פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים היא עוד קלאסיקה שעברה שינוי בכדי להתאים את עצמה למעשנה.איך מכינים אותה במעשנה אתם שואלים?

באמת שמדובר במתכון לא מסובך ותוך 20 דקות יש לכם ארוחה מדהימה ואפילו משביעה ובריאה במיוחד. אנחנו כאן כדי ללמד אתכם להכין ארוחה בריאה עם טעמים מעושנים בלי מאמץ, כל מה שצריך הוא קצת סבלנות ולא לפחד ללכלך את הידיים.

 

מעשנות – כלי מדהים ויותר פשוט לתפעול ממה שחשבתם

מעשנה כבר שנים הופכת להיות יותר פופולארית ממה שאתם חושבים. כולם מתחילים לאהוב אוכל שמכינים במעשנה ומדובר בטעמים שאנחנו לא אוכלים כל יום ולכן מדובר בחוויה אמיתית לחך למי שלא מכיר. אבל הרבה מאיתנו חושבים שהיא קשה לתפעול ואנחנו כאן כדי להבהיר, מי שיודע להדליק גריל פחמים ידע גם להשתמש במעשנה, וגם אם אתם לא יודעים להדליק את גריל הפחמים המעשנה היא יותר קלה לתפעול ממה שאתם חושבים.

  • 12%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    7,499.00
    הוספה לסל
  • 11%
    הנחה
    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    6,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    מידע נוסף
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

 

המעשנה בנויה בצורה כזו שהיא מחזיקה במקור חום ותא סוגר שמיועד בדיוק לעשן עצמו. אבל מי שלא יודע מדובר בכלל בכלי שנועד לשימור המזון לטווח ארוך ככל האפשר, מי שלא היה לו את הכסף או היכולת הכלכלית לבשר טרי היה משתמש במעשנה כדי להכין את כל הבשר ולשמר אותו לתקופה ארוכה ככל הניתן.

 

מעשנות בעבר ובהווה

נתון מפתיע, מעשנות בעבר היו קטנות משמעותית ממעשנות שאנחנו מכירים היום. כולנו מכירים את סבא שהיה משתמש בדוד שמש ישן או במקרר שהתקלקל בכדי לייצר מעשנה ולעשן את הדגים או הבשר אבל המעשנות האלה כבר נחשבות מודרניות יותר מאשר מעשנות העבר. מעשנות העבר היו קטנות במיוחד והיעוד שלהן לשימור מזון היה של אותן משפחות דלות אמצעים.

היום הסיפור הוא שונה ומעניין הרבה אבל הרבה יותר, המעשנות היום הן משוכללות יותר, יקרות יותר ואפילו עמידות יותר אבל מה שמפתיע זה שהן מרשימות והייטקיות ברמה שקשה להאמין. אם תשאלו את ההורים שלכם אם הם האמינו שאפשר לשלוט על החום של המעשנה הם יצחקו והיום התפעול של המעשנה יכול להיות גם על גז או חשמל, בנוסף יש המון פיצ’רים חדישים שנכנסים בתוך המעשנה שבעזרתם אפשר להכין ארוחות פרמיום בקלות רבה, וכל שצריך זה לזרוק בפנים את הבשר וקצת סבלנות ויש לנו אחלה ארוחה בלי מאמץ בכלל.

 

פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים – איך מכינים את זה בכלל?

פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים היא ממש פשוטה ולא לוקחת יותר מידי זמן. מה הדבר הראשון שצריך לעשות? להכין מרינדה שתיתן את כל הטעמים שאנחנו רוצים שיהיה בפרגית שלנו. אז הפעם ננסה להכין מרינדה שהיא עם יותר טעמים מעושנים ופחות טעמים אחרים שעלולים להשפיע על הטעמים המעושנים שאנחנו כל כך אוהבים. לשם כך נשתמש במרכיבים הבאים:

פרגיות 1.5 – 2 קילו
פפריקה מעושנת 3 כפיות
אבקת שום 1 כפית
פלפל שחור 1/3 כפית
מלח ½ כפית
שמן זית חצי כוס
תבלין לגריל עוף 2 כפיות

 

שלב ראשון – הכנת מרינדה של פפריקה מעושנת

בכדי להכין פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים אנחנו צריכים קודם כל להכין את המרינדה שלנו. כפי שאתם רואים במרכיבים המרינדה תהיה מורכבת בעיקר מתבלינים שאינם דומיננטיים וכל זה בכדי לתת לפרגית שלנו את הטעמים המעושנים שהיא צריכה. איך עושים את זה? לוקחים את ככל המרכיבים חוץ מהפרגית ומתחילים לחבר אותם ביחד על לרמה שהם נעשים ממש כמו משחה.

עכשיו כשיש לנו את המשחה אנחנו יכולים להכניס לבפנים את הפרגית שלנו ולתת לה לשבת במרינדה ולספוח את הטעמים. כמה זמן? ככל שהפרגית תשב יותר זמן ככה היא תקבל יותר את הטעמים ולכן מומלץ לילה שלם, אם אתם ממהרים או חסרי סבלנות גם אפשר לתת לזה שעה ביחד אבל הטעמים יספגו פחות והארוחה תהיה טעימה פחות.

 

שלב שני – פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים

עכשיו אחרי שסיימנו את השריית הפרגית שלנו במרינדה הגענו לחלק של עישון הפרגיות במעשנת הבשרים שלנו. בכדי לעשות פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים אנחנו נדליק את המעשנה על חום של 107 אם רוצים לבצע עישון ארוך יותר של שעתיים ואם אנחנו ממהרים אפשר להכין גם ב-180 מעלות ל-20 דקות.

אם החלטתם ללכת על 107 חום אז שתדעו שזו הבחירה הנכונה ביותר ועכשיו הפרגית שלכם תתעשן וחוץ מהטעם המעושן של הפפריקה היא תקבל גם את הטעמים הדומיננטיים של המעשנה שכולנו אוהבים. ככה עושים פרגית בטעם מעושן במעשנת בשרים וכמו שאמרנו כל שצריך הוא רק סבלנות.

 

לצד הפרגיות מה נגיש?

אז הכל תלוי בסיבה שאתם מכינים את הפרגיות. אם מדובר בסתם ארוחת ערב אז פחמימה כמו אורז יכולה להתאים מאוד והיא תהיה מהנה לכל מי שיאכל. אם בא לכם להשקיע יש אפשרויות רבות להכנה לצד זה ואפילו להכניס את הפרגית לפיתה זו אופציה נהדרת. ההמלצה שלנו היא להכין סלט מרענן בין אם סלט חי או סלט של ירקות על האש עם חצילים, עגבניות, בצל, פלפל חריף וכל זה ביחד עם טחינה יכול להיות נהדר.

אז לסיכום, פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים היא פשוטה במיוחד וכל מה שצריך כדי להכין הוא אך ורק סבלנות. החלק של שעתיים המתנה הוא אולי ארוך יותר אבל הטעם יהיה מעושן בהרבה ואיכותי בהרבה, תנסו ואנחנו מתחייבים לכם לתוצאה טעימה ואיכותית.

פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים
פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת במעשנת בשרים
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה