סינטה על גריל מספר 11
מותן/סירליון, הנתח שצמוד לצלע השלישית של הפריים ריב. חלקו העליון של הסינטה מכוסה כולו בשכבת שומן אחידה ורצופה. (במידה ואתם רוכשים את כל הנתח, וודאי תשימו לב שתמיד חתיכת שומן חסרה. זה לטובת הניקור שהבשר עובר מטעמי כשרות. אבל זה כבר נושא לפוסט אחר…) הבשר בחלקו התחתון של הנתח עשיר מאוד בטעמים ודל שומן. הנתח נהדר לצלייה מהירה כסטייקים, שיפודים, לקרפצ’יו ועוד…
מתכון מעולה לסינטה על גריל גז או פחם:
רכיבים –
2 ק”ג סינטה עם שכבת שומן דקה למעלה.
2 כפות חרדל
2 כפות סילן
חצי כוס יין אדום עם מרירות עדינה
8 שיני שום שלמות
1 כפית מלח הימלאיה
1 כף זרעי קימל
1 כף פלפל שחור
1 כפית כמון
אופן ההכנה –
חורצים בעזרת סכין חדה ובעדינות חורים לשיני השום ודוחפים אותם לתוך הבשר באזורים שונים. מערבבים בקערה את את החרדל, הסילן הפלפל והיין ומורחים היטב על הנתח. מומלץ להכניס את הבשר בשלב זה למקרר למשך כמה שעות בכלי סגור.
מוציאים את הבשר כחצי שעה לפני הצלייה.
מחממים את הגריל לטמפרטורה של 250 מעלות באש ישירה.
מפזרים את המלח, הכמון והקימל על הבשר ומהדקים היטב.
צורבים את הבשר על הגריל כ-5 דקות מכל צד כשמתחילים מהצד עם השומן.
מנמיכים את הגריל ומעבירים אותו למצב של צלייה עקיפה.
וממשיכים בצלייה עם מכסה סגור כ-30 דק’ עד טמפרטורה פנימית של 60 מעלות (למדיום-וול).
מורידים מהגריל ומניחים על משטח עץ או צלחת מחוממת ומניחים נייר אלומיניום מעל הבשר.
נותנים לנתח לנוח כ-10 דקות.
פורסים ומגישים!
בהצלחה ובתאבון!