מתכון להכנת סינטה על גריל גז או גריל פחם

סינטה על גריל מספר 11

מותן/סירליון, הנתח שצמוד לצלע השלישית של הפריים ריב. חלקו העליון של הסינטה מכוסה כולו בשכבת שומן אחידה ורצופה. (במידה ואתם רוכשים את כל הנתח, וודאי תשימו לב שתמיד חתיכת שומן חסרה. זה לטובת הניקור שהבשר עובר מטעמי כשרות. אבל זה כבר נושא לפוסט אחר…) הבשר בחלקו התחתון של הנתח עשיר מאוד בטעמים ודל שומן. הנתח נהדר לצלייה מהירה כסטייקים, שיפודים, לקרפצ’יו ועוד…
מתכון מעולה לסינטה על גריל גז או פחם:
רכיבים –
2 ק”ג סינטה עם שכבת שומן דקה למעלה.
2 כפות חרדל
2 כפות סילן
חצי כוס יין אדום עם מרירות עדינה
8 שיני שום שלמות
1 כפית מלח הימלאיה
1 כף זרעי קימל
1 כף פלפל שחור
1 כפית כמון
אופן ההכנה –
חורצים בעזרת סכין חדה ובעדינות חורים לשיני השום ודוחפים אותם לתוך הבשר באזורים שונים. מערבבים בקערה את את החרדל, הסילן הפלפל והיין ומורחים היטב על הנתח. מומלץ להכניס את הבשר בשלב זה למקרר למשך כמה שעות בכלי סגור.
מוציאים את הבשר כחצי שעה לפני הצלייה.
מחממים את הגריל לטמפרטורה של 250 מעלות באש ישירה.
מפזרים את המלח, הכמון והקימל על הבשר ומהדקים היטב.
צורבים את הבשר על הגריל כ-5 דקות מכל צד כשמתחילים מהצד עם השומן.
מנמיכים את הגריל ומעבירים אותו למצב של צלייה עקיפה.
וממשיכים בצלייה עם מכסה סגור כ-30 דק’ עד טמפרטורה פנימית של 60 מעלות (למדיום-וול).
מורידים מהגריל ומניחים על משטח עץ או צלחת מחוממת ומניחים נייר אלומיניום מעל הבשר.
נותנים לנתח לנוח כ-10 דקות.
פורסים ומגישים!
בהצלחה ובתאבון!
תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.

וובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע, מגוון המוצרים הייחודים והמגוון הענק מכל הסוגים, חשמל, גז ופחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמציאו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. וובר ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

חברת D&S הינה היבואן המקורי של מוצרי WEBER מזה 25 שנה.

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה