בשביל להכין המבורגר איכותי וטעים במיוחד, צריך מספר דברים חשובים.
קודם כל, בשר טוב. אך חשוב לא פחות – גריל טוב.
הגריל הוא הסוד לשמירה על עסיסיות ההמבורגר, רמת העשייה הרצויה והצריבה היפה שאנחנו אוהבים לראות.
לא משנה אם מדובר בגריל גז או גריל פחם, רק חשוב שיהיה אפשר לשלוט על רמת החום, כמות העשן ושמירה על השומנים.
הגרילים של וובר מושלמים גם להמבורגרים!
ועכשיו למתכון:
מצרכים:
מכשיר בורגר פרס
חצי קילו אסאדו (שפונדרה) טחון
חצי קילו צלעות בקר טחון
100 גר’ שומן כבש טחון
150 מ”ל מי סודה
מלח אטלנטי/הימלאיה
פלפל שחור גרוס
שום כתוש / שום גבישי
אופצונלי:
בצל מטוגן / מקורמל
כמון
צ’ילי
אופן ההכנה:
בכלי נפרד מערבבים את התבלינים יחד עם הסודה (רצוי שהסודה תהיה קרה).
מערבבים את הבשר והשומן בכלי גדול ושופכים על הבשר את הסודה עם התבלינים. מערבבים בעדינות על מנת למנוע התפרקות של השומן.
מכינים תבניות עם נייר אפייה, עליהם נניח את ההמבורגרים.
בעזרת מכשיר בורגר פרס להכנת המבורגרים, יוצרים את ההמבורגר לפי המשקל הרצוי, 100 גר’, 150 גר’, 250 גר’ ומניחים את ההמבורגר על התבנית מעל נייר האפייה.
לאחר שהכנו את הצורות, מכניסים את המגש עם ההמבורגרים למקרר לפחות לשעה.
מחממים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה של 200 מעלות (מומלץ להשתמש בפלנצ’ה / פלטה יצוקה)
מניחים את ההמבורגרים על הגריל וממהרים לסגור את מכסה הגריל. אנו רוצים לשמור על העסיסיות.
לאחר כ3-5 דק’ הופכים את הבשר לצד השני. לא הופכים המבורגר יותר מפעם אחת!
מומלץ להגיש בלחמנייה טרייה עם עלה חסה, רצועות בצל ועגבניה, יחד עם פרוסות מלפפון חמוץ מלווה ברטבים מובחרים.
בתאבון!!