סטייק טונה ברוטב סיצילאני
מצרכים
4 נתחים של סטייק טונה, כ”א בעובי של לפחות 3 ס”מ
6 כפות שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
רוטב:
שן שום
12 כפות שמן זית
6 כפות מיץ לימון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות עלי אורגנו טריים קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
שמים 3 שכבות של מגבנת נייר על מגש ומניחים מעל את נתחי הדג על מנת לספוג נוזלים. משאירים בטמפרטורת החדר (בקיץ הכוונה לחדר ממוזג…) ל – 20 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב – שמים את כל המרכיבים חוץ מהשמן במעבד מזון. מעבדים ומוסיפים תוך כדי את השמן.
טועמים ומתבלים בפלפל ומלח.
מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של °200 צלסיוס. מחממים את הרשתות 10 דקות לפני שמתחילים בצלייה.
מברישים את נתחי הדג בשמן זית משני הצדדים.
צולים על הגריל גז או פחם עם המכסה סגור, זמן צלייה כולל של 4 – 6 דקות.
הופכים את הדגים פעם אחת.
טיפ של weber
כאשר הדג מתחיל להתקפל ולהתקלף מעצמו מהגריל – זה סימן שהוא מוכן באותו צד.
הדגים אמורים לקבל צריבה יפה ומעטפת פריכה כתוצאה מהצלייה.
מורידים את הדגים מהאש ומגישים עם הרוטב.
בתאבון!